Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΞεκινήστε ένα WordPress blog – Εύκολος οδηγός – Δημιουργία ιστολογίου (2022)

Ξεκινήστε ένα WordPress blog – Εύκολος οδηγός – Δημιουργία ιστολογίου (2022)

WordPress blog

Εύκολος οδηγός για ένα wordpress blog  – Δημιουργία ιστολογίου (2022)

Πως να ξεκινήσετε 

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα WordPress blog ξεκινώντας σωστά; Γνωρίζουμε ότι στην σκέψη να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο, ίσως να τρομάζετε, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένος. Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι.

Εχοντας βοηθήσει πάνω από 400.000 χρήστες να δημιουργήσουν ένα ιστολόγιο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον πιό ολοκληρωμένο οδηγό για το πως να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο WordPress χωρίς να έχετε καμία τεχνική γνώση επι του θέματος.

Start a WordPress blog-Ιστολόγιο wordpress

Είναι εύκολο να ακολουθήσετε την διαδικασία είτε είστε 20 χρόνων, είτε είστε 60. 

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα WordPress blog;

    1. Υπάρχουν τρία πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο WordPress:
      Μια ιδέα για το domain name σας (αυτό θα είναι το όνομα του ιστολογίου σας, π.χ. wpbeginner.com)
    2. Εναν λογαριασμό web hosting (ο χώρος όπου βρίσκεται ο ιστότοπός σας στο διαδίκτυο)
    3. Την απόλυτη προσοχή σας για 30 λεπτά.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog από την αρχή σε λιγότερο από 30 λεπτά και θα σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία, βήμα προς βήμα.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα καλύψουμε:

  • Πώς να καταχωρήσετε ένα προσαρμοσμένο domain name
  • Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το WordPress Blog
  • Πώς να αλλάξετε το πρότυπο σχεδίασης ιστολογίου
  • Πώς να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου
  • Πώς να προσαρμόσετε το ιστολόγιο του WordPress με Plugins
  • Πώς να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας
  • Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση Google Analytics
  • Πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για SEO
  • Πώς να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας
  • Τρόπους να μάθετε να διαχειρίζεστε το WordPress
Είστε έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμε.

Βήμα 1. Ρυθμίσεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι όταν φτιάχνουν ένα blog είναι η επιλογή της λάθος πλατφόρμας ιστολογίου . Ευτυχώς είστε εδώ, οπότε δεν θα κάνετε αυτό το λάθος.

Για το 95% των χρηστών, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιούν το WordPress.org γνωστό και ως self-hosted WordPress. Γιατί;

Επειδή είναι ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι 100% μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν, μπορείτε να εγκαταστήσετε plugins, να προσαρμόσετε τον σχεδιασμό του ιστολογίου σας και, κυρίως, να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας χωρίς περιορισμούς 

Το WordPress είναι επίσης η νούμερο ένα πλατφόρμα ιστότοπου που χρησιμοποιείται από όλα τα επιτυχημένα ιστολόγια. Για να δώσουμε να καταλάβετε, το 42% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν WordPress!

Τώρα ίσως αναρωτιέστε γιατί το WordPress είναι δωρεάν; Μήπως είναι παγίδα;

Δεν υπάρχει καμία παγίδα. Είναι δωρεάν γιατί πρέπει να κάνετε τη ρύθμιση και να τη φιλοξενήσετε μόνοι σας.

Με λίγα λόγια, χρειάζεστε domain name και web hosting.

Το domain name είναι αυτό που πληκτρολογούν οι άνθρωποι για να μεταβούν στον ιστότοπό σας. Είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε το google.gr ή το dreamweaver.gr

Το web hosting είναι το μέρος όπου φιλοξενούνται τα αρχεία του ιστότοπού σας. Είναι το σπίτι του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Κάθε ιστότοπος χρειάζεται web hosting .

Το παράδειγμα μας στηρίζεται στην συνεργασία του ιστοτόπου wpbeginner , από την οποία προέρχεται και το παρόν άρθρο – αφιέρωμα και της εταιρείας web hosting BlueHost και έχουμε συνειδητά παραλείψει την μετάφραση του τμήματος της προσφοράς.

Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος του άρθρου να βρείτε το πρωτότυπο άρθρο με τα πλήρη στοιχεία της προσφοράς με την οποία σαν html.gr δεν έχουμε κάποια σχέση

Ανοίξτε το Bluehost σε νέο παράθυρο και ακολουθήστε τα βήματα.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ στο πράσινο κουμπί Get Started Now για να ξεκινήσετε.

Get started with Bluehost

Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το σχέδιο που χρειάζεστε (το basic και το plus είναι τα πιο δημοφιλή).

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το domain name για τον ιστότοπό σας.

Select your domain name

Τέλος, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και όλες τις πληροφορίες του πακέτου για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. 

Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε προαιρετικά πρόσθετα που μπορείτε να αγοράσετε. Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς εάν θα τα αγοράσετε ή όχι, αλλά γενικά δεν συνιστούμε να τα αγοράσετε αμέσως. Μπορείτε να τα προσθέσετε ανα πάσα στιγμή αργότερα, εάν αποφασίσετε ότι τα χρειάζεστε.

 

Hosting checkout for starting a blog

Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε ένα email με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου του web hosting (cPanel). Εδώ διαχειρίζεστε τα πάντα, από υποστήριξη, email, μεταξύ άλλων. Αλλά το πιο σημαντικό, εδώ εγκαθιστάτε το WordPress.

Βήμα 2. Εγκαταστήστε το WordPress

Όταν εγγραφείτε στη νέα έκδοση του Bluehost χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμό μας , θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς. Αυτή η νέα έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα για να διευκολύνει τους μη τεχνικούς χρήστες να δημιουργήσουν το ιστολόγιό τους.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται απλώς να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Bluehost και στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Login to WordPress για να ξεκινήσετε.

Log in to your WordPress blog from Bluehost dashboard

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο WordPress μεταβαίνοντας απλώς στο yoursite.com/wp-admin/ απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε μια διαφορετική υπηρεσία WordPress Hosting, όπως SiteGround , HostGator , WP Engine , κ.λπ., τότε μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress με τις οδηγίες βήμα προς βήμα για αυτούς τους παρόχους.

Μόλις ρυθμιστεί το WordPress, είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας για να το κάνετε δικό σας και να ξεκινήσετε το blogging.

Βήμα 3. Επιλογή του WordPress Theme

Η οπτική εμφάνιση του ιστολογίου σας στο WordPress ελέγχεται από themes. Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά το ιστολόγιό σας, θα μοιάζει κάπως έτσι:

Default WordPress theme

Αυτό δεν φαίνεται ελκυστικό στους περισσότερους ανθρώπους.

Η προσαρμογή της εμφάνισης και της αίσθησης του ιστολογίου σας είναι μακράν ένα από τα πιο συναρπαστικά και ικανοποιητικά κομμάτια στο ταξίδι δημιουργίας του ιστολογίου σας στο WordPress.

Υπάρχουν χιλιάδες προκατασκευασμένα WordPress themes που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας. Ορισμένα από αυτά είναι free themes, ενώ άλλα είναι επί πληρωμή premium themes.
Μπορείτε να αλλάξετε το theme σας μεταβαίνοντας στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάνοντας κλικ στο Appearance » Themes.

Add new WordPress theme

 

Προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί Add New.

Στην επόμενη οθόνη, θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε 8.200+ free WordPress themes που είναι διαθέσιμα στον επίσημο κατάλογο θεμάτων WordPress.org. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε κατά δημοφιλή, πιο πρόσφατα, επιλεγμένα, καθώς και άλλα φίλτρα χαρακτηριστικών (π.χ. βιομηχανία, διάταξη κ.λπ.).

Select a theme

Μπορείτε να μεταφέρετε το ποντίκι σας σε ένα θέμα (theme) και θα δείτε ένα κουμπί Προεπισκόπηση (preview button). Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει η προεπισκόπηση του θέματος όπου μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται το σχέδιο στον ιστότοπό σας.

Preview theme

Η προεπισκόπηση του θέματός σας μπορεί να μην φαίνεται ακριβώς όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης, κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς θα μπορείτε να το προσαρμόσετε και να το ρυθμίσετε αργότερα. Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε είναι το σχέδιο, τα χρώματα, η τυπογραφία και άλλα στοιχεία.

