Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήImage EditingΒασικές προσαρμογές εικόνων. Εισαγωγή. Μάθημα 4o

Βασικές προσαρμογές εικόνων. Εισαγωγή. Μάθημα 4o

Πραγματοποίηση βασικών προσαρμογών εικόνων.

Βασικές προσαρμογές εικόνων – Εισαγωγή. Μάθημα 4o.

Η επεξεργασία εικόνας αφορά την προσαρμογή των εικόνων σας για να τις κάνετε να φαίνονται καλύτερα. Θα καλύψουμε μερικές από τις πιο βασικές προσαρμογές εικόνων, καθώς και μερικά κοινά προβλήματα που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε αυτές τις αλλαγές. Οι βασικές προσαρμογές εικόνων που θα καλύψουμε σε αυτό το μάθημα περιλαμβάνουν:

  • Περικοπή: Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τμήματα μιας εικόνας, μπορείτε να την περικόψετε. Μπορείτε να φανταστείτε την περικοπή σαν να χρησιμοποιείτε ένα ψαλίδι για να κόψετε τα μέρη που δεν θέλετε πλέον.
  • Αλλαγή μεγέθους: Αν θέλετε να κάνετε μια εικόνα μικρότερη ή μεγαλύτερη, μπορείτε να την αλλάξετε σε μέγεθος. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι το να κάνετε μια εικόνα μεγαλύτερη από το αρχικό της μέγεθος γενικά δεν κάνει την εικόνα να φαίνεται καλή.
  • Περιστροφή: Αν θέλετε να αλλάξετε τον προσανατολισμό μιας εικόνας, μπορείτε να την περιστρέψετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

Αν θέλετε να μας ακολουθήσετε, μπορείτε να κατεβάσετε μερικές ή όλες τις εικόνες του παραδείγματός μας. Απλώς κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω εικόνες για να ανοίξει μια έκδοση σε πλήρες μέγεθος, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην έκδοση σε πλήρες μέγεθος και επιλέξτε Αποθήκευση εικόνας ως για να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Σχετικά με αυτό το μάθημα

Σε αυτό το μάθημα, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε αυτές τις προσαρμογές με το Pixlr X, ένα δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από σχεδόν οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αν χρησιμοποιείτε κινητή συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Pixlr για κινητά.

Αν έχετε διαφορετικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, μπορείτε και πάλι να ακολουθήσετε. Αυτές οι λειτουργίες θα λειτουργούν περίπου με τον ίδιο τρόπο για τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

Η σωστή επεξεργασία των εικόνων, η οποία γίνεται με το κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας, είναι σημαντική στην φόρτωση μιας ιστοσελίδας και ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κατά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας

Συμβουλές επεξεργασίας εικόνας

Ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς αρχίζετε να εργάζεστε με εικόνες (βασικές προσαρμογές εικόνων).

  • Κρατήστε τα πρωτότυπά σας: Αν σκοπεύετε να κάνετε έστω και βασικές αλλαγές σε μια εικόνα, θα πρέπει να διατηρήσετε επίσης μια αρχική, μη επεξεργασμένη έκδοση του αρχείου. Συνιστούμε να συνηθίσετε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που εργάζεστε με αρχεία εικόνων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε πάντα να επιστρέφετε στην αρχική έκδοση.
  • Ελέγξτε το επίπεδο ζουμ: Όταν επεξεργάζεστε μια εικόνα σε υπολογιστή, συνήθως την βλέπετε σε λιγότερο από το 100% του πλήρους μεγέθους της. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τραβούν μεγάλες εικόνες υψηλής ανάλυσης. Αυτές οι εικόνες είναι τόσο μεγάλες, στην πραγματικότητα, που οι περισσότερες οθόνες υπολογιστών δεν μπορούν να απεικονίσουν όλα τα εικονοστοιχεία της εικόνας ταυτόχρονα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα καλό γιατί σημαίνει ότι θα έχετε επιπλέον λεπτομέρειες για να δουλέψετε καθώς επεξεργάζεστε την εικόνα.
  • Υψηλότερη ανάλυση = περισσότερη λεπτομέρεια: Κάθε φορά που περικόπτετε ή αλλάζετε το μέγεθος μιας εικόνας, αφαιρείτε επίσης εικονοστοιχεία από την εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερα εικονοστοιχεία για να εργαστείτε, γεγονός που θα σας δώσει λιγότερη ευελιξία. Αν θέλετε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία, η ύπαρξη επιπλέον pixel θα βοηθήσει να φαίνεται η φωτογραφία όσο το δυνατόν πιο ευκρινής, επειδή οι εκτυπώσεις φωτογραφιών έχουν υψηλότερη ανάλυση από τις περισσότερες οθόνες υπολογιστών. Αν δημιουργείτε ένα φόντο για την επιφάνεια εργασίας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το τελικό μέγεθος είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλο όσο η ανάλυση της οθόνης σας.
  • Πείραμα: Δεν υπάρχει τέλεια φόρμουλα για την επεξεργασία εικόνων. Εφόσον διατηρείτε ένα αντίγραφο του αρχικού αρχείου, μπορείτε να δοκιμάζετε ελεύθερα διάφορες προσαρμογές για να βρείτε αυτό που λειτουργεί για τη συγκεκριμένη εικόνα. Αν αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην αρχική έκδοση και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Στο επόμενο μάθημα θα αναλύσουμε μερικές από τις βασικές προσαρμογές εικόνων.

Προηγούμενο Μάθημα
Προηγούμενο Μάθημα

Επόμενο Μάθημα
Επόμενο Μάθημα

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Image EditingΕπεξεργασία εικόνας στο σχετικό θεματικό τμήμα του blog μας που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε αυτό και άλλα online σεμινάρια από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων

Πηγή: GCFGlobal

 

Rate this post

Must Read

spot_img