Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή eshop με opencartΠώς να αφαιρέσετε τα δεδομένα δείγματος στο OpenCart

Πώς να αφαιρέσετε τα δεδομένα δείγματος στο OpenCart

Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει μια έκδοση του OpenCart. Αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αρχίσετε να «χτίζετε» το κατάστημά σας, γεμίζοντάς το με τα προϊόντα σας, τις εικόνες σας, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά σας και ούτω καθεξής. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, η προεπιλεγμένη εγκατάσταση του OpenCart περιέχει δεδομένα επίδειξης με παραδείγματα προϊόντων, λογότυπα, κλπ. Έχουν συμπεριληφθεί για να σας δείξουν πώς δουλεύουν οι βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας και για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της.

Αρχική σελίδα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος opencart

Εκπαιδευτικό βιβλίο για το opencart

Η αιτία ύπαρξης των δεδομένων δείγματος του opencart είναι εκπαιδευτική. Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται εκεί για να διευκολύνουν τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος να κατανοήσει τη λειτουργία του. Εάν έχετε επιλέξει να μάθετε το opencart μέσα από κάποιο βιβλίο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τότε σας προτείνουμε να μη σβήσετε τα δεδομένα δείγματος προτού κάνετε μια γρήγορη ανάγνωση του βιβλίου. Διότι τα δεδομένα δείγματος θα σας βοηθήσουν να καταλαβαίνετε καλύτερα όσα λέει το βιβλίο για το opencart. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που είναι γραμμένο αποκλειστικά για το opencart κυκλοφορεί από τις εκδόασεις Φυλάτος. Η συγγραφική ομάδα είναι οι εξής: Αγγελάκη Άννα, Δαβαλάς Αθανάσιος και Μπαλατσούκας Νικόλαος. Το βιβλίο απευθύνεται στον εντελώς αρχάριο χρήστη και αποτελεί εξαιρετική πρόταση για την εκμάθηση του opencart.
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο:
http://fylatos.com/shop/opencart/

βιβλίο opencart

Για να ξεκινήσετε με την κατασκευή του καταστήματός σας, θα πρέπει να διαγράψετε όλα τα δεδομένα επίδειξης και παραδείγματα που βρίσκονται εκεί. Πώς το κάνουμε; Είναι ίσως ένα από τα απλούστερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο OpenCart.

Διαγραφή κατηγοριών στο opencart

Μεταβείτε στη διαχείριση (admin) και μπείτε στις κατηγορίες (categories).
Κατάλογος (Catalog) > Κατηγορίες (Categories)

Διαγραφή κατηγοριών στο opencart

Δίπλα από το όνομα της κατηγορίας (Category Name), θα δείτε ένα μικρό κουτάκι. Κάντε κλικ και θα επιλέξετε όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες. Κάντε κλικ στο εικονίδιο trash για να διαγράψετε τις κατηγορίες.

Διαγραφή προϊόντων του eshop

Το επόμενο βήμα είναι να διαγράψετε το δείγμα προϊόντων (iPhone, iMac, κλπ.)
Κατάλογος (Catalog) > Προϊόντα (Products)

Διαγραφή προϊόντων του eshop

Σεμινάρια elearning στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε όσα γράφονται στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Πλέον έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ακόμα και εξ αποστάσεως (σεμινάρια-elearning) τα σεμινάρια ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι αιτίες της μη κατανόησης μπορεί να είναι πολλές. Μπορεί να οφείλεται στο φορτωμένο πρόγραμμά σας που δεν σας επιτρέπει να αφιερώσετε επαρκή χρόνο για την ανάγνωση τεχνικών άρθρων. Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη τεχνικών γνώσεων. Μπορεί να οφείλεται σε εμπειρία από άλλα προϊόντα λογισμικού στα οποία ο τρόπος διαχείρισης ήταν διαφορετικός και τώρα δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε τη ροή του opencart. Η λύση έρχεται από την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου. Ο έμπειρος εκπαιδευτής θα σας βοηθήσει να καταλάβετε όλες τις λεπτομέρειες με τον πιο ευχάσριστο τρόπο. Η εμπερία των εκπαιδευτών σε όλες τις ηλικίες εκπαιδευομένων και σε όλα τα επίπεδα τεχνικών γνώσεων των εκπαιδευομένων καθιστά βέβαιη και τη δική σας επιτυχία. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τον τόπο διεξαγωγής των μαθημάτων διότι έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια opencart ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω internet. Δηλαδή να παρακολουθήσετε το σεμινάριο χωρίς να μετακινηθείτε καθόλου από το σπίτι σας. Πατώντας εδώ έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα σεμινάρια elearning στο ηλεκτρονικό εμπόριο της dreamweaver.

Διαγραφή Χαρακτηριστικών & Ομάδων Χαρακτηριστικών

Προχωρώντας, τα χαρακτηριστικά είναι η επόμενη ενότητα που θέλετε να διαγράψετε.
Κατάλογος (Catalog) > Χαρακτηριστικά (Attributes) > Χαρακτηριστικά (Attributes)

Διαγραφή Χαρακτηριστικών

Κάντε το ίδιο για τις ομάδες χαρακτηριστικών.
Κατάλογος (Catalog) > Χαρακτηριστικά (Attributes) > Ομάδες Χαρακτηριστικών (Attribute Groups)

Διαγραφή Ομάδων Χαρακτηριστικών

Διαγραφή κατασκευαστών του opencart

Έπειτα, μπορείτε να διαγράψετε όλους τους κατασκευαστές που βρίσκονται κάτω από τα δείγματα προϊόντων.

