Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή eshop με opencartΠως να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα διαχείρησης του Opencart

Πως να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα διαχείρησης του Opencart

Αυτό το άρθρο αφορά ένα μέρος του ηλεκτρονικού καταστήματος opencart στο οποίο θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο. Πρόκειται για τον πίνακα διαχείρησης του OpenCart, ή αλλιώς για το OpenCart Dashboard.

Θα σας καθοδηγήσουμε σε κάθε στοιχείο που βλέπετε, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι αντιπροσωπεύουν και για τι χρησιμοποιούνται οι διάφορες ρυθμίσεις.

Πίνακας διαχείρησης του Opencart

Ας ξεκινήσουμε από τους βασικούς τομείς που βλέπετε από την αρχή.

Αρχική σελίδα του Πίνακα Διαχείρισης
Αρχική σελίδα του Πίνακα Διαχείρισης Opencart

Εμφάνιση/Απόκρυψη Πίνακα Διαχείρισης (Admin Panel) – έχετε τη δυνατότητα να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τα μενού του πίνακα διαχείρισης προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο και να επικεντρωθείτε στην συγκεκριμένη εργασία σας. Τα μενού θα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα, ελαχιστοποιημένα στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Η ρύθμιση αυτή λειτουργεί σε desktop και σε tablet. Απλά, κάντε κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται στα αριστερά του λογοτύπου opencart.

Ανακοινώσεις – επάνω δεξιά στον πίνακα admin θα βρείτε το εικονίδιο με το καμπανάκι. Πατώντας το θα σας εμφανίσει φιλτραρισμένο το σύνολο των παραγγελιών σας. Οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν Ολοκληρωμένες Παραγγελίες, Παραγγελίες σε Εξέλιξη, Λοιπές Καταστάσεις. Επιπλέον, θα βρείτε αναφορές για τους συνδεδεμένους πελάτες και ποια από τα προϊόντα σας θέλουν προσοχή στο απόθεμα ή σε ποια έχει υποβληθεί.

Το Κατάστημα (Store) – Το εικονίδιο με το σωσίβιο σάς επιτρέπει να δείτε την αρχική σελίδα του καταστήματός σας, καθώς επίσης σας δίνει πρόσβαση στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του OpenCart καθώς και στα επίσημα έγγραφα υποστήριξης του OpenCart.

Πρόσφατες παραγγελίες – στο κάτω μέρος, θα δείτε μια καρτέλα με τις πιο πρόσφατες παραγγελίες. Αυτό δείχνει την ταυτότητα (ID) της παραγγελίας, το όνομα του πελάτη, κατάσταση παραγγελίας, την ημερομηνία που προστέθηκε και το σύνολο παραγγελίας.

Μενού του Πίνακα Διαχείρισης Opencart
Μενού του Πίνακα Διαχείρισης Opencart

Πλοήγηση Πίνακα Διαχείρισης – Η επιλογή αυτή σας δίνει πρόσβαση σε όλη τη λειτουργικότητα που προσφέρει το OpenCart. Ο πίνακας διαχείρισης (admin panel) είναι το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις ρυθμίσεις και αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα σας. Είναι το σημείο όπου μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες και προϊόντα, να εγκαταστήσετε επεκτάσεις, να διορθώσετε παραγγελίες, να τροποποιήσετε την εμφάνιση του καταστήματός σας, να ξεκινήσετε εκστρατείες μάρκετινγκ, και άλλα πολλά.

Προώθηση ιστοσελίδας opencart

Ο πίνακας διαχείρισης του opencart αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας του opencart ηλεκτρονικού καταστήματος. Μας επιτρέπει να έχουμε μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα του ιστότοπου. Η γνώση της προέλευσης της επισκεψιμότητας είναι σημαντική για την προώθηση ιστοσελίδων. Ειδικότερα η αξιοποίηση της γραφικής παράστασης των πωλήσεων ανά χρονική περίοδο αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την προώθηση του site. Ιδιαίτερα στον πίνακα διαχείρισης του opencart που είναι και φιλτραρισμένη ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή έτος. Επίσης η συγκέντρωση της πληροφορίας που παρέχει ο πίνακας διαχείρισης αποτελεί καλή αφετηρία για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων σε πρώτο στάδιο και η προώθηση σελίδας σε δεύτερο στάδιο αποτελούν το δυνατότερο όπλο για την αύξηση των πωλήσεων ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ μπορείτε να λάβετε επαγγελματική γνώμη από τους πλέον ειδικούς στην προώθηση ιστοσελίδων.

