Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚοινωνικά ΔίκτυαSocial Media προώθηση

Social Media προώθηση

Πως μπορώ να μεγιστοποιήσω τη δύναμη του μάρκετινγκ καθενός διαύλου ενημέρωσης χωρίς να καταναλώνω χρόνο και πόρους;
Πως να δώσω ώθηση στην κίνηση που δέχεται το blog χωρίς να βασίζομαι κυρίως στο Google; Και τα δύο προβλήματα μου παρουσιάστηκαν με επείγοντα χαρακτήρα καθώς εργαζόμουν επάνω στη βελτίωση της ορατότητας των κοινωνικών μέσων του πελάτη μου αλλά και των δικών μου ιστοσελίδων.
Σκέφτηκα την εξής στρατηγική: χρησιμοποιήστε τον παράγοντα της ώθησης από τον έναν δίαυλο για να προωθήσετε έναν άλλο δίαυλο, σε μια αλυσίδα που οδηγεί στο blog σας και περνάει μέσα από κάθε κοινωνικό δίκτυο πριν επιστρέψει στο ίδιο το blog.
Ακούγεται σαν μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Δημιουργήστε μια αλυσίδα μάρκετινγκ μέσω κοινωνικών δικτύων για να δώσετε ώθηση στα οφέλη της προώθησης Σχεδίασα το διάγραμμα για να σας δείξω πως ακριβώς να δουλέψετε με τις αλυσίδες των κοινωνικών δικτύων.
Ας δούμε το διάγραμμα πιο λεπτομερώς

socia media

Χρησιμοποιήστε το πεδίο του Διαδικτύου στο τμήμα Bio για να συνδέσετε το προφίλ σας στο Facebook, όχι το blog σας. Ο λόγος είναι απλός: μέσω του Twitter μπορείτε να κάνετε τη σελίδα σας στο Facebook γνωστή και να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να προωθήσετε τις δημοσιεύσεις σας (να θυμάστε, είναι μια αλυσίδα!).Επίσης μια καλή ιδέα είναι να προωθείτε τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook μέσω tweets, και να χρησιμοποιείτε το twitter για να απαντάτε σε ερωτήσεις των χρηστών, σε μια πλατφόρμα Q&A (Question & Answer).

Facebook

Κάθε δημοσίευση στο Facebook θα προωθείται στο Twitter, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε ψηλά την ποιότητα και όλες οι δημοσιεύσεις θα πρέπει να περιέχουν μια εικόνα για καλύτερη μετάβαση και απόδοση. Χρησιμοποιήστε κάθε δημοσίευση στο Facebook για να αναλύσετε και να εξηγήσετε μια από τις δημοσιεύσεις στο blog σας, ανοίγοντας συζήτηση πάνω στα θέματα που αντιμετωπίσατε.
Εάν έχετε τα σχόλια ανοιχτά στο blog σας, δημιουργήστε επίσης δημοσιεύσεις στο Facebook σχετικές με τα σχόλια των αναγνωστών που είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την πρόκληση συζητήσεων.Το Facebook σας επιτρέπει να δημιουργείτε Δημοσκοπήσεις και Συμβάντα από τη Σελίδα σας, το Προφίλ και τις Ομάδες (Page/Profile/Group). Εκμεταλλευτείτε αυτά τα τρία πλεονέκτηματα για να προκαλέσετε ακόμη περισσότερη προσοχή γύρω από τις δημοσιεύσεις του blog σας.
Εάν άλλες Ομάδες στις οποίες είστε μέλος το επιτρέπουν, προωθείστε τις δημοσιεύσεις σας από το τη Σελίδα/Προφίλ/Ομάδες του Facebook.

Blog

Όταν ανταποκρίνεστε στις ερωτήσεις των χρηστών του Twitter και ξεκινάτε συζήτηση γύρω από τις δημοσιεύσεις σας (και τα σχόλια των αναγνωστών) στο Facebook (που παράγει περισσότερη συζήτηση στο Twitter, καθώς θα προωθείτε τις δημοσιεύσεις του Facebook εκεί), θα δείτε πως θα αυξηθεί η κίνηση στο blog σας.

Μπορείτε να χτίσετε ακόμη περισσότερα με αυτά τα πλεονεκτήματα χρησιμοποιώντας αντιδράσεις από το Facebook και το Twitter για να δημιουργείστε δημοσιεύσεις που οι αναγνώστες και οι ακόλουθοί σας θέλουν να διαβάσουν – χρησιμοποιείστε τα σχόλιά τους, τα tweets και τα Likes/Favorites (τώρα Hearts στο Twitter) για να φτιάξετε μια λίστα τι δημοσιεύσεις για το blog να γράψετε ώστε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες τους.

Pinterest

Χρησιμοποιήστε το Pinterest για να δημοσιεύσετε εικόνες και γραφήματα πληροφοριών που συμπληρώνουν το περιεχόμενο του blog σας, τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook και (πιθανόν) επεκτείνουν τα περιεχόμενα που έχετε παρουσιάσει μέσω των tweets.

Όπως μπορείτε να δείτε, δημιούργησα μια αλυσίδα στα κοινωνικά δίκτυα που λαμβάνει τα μέγιστα όλων των λειτουργιών που προσφέρει η κάθε πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου σας του blog).

Πως εκμεταλλεύεστε τα πλεονεκτήματα των κοινωνικών σας δικτύων; Τι ρόλο παίζει το blog σας στην αλυσίδα; Είναι κάποια βασικά ερωτήματα που πρέπει να σας απασχολήσουν στην διάρκεια προώθησης της ιστοσελίδας σας και το ακόλουθο παράδειγμα μπορεί να γνωρίσει πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις επιδιώξεις σας. Το σίγουρο όμως είναι ότι τα social media διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο σε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια σας στο διαδίκτυο και η αλληλεπικάλυψη τους πολλαπλασιάζει την ισχύ τους.

Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας για προώθηση ιστοσελίδων κάνοντας κλικ εδώ και για διαφήμιση ιστοσελίδων κάνοντας κλικ εδώ

Rate this post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Must Read

spot_img