Διαγραφή κατασκευαστών του opencart

Επαγγελματική κατασκευή eshop

Είναι πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι δεν επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι προσωπικά τη δημιουργία eshop για την επιχείρησή τους. Είναι πάρα πολύ καλό για τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης να κατέχει ο ίδιος όλη τη γνώση της κατασκευής e-shop, ανεξάρτητα αν θα κάνει ο ίδιος την υλοποίηση. Είτε αναθέσει την κατασκευή eshop σε εξειδικευμένο υπάλληλο της επιχείρησής του, είτε αναθέσει τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος σε εξειδικευμένη εταιρεία, οι γνώσεις του πάνω στη δημιουργία e-shop θα είναι πολύτιμες. Διότι έχοντας αυτή τη γνώση θα μπορεί να κατευθύνει τον άνθρωπο ή την εταιρεία που θα του κατασκευάσει το eshop ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες της πλατφόρμας opencart κατασκευής eshop. Επίσης η γνώση όλων των παραμέτρων της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος θα βοηθήσει ώστε να διαχειριστεί πολύ καλύτερα τις διαδικασίες ενημέρωσης, προώθησης και διαφήμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Και αυτό ακριβώς είναι που θα φέρει το πραγματικό κέρδος στην επιχείρησή του. Για να αποκτήσετε ένα κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα επαγγελματικών προδιαγραφών δεν έχετε παρά να μπείτε στον ιστότοπο της dreamweaver στη σελίδα για την κατασκευή eshop.

Διαγραφή των Banner του Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Τα banners είναι οι μεγάλες εικόνες στην αρχική σελίδα του προεπιλεγμένου OpenCart καταστήματος. Μπορείτε να τα διαγράψετε με τον εξής τρόπο:

Σχεδιασμός (Design) > Banners

Διαγραφή των Banner του Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Εξαφανίστηκε!
Η αρχική σελίδα του καταστήματός σας πρέπει τώρα να είναι κενή.

κενό ηλεκτρονικό κατάστημα opencart

Το κατάστημά σας είναι κενό και έτοιμο για μια νέα αρχή. Το επόμενο άρθρο θα σας εξηγήσει πώς λειτουργεί το κάθε μενού στον πίνακα διαχείρισης και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Συντήρηση ιστοσελίδας eshop

Μια μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι οτι νομίζουν πως μετά την κατασκευή eshop ή ιστοσελίδας, ο ιστότοπος θα συνεχίσει να δουλεύει για πάντα χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι μια πλάνη. Είναι πολλά τα προβλήματα που με βεβαιότητα θα εμφανιστούν σε έναν ιστότοπο εάν αυτός δεν ενημερώνεται. Τα μη ανανεωμένα πρόσθετα και plugins αποτελούν μια πρώτης τάξεως πόρτα για τον επίδοξο εισβολέα. Η συντήρηση ιστοσελίδας είναι απαραίτητη. Ειδικότερα για το opencart και το wordpress που αποτελούν τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κατασκευής ιστοτόπων. Δημιουργία ιστολογίου το πρώτο, κατασκευή eshop το δεύτερο. Επίσης προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν από πολλά άλλα κενά ασφαλείας που δημιουργούνται καθώς αλλάζουν οι εδκόσεις της php, της mysql, και του cms. Κατά τη συντήρηση ιστοσελίδας ο τεχνικός κάνει ακριβώς αυτό: παρακολουθεί όλες τις παραμέτρους και ενημερώνει όλα τα λογισμικά ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος χωρίς προβλήματα. Εάν ενδιαφέρεστε για αξιόπιστη πρόταση συντήρησης ιστοσελίδας, τότε υπάρχει λύση. Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: υποστήριξη ιστοσελίδων hoster.gr

Προώθηση ιστοσελίδων

Όποιο και αν είναι το είδος των προϊόντων που πουλάει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το ζητούμενο είναι ένα: πως θα αυξηθεί ο όγκος των πωλήσεών του. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται μέσα από τις τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων, ή αλλιώς Search Engine Optimization (SEO). Αυτό το θέμα βέβαια θα σας απασχολήσει αφού ολοκληρωθεί όχι μόνο η αφαίρεση δεδομένων δείγματος από το openart, αλλά αφού ολοκληρωθεί η εισαγωγή όλων των προϊόντων. Μετά την κατασκευή του eshop, το επόμενο βήμα είναι η προώθηση της ιστοσελίδας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την προώθηση ιστοσελίδας είναι πολλές. Κάποιες είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, κάποιες άλλες όμως κρύβουν παγίδες που μπορεί να ρίξουν τον ηλεκτρονικό σας κατάστημα πιο χαμηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Αυτές οι τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων ονομάζονται black hat τεχνικές. Αν κάνετε ένα λάθος και χρησιμοποιήσετε black hat τεχνικές τότε θα καταδικάσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε αφάνεια. Ο τεχνικός προώθησης ιστοσελίδων πειραματίζεται συνεχώς ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιές είναι κάθε στιγμή οι καλύτερες τεχνικές για την προώθηση site. Μια πολύ καλή επιλογή είναι να κάνετε ανάθεση της προώθησης ιστοσελίδας σε μια εταιρεία που να διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε αυτό. Η εταιρεία θα κάνει επαγγελματική βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για το eshop σας. Η διαδικασία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων πραγματοποιείται για μεγάλο πλήθος σελιδων του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μπορείτε να πατήσετε στο ακόλουθο σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την προώθηση ιστοσελίδων.

Rate this post

Must Read

spot_img