Η καλύτερη συμβουλή για να επιλέξετε το τέλειο WordPress theme είναι να εστιάσετε στην απλότητα στο σχεδιασμό. Σας βοηθά να διατηρείτε τα πράγματα λιτά και ξεκάθαρα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια καλή εμπειρία στους χρήστες σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή ενός θέματος, τότε ανατρέξτε στον οδηγό μας για 9 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα τέλειο θέμα WordPress .

Όταν βρείτε το θέμα που σας αρέσει, απλώς φέρτε το ποντίκι σας πάνω του και θα εμφανιστεί το κουμπί Install. Κάντε κλικ σε αυτό και περιμένετε να εγκατασταθεί το θέμα. Μετά από αυτό, το κουμπί εγκατάστασης θα αντικατασταθεί με ένα κουμπί Activate. Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε το θέμα.

Install and activate the WordPress theme

Αφού εγκαταστήσετε το θέμα σας, μπορείτε να το προσαρμόσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Customize κάτω από το μενού Appearance .

Ανάλογα με το θέμα που θα επιλέξετε, θα υπάρχουν ενσωματωμένα γραφικά στοιχεία και επιλογές προσαρμογής που σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε το σχεδιασμό του ιστολογίου σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε ακόμη περισσότερο έλεγχο σχεδίασης με ένα WordPress page builder όπως το SeedProd ή το Divi, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κεφαλίδα, υποσέλιδο, πλαϊνή γραμμή και πολλά άλλα χωρίς να γράψετε κώδικα HTML.

Αυτά τα πρόσθετα σάς δίνουν περισσότερο έλεγχο στον σχεδιασμό από αυτόν που έχετε με το Wix ή το Squarespace, ενώ σας δίνουν την πλήρη ελευθερία του πανίσχυρου συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress.

Αφού επιλέξετε το θέμα σας στο WordPress, είστε πλέον έτοιμοι να δημιουργήσετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου.

Βήμα 4. Δημιουργία της πρώτης σας ανάρτησης ιστολογίου

Για να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου, κάντε κλικ στο μενού Posts » Add New στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Θα δείτε μια περιοχή επεξεργασίας όπου μπορείτε να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου.

Writing a blog post in WordPress

Το WordPress χρησιμοποιεί έναν block-based editor όπου κάθε στοιχείο είναι ένα μπλοκ. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφες διατάξεις περιεχομένου για τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας.

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνταξη, προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί Publish στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να κάνετε τη δημοσίευση του ιστολογίου σας δημόσια διαθέσιμη.

Publish blog post

Στο posts screen, θα παρατηρήσετε πολλές άλλες ενότητες, όπως Categories και Tags.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας κατα ενότητες. 

Βήμα 5. Προσθήκες και προσαρμογές

Αφού γράψετε το πρώτο σας δείγμα blog post, πιθανότατα θα θέλετε να συνεχίσετε με την προσθήκη άλλων συνηθισμένων στοιχείων στον ιστότοπό σας, όπως contact forms, galleries, sliders, λίστα email κ.λπ.

Για να προσθέσετε όλες αυτές τις πρόσθετες λειτουργίες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα (plugins).

Τα WordPress plugins είναι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να προσθέσετε νέες δυνατότητες στον ιστότοπό σας (χωρίς να γράφετε κώδικα).

Υπάρχουν πάνω από 58.000 WordPress plugins διαθέσιμα στον δωρεάν κατάλογο WordPress plugin. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το τι θέλετε να κάνετε, υπάρχει ένα πρόσθετο για αυτό.

Τούτου λεχθέντος, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο χρήσης των προσθηκών για να προσθέσετε ορισμένες βασικές λειτουργίες στο ιστολόγιό σας στο WordPress.

Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται μια φόρμα επικοινωνίας. Επιτρέπει στους χρήστες σας να σας στέλνουν email απευθείας. Δεδομένου ότι το WordPress δεν συνοδεύεται από ενσωματωμένη φόρμα επικοινωνίας, θα χρειαστείτε ένα πρόσθετο δημιουργίας φορμών WordPress για να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο WPForms Lite . Είναι μια δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς πρόσθετου WPForms, το οποίο είναι το #1 στη λίστα μας με τις καλύτερες προσθήκες φόρμας επικοινωνίας για WordPress.

Πάνω από 4 εκατομμύρια ιστότοποι χρησιμοποιούν WPForms!

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την προσθήκη μεταβαίνοντας στην επιλογή Plugins » Add New page και πληκτρολογώντας WPForms στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο “Install” και στη συνέχεια στο “Activate”.

Μετά την ενεργοποίηση, πρέπει να μεταβείτε στο WPForms » Add New σελίδα για να δημιουργήσετε την πρώτη σας φόρμα επικοινωνίας.

Adding a new contact form in WordPress

Αυτό θα ανοίξει τη διεπαφή δημιουργίας WPForms.

Πρώτα, πρέπει να εισαγάγετε ένα όνομα για τη φόρμα επικοινωνίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πρότυπο «Simple Contact Form».

Simple contact form

Το WPForms θα δημιουργήσει τώρα μια απλή φόρμα επικοινωνίας για εσάς με όλα τα απαιτούμενα πεδία. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε πεδίο για να το αλλάξετε ή να προσθέσετε ένα νέο πεδίο από την αριστερή στήλη.

Editing your contact form

Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία της φόρμας, κάντε κλικ στο κουμπί “save” στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, βγείτε από το πρόγραμμα δημιουργίας φόρμας.

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στο WordPress μεταβαίνοντας στις Pages » Add New και να την ονομάσετε “Contact”. Στην οθόνη επεξεργασίας, πρέπει να εισαγάγετε το WPForms block στο πρόγραμμα επεξεργασίας.

Add WPForms block to the editor

Μετά από αυτό, επιλέξτε τη φόρμα που δημιουργήσατε νωρίτερα από το αναπτυσσόμενο μενού, και το WPForms θα φορτώσει μια ζωντανή προεπισκόπηση της φόρμας στο πρόγραμμα επεξεργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε και να δημοσιεύσετε τη σελίδα και να την επισκεφτείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να δείτε τη φόρμα επικοινωνίας σας να είναι πλέον ενεργή.

Το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε τη φόρμα σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις.

Ως blogger, το καλύτερο μέρος για το WPForms είναι ότι αναπτύσσεται μαζί σας. Εκτός από απλές φόρμες επικοινωνίας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε reader surveys , polls , guest post submission forms και πολλά άλλα.

Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση Google Analytics

Το Google Analytics σάς βοηθά να δείτε πόσα άτομα επισκέπτονται το ιστολόγιό σας, από πού προέρχονται και τι κάνουν στον ιστότοπό σας.

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε το Google Analytics όταν ξεκινάτε το ιστολόγιό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο έχει μεγαλώσει το blog σας με την πάροδο του χρόνου.

Αρχικά, πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Google Analytics και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail.

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να προχωρήσετε και να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό Google Analytics.

Google Analytics sign up

Θα σας ζητηθεί να δώσετε τις πληροφορίες και τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Μετά από αυτό, θα σας παρουσιαστεί ο κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics.

Μπορείτε να σταματήσετε εδώ γιατί θα χρησιμοποιήσουμε ένα plugin για αυτόματη ανάκτηση και προσθήκη αυτού του κώδικα στο ιστολόγιό σας (μαζί με τη ρύθμιση της σωστής παρακολούθησης WordPress).

Μεταβείτε στην περιοχή διαχειριστή του WordPress για να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη MonsterInsights .

Είναι η δωρεάν έκδοση της καλύτερης προσθήκης Google Analytics για WordPress και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας (το οποίο εμπιστεύονται πάνω από 3 εκατομμύρια ιστότοποι).

Μετά την ενεργοποίηση, πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα Insights » Settings για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις της προσθήκης.

Connect Google Analytics using MonsterInsights

Στη σελίδα ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο κουμπί «Connect MonsterInsights» για να συνδέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση. Μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να δείτε την αναφορά αναλυτικών στοιχείων του ιστότοπού σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress στην καρτέλα MonsterInsights.

