Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΠώς να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα όταν κάνετε κατασκευή ιστοσελίδων με το wordpress

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα όταν κάνετε κατασκευή ιστοσελίδων με το wordpress

Τα πρόσθετα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του WordPress.

Το WordPress.org ορίζει τα πρόσθετα ως «…τρόπους για την επέκταση και την προσθήκη λειτουργικότητας που υπάρχει ήδη στο WordPress».

Πόσο σημαντικά είναι τα πρόσθετα για τη δημιουργία ιστοσελίδας wordpress

Όπως είδατε, όταν καλύψαμε τις μικροεφαρμογές, αυτή η επεξήγηση μοιάζει πολύ με εκείνη που δώσαμε και για τα widgets. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ πρόσθετων και μικροεφαρμογών, επειδή είναι τόσο στενά συνδεδεμένα.

Τα πρόσθετα για το WordPress είναι παρόμοια με τις εφαρμογές που υπάρχουν σε ένα κινητό. Είπα ότι περίπου το ίδιο ισχύει και για τις μικροεφαρμογές, διότι τα πρόσθετα και οι μικροεφαρμογές είναι ουσιαστικά ένα και το αυτό.

Σκεφτείτε τις μικροεφαρμογές ως έναν τρόπο για να εμφανίσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο. Είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό, αλλά για απλότητα, είναι καλύτερο για τώρα αν σκεφτείτε τις μικροεφαρμογές, ως εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε πρόσθετα και επιπλέον χαρακτηριστικά.

Ορίστε ένας άλλος τρόπος σκέψης: Για να πάρετε ένα νέο πρόσθετο στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε, παρόμοια με το πώς θα κάνατε για μια εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο smartphone.

Πως χρησιμοποιούνται τα πρόσθετα στην κατασκευή ιστοσελίδων

Μόλις εγκατασταθεί ένα πρόσθετο (ανάλογα με τον τύπο του πρόσθετου) υπάρχουν συνήθως 2 τρόποι για να εμφανίσετε – ή να χρησιμοποιήσετε- πρόσθετα στην ιστοσελίδα σας.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό που ονομάζεται σύντομος κωδικός, που μοιάζει με αυτό: [παράδειγμα-shortcode]

Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούν κωδικούς συνήθως τους γράφουν, ώστε να μπορείτε να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι παραπάνω.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο είναι να χρησιμοποιήσετε τη μικροεφαρμογή του πρόσθετου και να το βάλετε σε μία από τις περιοχές μικροεφαρμογών του θέματός σας.

Παράδειγμα εύρεσης και χρήσης πρόσθετου στο wordpress

Αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, εδώ είναι ένα παράδειγμα: Ας πούμε ότι θέλετε μια φόρμα επικοινωνίας στην πλαϊνή μπάρα του ιστοτόπου σας. Λοιπόν, αφού κοιτάξαμε λίγο γύρω από το θέμα μας, γνωρίζουμε ότι η πλαϊνή μπάρα είναι μία από τις περιοχές μικροεφαρμογών του θέματός μας, οπότε, πάμε στις μικροεφαρμογές μας για να δούμε αν υπάρχει κάποια φόρμα επικοινωνίας που να μπορούμε να βάλουμε εκεί. Όπως πιθανώς θα δείτε, δεν υπάρχει κάποια μικροεφαρμογή για τη φόρμα επικοινωνίας, οπότε θα πρέπει να «προσθέσουμε λειτουργικότητα στον WordPress ιστότοπό μας» -το οποίο είναι ο ορισμός του πρόσθετου.

Ας δούμε αν μπορούμε να βρούμε ένα πρόσθετο για τον σκοπό αυτόν. Θα κάνουμε κλικ στο Πρόσθετα, στην αριστερή πλευρά στο ταμπλό και θα δούμε μια λίστα από πρόσθετα που έχουμε εγκαταστήσει.

Ίσως να αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα πρόσθετα, αλλά μην ανησυχείτε γι’ αυτό προς το παρόν. Προς το παρόν, απλά θέλουμε να κάνουμε κλικ στην επιλογή “Νέο Πρόσθετο” και στην κορυφή και θα μεταφερθούμε στο αποθετήριο των πρόσθετων.

Το αποθετήριο των Πρόσθετων του WordPress είναι παρόμοιο με τον κατάλογο θεμάτων, αλλά για πρόσθετα. Όλα τα πρόσθετα σε αυτή την περιοχή είναι δωρεάν, όπως και τα θέματα, και η διαδικασία εγκατάστασης είναι επίσης παρόμοια.

