WordPress: Οι 5 κορυφαίοι δημιουργοί σελίδων

0
2079
page builder

Υπάρχουν πάρα πολλοί και εξαιρετικοί δημιουργοί σελίδων, μα πως θα ξέρουμε ποιος είναι αυτός που ικανοποιεί τις ανάγκες μας; Σ’ αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τους καλύτερους δημιουργούς.
Οι δημιουργοί σελίδων στις ιστοσελίδες WordPress, μας παρέχουν τη δυνατότητα ν’ διαμορφώνουμε και ν’ αλλάζουμε τις σελίδες χωρίς να μπαίνουμε πολύ σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Tί είναι ένας δημιουργός σελίδων;

Ο δημιουργός σελίδων είναι ένα πρόσθετο(plugin), που σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώνεις τις σελίδες μ’ ένα οπτικό συντάκτη.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δημιουργών, αλλά τρεις είναι οι δημοφιλέστεροι. Τα ονόματά τους: Elementor, Beaver Builder και Divi.
Επιπλέον, σ’ αυτό το άρθρο θα καλύψουμε ακόμα δύο δημιουργούς, τον Visual Composer Website Builder και τον  Themify Builder.

Γιατί να χρησιμοποιήσω ένα δημιουργό σελίδων(page builder);

Όταν ξεκινάμε ένα blog όλοι μας δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς να δουλέψουμε με το σχέδιο μιας σελίδας.
Τα περισσότερα θέματα WordPress έχουν διαφορετικά σχέδια σελίδων.Η χρήση των δημιουργών σελίδων είναι η βέλτιστη επιλογή γι’ αυτούς που δε γνωρίζουν HTML και CSS.


Είναι λοιπόν φυσιολογικό να υπάρχουν ερωτήσεις του τύπου: «Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω συναρτήσεις μεταφοράς και απόθεσης  (drag and drop functions) στο WordPress;», «Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας σελίδων που να επιτρέπει τη χρήση στοιχείων μεταφοράς και απόθεσης(drag and drop elements);»
Υπάρχουν πάρα πολλά πρόσθετα (plugins) στο WordPress που σας επιτρέπουν να κάνετε drag and drop επιλογές. Έτσι δε θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων να γράψετε κώδικα.
Θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλά πρόσθετα δημιουργών σελίδων, αποφασίσαμε να τους συγκρίνουμε  εδώ, για να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε σε αυτό που ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Μην αγχώνεστε!!
Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσουμε για να αξιολογήσουμε τους δημιουργούς είναι: ευκολία στη χρήση, επίπεδο προσαρμοστικότητας και σχέδιο.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν χωρίς άλλες καθυστερήσεις…

Elementor

Elementor-wordpressΟ δημιουργός αυτός είναι ότι καλύτερο. Χρησιμοποιείται από πάνω από το 6,5% των παραγωγών. Ο Elementor είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για δημιουργούς Ιστού, που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο WordPress, χωρίς κώδικα.
Προσφέροντας μία «πλούσια» ελεύθερη έκδοση, ο Elementor διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός εκπληκτικού, ολοκληρωμένου ιστότοπου.
Το κεντρικό στοιχείο της πλατφόρμας του, προσφέρει στους χρήστες περισσότερα από 90 widgets (συμπεριλαμβανομένων 20 που έχουν σχεδιαστεί για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου). Επιπλέον, οι χρήστες αξιοποιούν περισσότερα από 300 πρότυπα και κάνουν χρήση του εμβληματικού θέματος του Elementor.
Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν και να λειτουργούν με έναν ιστότοπο WordPress όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα Full Site Kit του Elementor. Πλήρως λειτουργικά και κατασκευασμένα από σχεδιαστές, τα κιτ είναι πλήρεις ιστότοποι WordPress που οι χρήστες του Elementor μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν, ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες και τις οδηγίες της επωνυμίας τους. Μόλις τελειώσουν, το μόνο που μένει είναι να πατήσουν δημοσίευση και…. είναι έτοιμοι!
Τα κιτ είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να ξεκινήσουν ζωντανά με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ελάχιστη ταλαιπωρία. Υπάρχει μια σειρά από δυναμικά κιτ ηλεκτρονικού εμπορίου για να διαλέξετε.
Το πακέτο του Elementor ξεκινάει από 49$ το χρόνο.