Website stats reports in MonsterInsights

Πώς να βελτιστοποιήσετε το ιστολόγιό σας στο WordPress για SEO

Οι περισσότεροι αρχάριοι δεν βελτιστοποιούν το SEO όταν δημιουργούν ένα blog. Το SEO (search engine optimization) ή η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης βοηθά τους χρήστες να βρουν το ιστολόγιό σας στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν θέλετε περισσότερη επισκεψιμότητα, τότε είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε το ιστολόγιό σας για SEO από την αρχή ή να το αναθέσετε σε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων να το κάνει για εσάς.

Ένα δημοφιλές εργαλείο είναι το RankMath για οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ

Εκτός από μια προσθήκη WordPress SEO, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω το περιεχόμενο του ιστολογίου σας χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως αυτή του Nell Patel.

 Αυτά τα εργαλεία SEO σάς βοηθούν να βρείτε νέες ιδέες περιεχομένου που αναζητούν οι άνθρωποι γύρω από το θέμα σας.

Μπορείτε ακόμη να δείτε τις ακριβείς λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσονται οι ανταγωνιστές σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε καλύτερο περιεχόμενο και να τους ξεπεράσετε.

Αυτό σας βοηθά να μεγιστοποιήσετε την επισκεψιμότητα στον νέο σας ιστότοπο ιστολογίου από την αρχή.

Περισσότερες προσθήκες και προσαρμογές WordPress

Υπάρχουν πολλά άλλα πρόσθετα WordPress που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Συχνά οι αρχάριοι θεωρούν ότι είναι λίγο δύσκολο να αναζητήσουν τα πρόσθετα που χρειάζονται.

Εδώ είναι η ειδική επιλογή μας για τα καλύτερα πρόσθετα WordPress που πρέπει να ελέγξετε.

  • Backup – Το UpdraftPlus είναι ένα plugin για να κρατάτε backup . Πρέπει να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
  • Security – Το WordFence είναι ένας δωρεάν  σαρωτής ασφαλείας για το WordPress. Έχουμε έναν πλήρη  οδηγό βήμα προς βήμα για αρχάριους που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το ιστολόγιό σας.
  • Performance – Σχετικά με αυτό το θέμα, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με την  με το τι πρέπει να κάνετε για να μην έχετε ένα αργό στην φόρτωση wordpress με οδηγίες βήμα προς βήμα.
  • Traffic & Subscribers – Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση ειδοποιήσεων push notifications.  Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο εδώ
  • Email Marketing – Για θέματα email marketing συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο εδώ

Βήμα 6. Κερδίστε χρήματα από το ιστολόγιό σας

Τώρα που δημιουργήσατε το προσωπικό σας ιστολόγιο και το προσαρμόσατε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, πιθανώς αναρωτιέστε πώς μπορώ πραγματικά να κερδίσω χρήματα από το blogging;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για την επιτυχή δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιό σας. Ωστόσο, δεν τόσο απλό..

Μην ξεγελιέστε από τις φωτογραφίες ακριβών αυτοκινήτων και υπερπολυτελών κατοικιών γιατί όλα αυτά είναι fake.

Εφόσον είστε πρόθυμοι να καταβάλετε σκληρή δουλειά και προσπάθεια, θα καρπωθείτε την ανταμοιβή. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει σύντομη οδός.

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας.

1. Google AdSense

Πολλοί bloggers βγάζουν χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις στο ιστολόγιό τους. Εάν δημιουργείτε ένα ιστολόγιο έχοντας κατά νου τη δημιουργία εσόδων, τότε το Google AdSense είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική πλατφόρμα για bloggers και εκδότες. Λειτουργώντας ως μεσάζων μεταξύ εσάς και του διαφημιστή, η Google επιτρέπει στους διαφημιστές να υποβάλλουν προσφορές για λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν με το περιεχόμενό σας. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τις διαφημίσεις.

2. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Το μάρκετινγκ συνεργατών είναι η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη στρατηγική δημιουργίας εσόδων μεταξύ των bloggers. Βασικά, προτείνετε τα αγαπημένα σας προϊόντα/υπηρεσίες στους αναγνώστες σας και όταν κάνουν μια αγορά λαμβάνετε προμήθεια παραπομπής.