Αποθετήριο Πρόσθετων του WordPress
Αποθετήριο Πρόσθετων του WordPress

Για να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε, θα κάνουμε αναζήτηση για «contact form» στη γραμμή αναζήτησης και θα πατήσουμε enter.

Θα δείτε μια μεγάλη λίστα από πρόσθετα φόρμας επικοινωνίας, αλλά σε αυτό το παράδειγμα, ας πούμε ότι έχουμε κάνει κάποια έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαμε ένα συγκεκριμένο πρόσθετο φόρμας επικοινωνίας που έχει πολύ καλές κριτικές. Αυτό ονομάζεται «Contact Form 7», οπότε κάνω αναζήτηση να για το συγκεκριμένο όνομα και πατάω enter. Τώρα, αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό και για το πώς να το χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή «Περισσότερες Πληροφορίες».

Εγκατάσταση του πρόσθετου «Contact Form 7»
Εγκατάσταση του πρόσθετου «Contact Form 7»

Αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι ένα από τα πιο μπερδεμένα πράγματα των πρόσθετων: Θυμηθείτε που είπαμε ότι τα πρόσθετα συνήθως εμφανίζονται ή χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους: με τη χρήση μικροεφαρμογής ή χρησιμοποιώντας τον σύντομο κωδικό του πρόσθετου;

Λοιπόν, πολλές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον σύντομο κωδικό για να εμφανίσετε ή να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετό σας και κάθε σύντομος κωδικός βρίσκεται σε διαφορετική θέση, ανάλογα με τον σχεδιαστή του πρόσθετού του.

Μερικά πρόσθετα θα έχουν τον σύντομο κωδικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτω από το τμήμα περιγραφής στις λεπτομέρειες του πρόσθετου, όπως φαίνεται εδώ…

Ενότητα περιγραφής στις λεπτομέρειες του πρόσθετου
Ενότητα περιγραφής στις λεπτομέρειες του πρόσθετου

…ενώ άλλα πρόσθετα μπορεί να τον έχουν κάτω από την ενότητα Εγκατάσταση, όπως για παράδειγμα εδώ:

Ενότητα εγκατάστασης στις λεπτομέρειες του πρόσθετου
Ενότητα εγκατάστασης στις λεπτομέρειες του πρόσθετου

Μερικά πρόσθετα, όπως το «Contact Form 7», σας δίνουν τον σύντομο κωδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αφού έχετε δημιουργήσει μια φόρμα, οπότε δεν θα τον δείτε εδώ.

Πως να αποφύγετε τη σύγχυση κατά την κατασκευή ιστοσελίδας με τα πρόσθετα

Η εύρεση των σύντομων κωδικών μπορεί να αποτελέσει πηγή σύγχυσης, αλλά να θυμάστε, για να εμφανιστεί το πρόσθετό σας (ή να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετό σας), τις περισσότερες φορές θα πρέπει να έχετε είτε έναν σύντομο κωδικό, είτε μια μικροεφαρμογή. Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό, αλλά θα μιλήσουμε γι’ αυτή στο τέλος αυτής της ενότητας. Προς το παρόν, ας κάνουμε εγκατάσταση του «Contact Form 7» ώστε να δούμε πώς δουλεύει.

Τώρα που έχουμε εγκαταστήσει το πρόσθετο, πού το βρίσκουμε ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε; Αυτό είναι άλλο ένα περίεργο κομμάτι των πρόσθετων του WordPress:

ΚΑΘΕ PLUGIN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ WORDPRESS DASHBOARD ΣΑΣ – ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΤΟΥ PLUGIN.

Ορισμένοι προγραμματιστές πρόσθετων θα βάλουν το ταμπλό (ή ρυθμίσεις) του πρόσθετου στην καρτέλα «Ρυθμίσεις». Μερικοί θα το βάλουν κάτω από την καρτέλα «Εργαλεία», κάποιοι θα το έχουν μόνο ως μικροεφαρμογή και κάποιοι θα δημιουργήσουν μια εντελώς νέα καρτέλα, αποκλειστικά για το πρόγραμμά τους.

Μερικές φορές χρειάζεται λίγο ψάξιμο, αλλά απλώς να ξέρετε ότι μετά από την εγκατάσταση ενός πρόσθετου, το ταμπλό ή οι ρυθμίσεις αυτού του πρόσθετου δεν θα πάνε αναγκαστικά σε μια συγκεκριμένη θέση στο ταμπλό του site σας. Φαίνεται πως αυτό το πρόσθετο έχει δημιουργήσει τη δική του καρτέλα στον Πίνακα Ελέγχου WordPress ταμπλό μας, καθιστώντας το εύκολο να βρεθεί.