Beaver Builder

Beaver-Builder-wordpressΤο Beaver Builder είναι ένα premium plugin που σας βοηθά να δημιουργήσετε σελίδες στο WordPress χρησιμοποιώντας μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα δημιουργίας σελίδων στην αγορά σήμερα, επομένως η επιχείρησή σας θα πρέπει να εξετάσει ιδιαίτερα την προτίμησή της σ’ αυτόν.
Η διεπαφή του έχει σχεδιαστεί με μια αναλυτική περιγραφή που διευκολύνει τους αρχάριους χρήστες να ξεκινήσουν χωρίς προβλήματα. Ο Beaver Builder προσφέρει μια ζωντανή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Βλέποντας τις αλλαγές να συμβαίνουν στη σελίδα σας σε πραγματικό χρόνο, θα μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές που κάνετε στον ιστότοπό σας. Το Beaver builder δίνει επίσης τη δυνατότητα να κάνουν κλικ οι χρήστες.
Έρχεται με πολλά ενθέματα(modules) και έτσι μπορείτε να βάλετε ολισθητές(sliders), υπόβαθρο, carousels, ενότητες περιεχομένου, κουμπιά και πολλά άλλα.
Είναι εύκολο να φτιάξετε μία ελκυστική ιστοσελίδα. Υπάρχουν το λιγότερο 30 σχέδια προτύπων (templates) στα οποία μπορείτε να προσθέσετε την δική σας πινελιά.
Η τελευταία ενημέρωση περιλαμβάνει από το Gutemberg editor, το οποίο μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρέπει ν’ ανησυχείτε για τίποτα. Όλα θα πάνε τέλεια!
Η τιμή του ξεκινάει από 99$ για απεριόριστους ιστοτόπους.

Divi

Divi-wordpressΟ Divi είναι πολύ εύκολος στη χρήση και έχει τουλάχιστον 20 σχέδια προτύπων που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους ιστοσελίδων. Όπως ο Beaver Builder, ο Divi Builder είναι ένα οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων με μεταφορά και απόθεση που διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG (What You See Is What You Get). Μπορείτε να κάνετε απευθείας κλικ στη σελίδα και να αρχίσετε να επεξεργάζεστε τις σελίδες σας χρησιμοποιώντας μια προεπισκόπηση όλων των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Δεν χρειάζεται να κάνετε αποθήκευση για να δείτε μια προεπισκόπηση του νέου σας σχεδίου, καθώς θα το παρακολουθείτε ταυτόχρονα.
Ο Divi περιλαμβάνει τουλάχιστον 46 ενθέματα περιεχομένου, που μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τ’ αποθέσετε οπουδήποτε μέσα στο layout.
Μπορείτε να το οργανώσετε μέσω τριών τύπων ενοτήτων, 20 τύπων σειρών και να πραγματοποιήσετε την προσαρμογή καθενός από τα στοιχεία μέσω των σύνθετων ρυθμίσεων.
Με αυτό το εργαλείο, θα μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχέδιο φαντάζεστε με εξατομικευμένο τρόπο μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα σχέδια εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον για τον ιστότοπό σας. Σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εξαγωγής τους.
Το πρόσθετο Divi Builder είναι βασικά η ραχοκοκαλιά του θέματος Divi, καθιστώντας το να λειτουργεί αποτελεσματικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα WordPress.
Η τιμή είναι εντός 89 $ ετησίως και έχετε διαθέσιμο πρόγραμμα ζωής.
Ο Divi είναι μια εξαιρετική επιλογή WordPressBuilder. Αν και υστερεί σε κάποια σημεία (ειδικά σε σύγκριση με το Elementor), ο Divi, ωστόσο, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων με μεγάλες δυνατότητες για απεριόριστες διατάξεις. Επιπλέον, θα έχετε στη διάθεσή σας έναν μεγάλο αριθμό ενοτήτων περιεχομένου που θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου έχετε κατά νου.