Το κλειδί στο μάρκετινγκ συνεργατών είναι να προτείνετε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που ήδη χρησιμοποιείτε και εμπιστεύεστε.

3. Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Add an online store to your WordPress blog

Πολλοί bloggers βγάζουν χρήματα πουλώντας πράγματα απευθείας από το blog τους. Αυτά θα μπορούσαν να είναι φυσικά προϊόντα, ψηφιακές λήψεις όπως ηλεκτρονικά βιβλία, έργα τέχνης, μουσική και άλλα. Ορισμένοι bloggers προσφέρουν ακόμη και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce επειδή είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την κατασκευή του eshop σας όπως και το OpenCart . Είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο και όχι χωρίς λόγο.

Εκτός από τις 3 παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με το ιστολόγιό σας στο WordPress. Μπορείτε να δημιουργήσετε ιστολόγια WordPress ειδικά για κριτικές , blogging μόδας , food blogging με συνταγές και πολλά άλλα.

Καθένας από αυτούς τους τύπους ιστολογίου σας προσφέρει περισσότερες μοναδικές ευκαιρίες για να κερδίσετε χρήματα.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε membership site για να προσφέρετε περιεχόμενο και μαθήματα υψηλής ποιότητας. 

Ένα wordpress το οποίο συνδυάζει και χαρακτηριστικά LMS ( ένα σύστημα διαχείρισης μάθησης) είναι αυτό που χρησιμοποιεί το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων για να παρέχει σεμινάρια εξ αποστάσεως

Βήμα 7. Μάστερ στο WordPress

Business Learning and Support

Το html.gr είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός δωρεάν ιστότοπος πόρων WordPress για αρχάριους και αποτελεί μια συνεχή ενημερωτική δράση του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων.

Στο Html.Gr, ο κύριος στόχος μας είναι να παρέχουμε πρωτοποριακά χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα για το WordPress που είναι εύκολα κατανοητά για μικρές επιχειρήσεις, bloggers και μη τεχνολογικούς κατόχους ιστότοπων WordPress 

Για να διευρύνετε τις γνώσεις σας στο WordPress, μπορείτε να επισκέπτεστε την κατηγορία στο blog μας Κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress 

Να εγγραφείτε στις σελίδες στο facebook τόσο του html.gr όσο και του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων  που επικεντρώνονται αμφότερες  στο να βοηθήσει τους αρχάριους και όσους δεν έχουν ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις να κάνουν περισσότερα με το WordPress.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο κανάλι YouTube του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων όπου μοιραζόμαστε τακτικά εκπαιδευτικά βίντεο για να σας βοηθήσουμε να μάθετε το WordPress.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να πληκτρολογήσετε την ερώτησή σας.

Θεωρούμε  ότι αυτό το τέχνασμα είναι πάντα χρήσιμο, επειδή σας διευκολύνει να βρείτε τη ΣΩΣΤΗ απάντηση για τις ερωτήσεις σας στο WordPress.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε απάντηση στην ερώτησή σας, μην ανησυχείτε. Απλώς επισκεφθείτε τις προαναφερθείσες κοινότητες μας στα social media και ζητήστε την βοήθεια μας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Έχοντας βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα blog, έχουμε απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Παρακάτω είναι οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός ιστολογίου.

Μπορώ να δημιουργήσω ένα blog χωρίς WordPress;

Ναι, υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες διαθέσιμες. Πιστέψτε μας το WordPress είναι μακράν η καλύτερη λύση στην αγορά για να φτιάξετε ένα blog με πλήρη ιδιοκτησία και ελευθερία.

Μπορώ να δημιουργήσω ένα blog χωρίς φιλοξενία;

Όχι, δεν είναι δυνατόν.  Web hosting είναι το μέρος όπου αποθηκεύονται τα αρχεία του ιστότοπού σας. Όλοι οι ιστότοποι χρειάζονται φιλοξενία ιστοσελίδων. Για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, θα χρειαστείτε το δικό σας domain και web hosting.