Καρτέλα του πρόσθετου στον Πίνακα Διαχείρισης του WordPress
Καρτέλα του πρόσθετου στον Πίνακα Διαχείρισης του WordPress

Τώρα πηγαίνετε στο πρόσθετο «Contact Form 7» κάντε κλικ στην επιλογή Add New, στην κορυφή, για να δημιουργήσετε μια νέα φόρμα, δημιουργήσετε μια απλή φόρμα και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Save.

Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας νέας φόρμας είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του παρόντος τμήματος, αλλά οι καλοί σχεδιαστές πρόσθετων θα σας δώσουν οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμά τους. Θα πρέπει απλά να πάτε στα πρόσθετα και να κάνετε κλικ στην επιλογή «Περισσότερες Πληροφορίες» για να δείτε τις οδηγίες.

Με το συγκεκριμένο πρόσθετο, τώρα που έχουμε δημιουργήσει μία φόρμα, μπορούμε να δούμε ότι μας δίνει έναν σύντομο κωδικό για να τον χρησιμοποιήσουμε ώστε να την εμφανίσει.

Σύντομος κωδικός για να τον χρησιμοποιήσουμε ώστε να την εμφανίσουμε τη φόρμα επικοινωνίας
Σύντομος κωδικός για να τον χρησιμοποιήσουμε ώστε να την εμφανίσουμε τη φόρμα επικοινωνίας

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον σύντομο κωδικό οπουδήποτε έχουμε έναν συντάκτη κειμένου στην ιστοσελίδα μας. Έτσι, για παράδειγμα, μπορούμε να αντιγράψουμε τον σύντομο κωδικό, να πάμε στο τμήμα των μικροεφαρμογών, να σύρουμε μια μικροεφαρμογή κειμένου σε μια περιοχή μικροεφαρογών, στη συνέχεια να επικολλήσουμε τον σύντομο κωδικό και να κάνουμε κλικ στην επιλογή Save.

Επικόλληση του σύντομου κωδικού σε πρόσθετο κειμένου
Επικόλληση του σύντομου κωδικού σε πρόσθετο κειμένου

Τώρα, όταν πάμε πίσω στον ιστότοπό μας και κάνουμε ανανέωση, βλέπουμε ότι έχει εμφανιστεί νέα φόρμα επικοινωνίας.

Η νέα φόρμα επικοινωνίας έχει εμφανιστεί στον ιστότοπο
Η νέα φόρμα επικοινωνίας έχει εμφανιστεί στον ιστότοπο

Με αυτό το πρόσθετο, ο σύντομος κωδικός βρέθηκε εύκολα, αλλά καθιστούν όλα τα πρόσθετα τόσο εύκολη την εύρεση του σύντομου κωδικού τους;

Πιθανόν θα πρέπει να ψάξετε λίγο για να βρείτε τον σύντομο κωδικό για μερικά πρόσθετα, ενώ άλλα πρόσθετα δεν θα έχουν καθόλου κωδικό. Αυτό εξαρτάται μόνο από τον σκοπό και τη χρήση του πρόσθετου.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν βλάπτει ποτέ να βάλετε στο Google το όνομα του πρόσθετου ακολουθούμενο από τις λέξεις «short code» και μάλλον θα βρείτε ότι και κάποιος άλλος έχει την ίδια ερώτηση.

Ειδικά θέματα για τα πρόσθετα στο wordpress

Θυμάστε που είπαμε ότι τα περισσότερα πρόσθετα χρησιμοποιούν σύντομους κωδικούς και μικροεφαρμογές για να εμφανιστούν στην ιστοσελίδα σας; Ωραία, υπάρχει και μια εξαίρεση. Βλέπετε, δεν μπορούν όλα τα πρόσθετα να εμφανιστούν στην ιστοσελίδα σας. Μερικά πρόσθετα δημιουργούνται απλώς για να λύσουν ένα πρόβλημα, και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα εμφανίσετε.

Θα πρέπει ακόμα να υπάρχει η ενότητα Ρυθμίσεων για τα περισσότερα πρόσθετα, και θα εμφανιστεί κάπου στον Πίνακα Ελέγχου του WordPress σας, όπως είπαμε νωρίτερα, αλλά δεν προορίζονται όλα τα πρόσθετα για να προβληθούν.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο, γιατί σας βοηθά καταλάβετε τι είναι πραγματικά ένα πρόσθετο.