Visual Composer

visual-composer-wordpressΟ Visual Composer είναι από τους πρώτους δημιουργούς σελίδων. Είναι υψηλής ποιότητας, με απίστευτα φιλικό περιβάλλον εργασίας που ταιριάζει σε παραγωγούς που θέλουν να δουλέψουν γρήγορα και να έχουν ποιοτικό αποτέλεσμα.
Είναι βολικό στη χρήση, επειδή έχει προκατασκευασμένα εργαλεία δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης, προτύπων και στοιχεία περιεχομένου που μπορούν να επιλεγούν. Διατίθενται επίσης επαγγελματικά πρότυπα.
Η εμφάνιση των εργαλείων επεξεργασίας frontend άνοιξε το δρόμο σε πολλούς προγραμματιστές να σχεδιάζουν ποιοτικούς ιστότοπους με ευκολία.  Σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα της λίστας μας, το λογισμικό δημιουργίας λογότυπων σάς επιτρέπει να εργάζεστε με κεφαλίδες, υποσέλιδα και πλαϊνές γραμμές.
Αυτό το πρόσθετο σας αφήνει να βάλετε την προσωπική σας πινελιά με κομψά υπόβαθρα,  βίντεο στο υπόβραθρο και πολλά πολλά άλλα. Τα μπλοκ στηλών στα συστήματα Grid είναι ευέλικτα και μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Δημιουργήστε διατάξεις με βάση παράγοντες όπως στήλες, χώρο σειρών, διάστιχο στηλών, πλάτος εικόνας και στοίχιση.
Ο Visual Composer μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα θέματα του WordPress, έχοντας κατά νου το δικό σας προσαρμοσμένο σχέδιο.
Έχεις επίσης ιδανική υποστήριξη από το Gutember συντάκτη, Yoast SEO, και Google Fonts
Η τιμή του ξεκινάει από 59$ αποκτώντας και μία άδεια ιστοσελίδας.
Ο οπτικός συνθέτης είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άπειροι ή αρχάριοι σχεδιαστές ιστοτόπων για την επεξεργασία των ιστοσελίδων τους, καθώς είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει πολλές λειτουργίες. Σύροντας και αποθέτοντας μερικά μπλοκ περιεχομένου μαζί, θα μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές διατάξεις με ευκολία.

Themify Builder

Themify Builder-wordpressΜε περισσότερα από 300 θέματα WordPress στη διάθεσή σας, ο Themify είναι ένας από τους πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο. Όλα αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν ένα κατασκευαστή στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του WordPress.
Αυτό το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων είναι ένα από τα πιο εύχρηστα, πολύ διαισθητικό, αλλά χρειάζονται κάποια επιπλέον πρόσθετα για κάποιες επιπλέον λειτουργίες. Υπάρχουν όμως κάποια ενθέματα που δε χρειάζονται επιπλέον ενθέματα.
Μπορείτε να δημιουργήσετε σελίδες σε λίγα δευτερόλεπτα και να εισάγετε και να επεξεργαστείτε σχέδια μ’ ένα κλικ.
Το Themify Builder διαθέτει ένα ζωντανό πρόγραμμα επεξεργασίας για να κάνετε αλλαγές άμεσα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας απευθείας από το πίσω μέρος ή να εργαστείτε στις σελίδες σας χρησιμοποιώντας το ζωντανό πρόγραμμα επεξεργασίας. Οι αλλαγές ενημερώνονται αυτόματα καθώς τις πραγματοποιείτε.
Εκτός από αυτό, έχετε επίσης έτοιμα σχέδια για χρήση σε οποιαδήποτε από τις σελίδες μας.Η τιμή είναι εντός των 39$ παρέχοντας και μία γεννήτρια πρόσθετων. Το κύριο πρόσθετο είναι εντελώς δωρεάν.
Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα σύνταξης μιας σελίδας WordPress μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί και αφήνει πολλά περιθώρια για σφάλματα. Αυτή η απογοήτευση συχνά οδηγεί τους χρήστες να δοκιμάσουν άλλες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις όπως το Themify Builder. Έχει πολλές δυνατότητες και είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς τον χρήστη κατασκευαστές που έχουμε δοκιμάσει, αλλά κοστίζει επίσης χρήματα μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.

Μετάφραση: Χάιδου Ελένη

Πηγή: https://www.business2community.com

Rate this post