Συντομεύσεις του Πίνακα Διαχείρισης Opencart

Τα 4 μεγάλα κουτιά στην κορυφή σας επιτρέπουν να δείτε τις Συνολικές Παραγγελίες, Συνολικές Πωλήσεις, Συνολικούς Πελάτες και όλα τα άτομα που είναι συνδεδεμένα (online) με το διαδικτυακό κατάστημά σας την προκειμένη στιγμή.

Συντομεύσεις του Πίνακα Διαχείρισης Opencart
Συντομεύσεις του Πίνακα Διαχείρισης Opencart

Όλα τα κουτιά, επίσης, λειτουργούν ως σύνδεσμοι (links), ούτως ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους τομείς του πίνακα διαχείρισης.

Χάρτης και Προέλευση των Πωλήσεων Opencart
Χάρτης και Προέλευση των Πωλήσεων Opencart

World Map (Παγκόσμιος χάρτης) – αυτός o διαδραστικός χάρτης επισημαίνει τις χώρες από τις οποίες κάνουν τις παραγγελίες τους οι πελάτες σας. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερες είναι οι παραγγελίες από αυτή τη χώρα. Εάν έχετε κατάστημα με διεθνή αγορά, παρακολουθήστε τον χάρτη προσεκτικά για να ξέρετε ποιες εμπορικές δυνατότητες και ευκαιρίες διαφήμισης μπορεί να έχετε.

Πωλήσεις ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα, έτος
Πωλήσεις ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα, έτος

Sales Analytics: Αυτή η επιλογή σας εμφανίζει τη γραφική παράσταση χρονικής περιόδου των πωλήσεών σας, φιλτραρισμένη ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή έτος. Βασίζεται στον αριθμό των παραγγελιών και πελατών που ήδη έχετε στο κατάστημά σας.

Σημαντικές Ειδοποιήσεις του Opencart
Σημαντικές Ειδοποιήσεις του Opencart

Ειδοποιήσεις (Notifications) – όπως βλέπετε, έχετε μια ολοκληρωμένη λίστα με σημαντικά στοιχεία για τις Παραγγελίες, Πελάτες, τα Προϊόντα και Μέλη.
Η επιλογή αυτή εμφανίζει τον αριθμό των παραγγελιών σε εξέλιξη και εκπληρωμένων παραγγελιών, όπως και τον αριθμό επιστροφών που είχατε.
Μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό των πελατών που είναι online, και τους πελάτες που πρέπει να εγκρίνετε.
Τα προϊόντα που είναι εκτός αποθέματος (out of stock) παρουσιάζονται άμεσα, όπως και εκείνα που έχουν λάβει κάποια κριτική.
Στο κάτω μέρος, θα δείτε τους συνεργάτες (affiliates) που πρέπει να εγκριθούν.

Σύνδεσμος για την αρχική σελίδα του καταστήματος Opencart
Σύνδεσμος για την αρχική σελίδα του καταστήματος Opencart

Σεμινάριο e-commerce

Το opencart αποτελεί μια πλατφόρμα για την οποία όλο το υλικό βρίσκεται δωρεάν στο internet. Πολλοί όμως θέλουν μια πιο προσωπική καθοδήγηση μέσα από ένα σεμινάριο e-commerce. Όταν παρακολουθείτε ένα σεμινάριο e-commerce τότε έχετε τη δυνατότητα να εμβαθύνετε περισσότερο και να αποκομίσετε πολλά από την εμπειρία του εκπαιδευτή. Σεμινάρια elearning για το ηλεκτρονικό εμπόριο διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με τη συμμετοχή της εταιρείας dreamweaver.gr ή οποία διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το σεμινάριο e-commerce.