Θυμηθείτε, τα πρόσθετα προσθέτουν λειτουργικότητα στην ιστοσελίδα σας. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια μορφή επικοινωνίας ή θα μπορούσε απλά να είναι ένα πρόσθετο που επιταχύνει τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας – στην οποία περίπτωση δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που μπορείτε να κάνετε πέρα από το να πειράξετε λίγο τις ρυθμίσεις του πρόσθετου και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.

Σκεφτείτε το έτσι: Ας υποθέσουμε κατά τη λειτουργία του WordPress ιστοτόπου σας προκύπτει μια απαίτηση που πρέπει να ικανοποιηθεί ή ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Ίσως αυτό είναι ότι ο ιστότοπός σας τρέχει αργά ή ίσως απλά χρειάζεστε ασφάλεια ώστε να μην παραβιαστεί ο ιστότοπός σας. Χωρίς το WordPress, θα έπρεπε πιθανότατα να προσλάβετε έναν προγραμματιστή να γράψει προσαρμοσμένο κώδικα για να προσθέσει αυτά τα χαρακτηριστικά στον ιστότοπό σας.

Αλλά, με το WordPress, αυτή τη δουλειά την κάνουν τα πρόσθετα – είναι σαν μία προσυσκευασμένη λύση που χτίστηκε από έναν προγραμματιστή που μπορεί να είναι δωρεάν ή να κοστίζει κάποια χρήματα.

Ακριβώς, όπως ακριβώς και με τα θέματα, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε επί πληρωμή πρόσθετα πηγαίνοντας σε ιστοσελίδες όπως το CodeCanyon.net6 ή απλά πατώντας στο Google «WordPress plugin for ____».

Γιατί το wordpress είναι σπουδαίο λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδας

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το χαρακτηριστικό που κάνει το WordPress, τόσο σπουδαίο: η ικανότητα να κάνετε σχεδόν ό,τι θέλετε με την ιστοσελίδα σας χωρίς να πληρώσετε χιλιάδες δολάρια σε κάποιον προγραμματιστή. Το μόνο που έχετε να κάνετε (στις περισσότερες των περιπτώσεων) είναι να βρείτε το σωστό πρόσθετο!

Εντάξει, αυτά ήταν πολλά για κάποιον νέο στο WordPress.

Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να αναζητήσετε στο διαδίκτυο πράγματα όπως τα «καλύτερα πρόσθετα για μια νέα ιστοσελίδα WordPress» και να κοιτάξετε στο αποθετήριο πρόσθετων του WordPress, καθώς μόνο έτσι θα μπορείτε να δείτε τι μπορούν πραγματικά να κάνουν τα πρόσθετα.

Κατά την κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress τα πρόσθετα δίνουν μεγάλη ευελιξία και πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες του λογισμικού content management system. Μια συνηθισμένη απαίτηση κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας είναι η προσθήκη newsletter. Επίσης μια άλλη ανάγκη που προκύπτει όταν κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας είναι κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις επικύρωσης (validation) σε φόρμες επικοινωνίας. Μια τρίτη ανάγκη που είναι πλέον εκ των ουκ άνευ στην κατασκευή site είναι η χρήση χάρτη google map πλήρως εναρμονισμένου με την εμφάνιση της σελίδας και όχι ως εξωτερικού συνδέσμου. Η εμπειρία στην αναζήτηση και χρήση του κατάλληλου πρόσθετου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κατασκευή ποιοτικής και σύγχρονης ιστοσελίδας. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς πάνω στην επαγγελματική και άκρως ποιοτική δημιουργία ιστοσελίδων.

Ένα καλό πρόσθετο μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια προώθησης ιστοσελίδων και στον αγώνα για την κατάταξη στην πρώτη σελίδα του google. Μια εξαιρετική πρόταση που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις ενέργειες προώθησης σελίδας αποτελεί το yoast seo. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόσθετο που περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση και αξιολόγηση όλων των βημάτων και παραμέτρων που εμπλέκονται στην προώθηση σελίδας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχάριοι στην προώθηση ιστοσελίδων είναι το να θυμούνται όλες τις παραμέτρους που απαιτούν βελτιστοποίηση. Από την άλλη μεριά, οι τεχνικοί που έχουν μεγάλη εμπειρία στην προώθηση σελίδων αντιμετωπίζουν ως εχθρό το χρόνο, διότι συνεχώς έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα βελτιστοποίησης ιστοσελιδας. Το yoast seo δίνει λύση τόσο στην πρώτη περίπτωση όσο και στη δεύτερη περίπτωση. Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τα Πρόσθετα στην προώθηση ιστοσελίδων πατώντας εδώ.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων περιλαμβάνει πλήθος παραμέτρων για τη συνολική βελτίωση των οποίων υπάρχουν πολλά πρόσθετα που διευκολύνουν την εργασία κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων. Ανάλογα με τον τρόπο που εργάζεται ο κάθε τεχνικός υπάρχει και το κατάλληλο πρόσθετο που θα τον βοηθήσει στη βελτιστοποιηση των σελίδων του. Εφόσον δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κάνουμε βέλτιστοποίηση ιστοσελιδας, συνεπώς έχουν αναπτυχθεί πολλά πρόσθετα για αυτό το σκοπό. Βέβαια το κεντρικό νόημα πίσω από κάθε τεχνική βελτιστοποίησης σελίδων είναι το ίδιο. Εάν θέλετε να γίνετε experts στο θέμα την προώθησης ιστοσελίδων τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε λεπτομερώς το άρθρο μας για τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων σας.