Πώς μπορώ να βρω ένα καλό όνομα για το ιστολόγιό μου;

Τα περισσότερα προσωπικά ονόματα ιστολογίων ονομάζονται από τον δημιουργό τους. Άλλα ιστολόγια ονομάζονται από το θέμα ή τον κλάδο στον οποίο ανήκουν. 

Πόσο κοστίζει η έναρξη ενός blog;

Το κόστος εξαρτάται από το που θέλετε να φτάσετε και ποιες είναι οι απαιτήσεις σας. 

Τα περισσότερα εργαλεία blogging είναι είτε δωρεάν είτε συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να τα δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο.

Αν όμως θέλετε μια κατασκευάσετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα   μην ρισκάρετε με ερασιτεχνισμούς. Αναθέστε το σε μια εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

Μπορώ να ξεκινήσω ένα ιστολόγιο WordPress και να κερδίσω χρήματα με το Google Adsense;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας στο WordPress για να κερδίσετε χρήματα από το Google AdSense

Πώς μπορώ να προσθέσω ένα podcast στο ιστολόγιό μου στο WordPress;

Το WordPress καθιστά εξαιρετικά εύκολο να ξεκινήσετε ένα blog και να προσθέσετε ένα podcast σε αυτό. Δείτε κάποια δημοφιλή πρόσθετα εδώ

Μπορώ να φτιάξω ένα blog στη δική μου γλώσσα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress σε άλλες γλώσσες . Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα σας κατά την εγκατάσταση ή από τη σελίδα Ρυθμίσεις στην περιοχή διαχείρισης του WordPress.

Το WordPress μεταφράζεται πλήρως σε περισσότερες από 56 γλώσσες και μερικώς μεταφράζεται σε δεκάδες άλλες γλώσσες. Πολλά κορυφαία θέματα και πρόσθετα WordPress είναι επίσης διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες.

Μπορείτε επίσης να μεταφράσετε ένα θέμα ή μια προσθήκη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

Μπορώ να σχεδιάσω ένα blog χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης;

Απολύτως. Δεν χρειάζεστε δεξιότητες προγραμματισμού, κωδικοποίησης ή σχεδίασης για να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο WordPress με επαγγελματική εμφάνιση.

Τα θέματα του WordPress προσαρμόζονται εύκολα και μπορείτε απλώς να δείξετε και να κάνετε κλικ για να ρυθμίσετε το θέμα σας. Υπάρχουν θέματα WordPress όπως το Astra που συνοδεύονται από έτοιμους αρχικούς ιστότοπους που μπορείτε να εισαγάγετε με ένα κλικ.

Υπάρχουν άλλα ισχυρά θέματα όπως το Divi που σας δίνουν πλήρεις επιλογές σχεδίασης μεταφοράς και απόθεσης για την προσαρμογή του ιστολογίου σας.

Στη συνέχεια, υπάρχουν ισχυρά προγράμματα δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης όπως το SeedProd και το πρόγραμμα δημιουργίας Divi που λειτουργεί με οποιοδήποτε θέμα WordPress. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σύρετε και να αποθέσετε αντικείμενα και να σχεδιάσετε τις δικές σας σελίδες.

Μπορώ να προσθέσω μια συλλογή φωτογραφιών στο ιστολόγιό μου;

Ναι, το WordPress διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία γκαλερί που σας διευκολύνει να προσθέσετε γκαλερί φωτογραφιών στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια επαγγελματική διεύθυνση email για το ιστολόγιό μου;

Εάν ασχολείστε σοβαρά με το ιστολόγιό σας, τότε σας συνιστούμε να δημιουργήσετε μια επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της μορφής info@mydomainname.gr

Όλοι οι επιτυχημένοι bloggers χρησιμοποιούν επαγγελματική διεύθυνση email για να ξεχωρίσουν και να κάνουν καλύτερες συμφωνίες συνεργασίας για να αναπτύξουν το ιστολόγιό τους.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε χρήσιμο το σεμινάριο μας για το πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο WordPress.

Μετάφραση: Μαρία Νάσταρη
Πηγή: https://www.wpbeginner.com/start-a-wordpress-blog

Rate this post
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Must Read

spot_img