Managed opencart

Εδώ βέβαια οφείλουμε να τονίσουμε ότι η χρήση του πίνακα διαχείρισης δεν μπορεί να υποκαταστήσει επαγγελματικές υπηρεσίες managed opencart. Για εσάς που θέλετε να αξιοποιήσετε την πλατφόρμα του opencart ώστε να πάρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων της όσον αφορά την ταχύτητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, η γνώση των δυνατοτήτων του πίνακα διαχείρισης δεν φτάνει. Για τους απαιτητικούς χρήστες eshop η ταχύτητα είναι κρίσιμος παράγοντας ώστε να συνεχίσουν την πλοήγηση στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εδώ προκύπτει το πρόβλημα που μας λύνει το managed opencart. Οι υπηρεσίες managed opencart περιλαμβάνουν δυνατότητες όπως είναι το λογισμικό Nitro που πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες του eshop. Στις υπηρεσίες ενός πακέτου managed opencart περιλαμβάνεται υποστήριξη σύνδεσης με skroutz και bestprice. Μια από τις καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης, αν όχι την καλύτερη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι το πακέτο managed opencart της hoster.gr.

Opencart hosting

Εξίσου σημαντικό με τη διαχείριση managed opencart είναι και η φιλοξενία opencart hosting. Το κατάλληλο πακέτο opencart hosting έχει τη δυνατότητα να απογειώσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορεί το ίδιο eshop σε ένα διακομιστή κακής ποιότητας να πηγαίνει αργά, να “σέρνεται”, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Αυτό απωθεί τον επισκέπτη και υποψήφιο πελάτη. Εδώ προκύπτει η ανάγκη opencart hosting. Καλό είναι ο ιδιοκτήτης του eshop να ασχολείται με πραγματικά εμπορικά προβλήματα όπως είναι τα θέματα πωλήσεων, προώθησης, προσφορών ή εκπτώσεων. Και όχι με θέματα που αφορούν το server και το αν το ηλεκτρονικό κατάστημα λειτουργεί ή έπεσε ο server. Αν θέλετε αν έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να απαλλαγείτε από όλα τα τεχνικά προβλήματα, τότε δεν έχετε παρά να τα αναθέσετε στους ειδικούς, σε ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στη η φιλοξενία opencart hosting. Μια εξαιρετική πρόταση για τη φιλοξενία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος αποτελεί το εξής πακέτο opencart hosting.

Το κατάστημά σας (Your Store) – Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα του OpenCart καταστήματός σας:

Βοήθεια και Τεκμηρίωση για το OpenCart
Βοήθεια και Τεκμηρίωση για το OpenCart

Βοήθεια και τεκμηρίωση – Κάνοντας click στο διπλανό εικονίδιο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βοήθεια και στην τεκμηρίωση του OpenCart.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Το ηλεκτρονικό κατάστημα eshop είναι και αυτό μια ιστοσελίδα, ή καλύτερα ένας ιστότοπος, για να τηρούμε και την ακρίβεια στην ορολογία. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχει τουλάχιστον τις ίδιες απαιτήσεις κατασκευής με κάθε άλλη κατηγορία κατασκευής ιστοσελίδων, αν όχι περισσότερες από την απλή κατασκευή site. Επίσης απαιτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων προκύπτουν από την υποστήριξη ειδικών διαδικασιών, ειδικών συνδέσεων με τρίτους ιστότοπους ή βάσεις δεδομένων. Καλό είναι να αναθέσετε την κατασκευή του eshop σας σε μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία ιστοσελίδων. Αυτό θα αποτελεί εγγύηση οτι θα έχετε αξιόπιστη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που τυχόν θα εμφανίσει το eshop σας. Η ολοκληρωμένη εμπειρία στο σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδας έχει επίσης τη δυνατότητα να κρατήσει σε χαμηλότερα και λογικότερα τα extra κόστη που ενδεχομένως θα προκύψουν στο μέλλον λόγω νέων απαιτήσεων που πάντα προκύπτουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες κατασκευής ιστοσελίδων.

Κατασκευή eshop

Το opencart αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την κατασκευή eshop. Το εμπιστεύονται οι περισσότεροι έμποροι και εταιρείες για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το λογισμικό opencart για τη δημιουργία eshop υπάρχει εδώ και επαρκή χρονικό διάστημα και αυτό σημαίνει οτι έχει λύσει όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τόσο των εμπόρων που είναι ιδιοκτήτες eshop όσο και των επισκεπτών του ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ μπορείτε αν διαβάσετε και τη γνώμη των ειδικών πάνω στη δημιουργία eshop.

Rate this post

Must Read

spot_img