Στην περίπτωση που κάνουμε δημιουργία eshop με το wordpress τότε η πρότασή μας είναι η καθιερωμένη πρόταση της αγοράς, δηλαδή το WooCommerce. Πρόκειται για κορυφαίο, αξιόπιστο και καταξιωμένο πρόσθετο που θα διευκολύνει πολύ τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με το wordpress. Επιπλέον όμως, όπως υπάρχουν πρόσθετα για την κατασκευή ιστοσελίδων με το wordpress, έτσι υπάρχουν πρόσθετα για την κατασκευή eshop με το opencart. Η διαφορά είναι ότι όταν μιλάμε για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος δεν ονόμαζεται πρόσθετο, αλλά ονομάζεται module. Υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλογών από πολλούς κατασκευαστές που μπορούν να απογειώσουν τη δημιουργία eshop. Και εδώ απαιτείται εμπειρία ώστε να κάνουμε την καταλληλότερη επιλογή για την κατασκευή του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα επί του θέματος της κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος εάν επισκεφθείτε την καλύτερη εταιρεία κατασκευής e-shop στην Ελλάδα.

Ο κάθε κατασκευαστής ιστοσελιδων έχει το μυαλό του τα έσοδα που θα προκύψουν από τη δημιουργία της ιστοσελίδας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει έσοδα ένας ιστότοπος είναι μέσα από διαφήμιση στο internet. Όταν θελήσετε να βάλετε διαφήμιση στον ιστότοπο που κατασκευάσετε, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πρόσθετο για αυτό το σκοπό. Η διαφήμιση στο internet απαιτεί πρόσθετα. Το κάθε πρόσθετο δίνει διαφορετικές δυνατότητες διαφήμισης στο ίντερνετ. Κάποια επιτρέπουν εναλλασσόμενες εικόνες. Κάποια επιτρέπουν slider. Κάποια άλλα πρόσθετα επιτρέπουν τυχαία εμφάνιση διαφήμισης στο internet κάθε φορά που ο επισκέπτης κάνει κλικ στη σελίδα σας. Η εμπειρία στην επιλογή του κατάλληλου πρόσθετου σας δίνει πολλές δυνατότητες διαφήμισης στο ίντερνετ.

Η δυσκολία συντήρησης ιστοσελιδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της ιστοσελίδας. Εάν τα πρόσθετα προέρχονται από άγνωστους και μη αξιόπιστους κατασκευαστές, τότε θα αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες κατά την υποστήριξη της ιστοσελίδας. Όσο περισσότερα τα πρόσθετα, τόσο μεγαλύτερη η δυσκολία συντήρησης ιστοσελιδων. Εάν τα πρόσθετα δεν ενημερώνονται τακτικά, τότε ο βαθμός δυσκολίας υποστήριξης ιστοσελιδων αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Όσοι έχετε επαγγελματικο ιστότοπο με εγκατεστημένα πολλά πρόσθετα τότε καλά θα κάνετε να επιδιώξετε μα λάβετε επαγγελματικές υπηρεσίες συντήρησης για την ιστοσελίδα σας.

Όλες οι πληροφορίες για τεχνικά θέματα πάνω στα πρόσθετα καλύπτονται από το κορυφαίο Ελληνικό βιβλίο κατασκευής ιστοσελίδων. Πρόκειται για βιβλίο των εκδόσεων Φυλατος που καλύπτει πλήρως όλα τα θέματα του wordpress. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress“. Το βιβλίο κατασκευής ιστοσελίδων είναι το πρώτο βήμα για όποιον θέλει να εμβαθύνει στον κόσμο της κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για αν προμηθευθείτε το βιβλίο που σας προτείνουμε με τίτλο: Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Rate this post

Must Read

spot_img