Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήhtmlΣχόλια στη γλώσσα html

Σχόλια στη γλώσσα html

Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε σχόλια στη γλώσσα HTML ακολουθώντας την παρακάτω σύνταξη:
———————————–
<!– Write your comments here –>
———————————–

Είναι σημαντικό να προσέξουμε οτι το θαυμαστικό (!) μπαίνει μόνο στο άνοιγμα της ετικέτας και όχι στο κλείσιμο της ετικέτας.
Τα σχόλια δεν εμφανίζονται από το φυλλομετρητή και δεν τα βλέπει ο χρήστης. Τα σχόλια στη γλώσσα HTML βρίσκονται απλά ανάμεσα στις εντολές html και βοηθούν στην καλύτερη τεκμηρίωση του κώδικα.

Γιατί είναι χρήσιμα τα σχόλια στη γλώσσα html

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν επιχειρήσουμε να κάνουμε τροποποιήσεις στη σελίδα html μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης είναι ακόμα πιο χρήσιμα εάν υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που εργάζονται πάνω στο ίδιο αρχείο. Επίσης είναι πάρα πολύ χρήσιμα όταν πρόκειται να συνεχίσει άλλος προγραμματιστής την εργασία στο μέλλον. Κάθε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, έστω και λίγο, καταλαβαίνει πόσο σημαντικά είναι τα σχόλια. Αυτό κάνει πιο ποιοτικό τον προγραμματισμό.

Ποιοτική κατασκευή ιστοσελίδων

Η γλώσσα html είναι η βάση πάνω στηνο ποία χτίζονται όλες οι εφαρομογές ιντερνετικού προγραμματισμού. Όλες οι γλώσσες, όπως για παράδειγμα javascript, jquery, asp, php, jsp χτίζονται πάνω στη γλώσσα html. Στόχος όλως αυτών των γλωσσών είναι να παραχθεί το κατάλληλο html. Το ίδιο συμβαίνει και με εφαρμογές και συστήματ αδιαχείρησης περιεχομένου (Content Management Systems) όπως είναι το joomla, το wordpress, το opencart και πολλά άλλα. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ποιοτική κατασκευή ιστοσελίδων είναι πολύ καλό να βάζουμε σχόλια. Αυτό δίνει στο προϊόν μας πολύ συγκεκριμένα και πολύ δυνατά πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι οτι δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη που θα παραλάβει το προϊόν να μην έχι εεξάρτηση από τον κατασκευαστή του προϊόντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας. Αυτό υποδηλώνει ένα μεγάλο σεβασμό στον πελάτη που πολύ λίγοι κατασκευαστές επιδεικνύουν. Η εταιρεία dreamweaver είναι μια από τις λίγες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων για την οποία μπορούμε να εγγυηθούμε οτι διατηρεί εξαιρετικά υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων. Είναι η πρότασή μας για όσουν απαιτούν ποιοτική κατασκευή ιστοσελίδων.

Χρήση σχολίων html

Με τα σχόλια μπορούμε να τοποθετήσουμε σημειώσεις και υπενθυμίσεις ανάμεσα στις γραμμές κώδικα της html. Ακολουθεί παράδειγμα:
———————————–
<!– This is a comment –>
<p>This is a paragraph.</p>
<!– Remember to add more information here –>
———————————–

Για εσάς που θέλετε να κάνετε τη δοκιμή στο δικό σας υπολογιστή, παραθέτουμε ολόκληρο τον κώδικα που περιλαμβάνει το παραπάνω απόσπασμα:

———————————–
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<!– This is a comment –>
<p>This is a paragraph.</p>
<!– Comments are not displayed in the browser –>

</body>
</html>
———————————–

Το αποτέλεσμα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
Σχόλια στη γλώσσα html

Τα σχόλια είναι επίσης πολύ χρήσιμα για τη διόρθωση και αποσφαλμάτωση του κώδικα html. Μπορούμε να βάλουμε σχόλια σε όλες τις γραμμές html, μια κάθε φορά. Και αυτό θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε ευκολότερα τυχόν λάθη στην html.

Σχόλια υπό συνθήκη

Έχουμε τη δυνατότητα στη γλώσσα html να τοποθετήσουμε σχόλια υπό συνθήκη. Αυτό φαίνεται στο παράδειγμα που ακολουθεί:
———————————–
<!–[if IE 9]>
…. some HTML here ….
<![endif]–>
———————————–
Τα σχόλια υπό συνθήκη καθορίζουν ετικέτες html που μπορούν να εκτελεστούν μόνο αν ο φυλλομετρητής είναι ο Inetrnet Explorer

Rate this post

Must Read

spot_img