Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠροώθηση στο googleΠαραδείγματα τεχνικών black hat SEO για την προώθηση ιστοσελίδων

Παραδείγματα τεχνικών black hat SEO για την προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση ιστοσελίδων συνίσταται σε όλα εκείνα τα βήματα που πρέπει να κάνουμε ώστε η ιτοσελίδα μας να εμφανιστεί στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της google. Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες και πάρα πολλές επιλογές που μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά την προώθηση site ώστε να φτάσουμε στην κορυφή των αποτελεσμάτων της google.

Προώθηση ιστοσελίδων χωρίς προβλήματα

Σίγουρα απαιτείται πολλή δουλειά κατά την προώθηση ιστοσελίδας, όμως απαιτείται και γνώση και προσοχή ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες. Και οι παγίδες είναι εκείνες οι τεχνικές οι οποίες αντί να έχουν θετική επίδραση στην προώθηση σελίδας, αντίθετα θα υποβιβάσουν τη θέση του ιστότοπου στην κατάταξη των αποτελεσμάτων. Αυτές οι τεχνικές ονομάζονται black hat SEO και πρέπει να αποφεύγονται. Επειδή η αρχή είναι το ήμυσι του παντός καλό θα είναι να χτίσετε την προώθηση της ιστοσελίδας σας σε σταθερές βάσεις. Το σημαντικό είναι να έχετε έγκυρη και σωστή ενημέρωση πάνω στις τεχνικές προώθησης site που θα χρησιμοποιηθούν. Εδώ μετράει πολύ η γνώμη του ειδικού ώστε να αποφύγουμε κακοτοπιές και προβλήματα. Το άρθρο που διαβάζετε θα σας ενημερώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω στις τεχνικές που πρέπει να αποφύγετε. Καλό όμως είναι να μιλήσετε και με έμπειρους τεχνικούς, κυρίως στην περίπτωση που οι λέξεις για τις οποίες έχετε να κάνετε προώθηση ιστοσελίδας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Η πρότασή μας για αξιόπιστη ενημέρωση πάνω στην προώθηση ιστοσελίδων βρισκεται εδώ

Προώθηση ιστοσελίδων
Προώθηση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε αυτά που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ κατά την προώθηση της ιστοσελίδας μας.

Παραδείγματα τεχνικών black hat SEO προώθησης ιστοσελίδων

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε παραδείγματα τεχνικών black hat SEO.
Ο λόγος που κάνουμε αυτή την αναφορά είναι για ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Πολλοί από αυτούς που ασχολούνται με την προώθηση ιστοσελίδων έχουν μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τέτοιες τεχνικές. Όμως όσοι το έκαναν, αργά η γρήγορα, υπέστησαν τις συνέπειες. Αναφέρουμε κάποιες τεχνικές απλώς για να μπορείτε να αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

Σκεφτείτε το ως εξής: Το Google είναι ο βασιλιάς της Αυλής στην οποία θέλετε να εμφανιστεί ο ιστότοπός σας. Έχει όλη την καλή διάθεση να το κάνει, αρκεί να παρέχετε πρωτότυπο ενημερωτικό κείμενο (βλ. offline SEO) για τους επισκέπτες του εντός και εκτός της ιστοσελίδας σας και αυτή περιέχει τη σωστή «σήμανση» (βλ. on site SEO).

Μη θεωρήσετε το Google κουτόφραγκο. Ακόμη και αν προσωρινά καταφέρετε να το ξεγελάσετε, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σας εντοπίσει, θα σας βάλει στις μαύρες λίστες του και θα σας εξαφανίσει από τη διαδικτυακή Αυλή, που κατά μεγάλο ποσοστό είναι δική του. Να ξέρετε επίσης ότι αν οι πονηροί (ουσιαστικά, κουτοπόνηροι) ήξεραν τα πλεονεκτήματα του τίμιου παιχνιδιού, θα έπαιζαν έντιμα από δολιότητα, αφού ο ορθός τρόπος είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε στον χαοτικό και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου και του Google.

Σας παρέχουμε λοιπόν τις παρακάτω πληροφορίες μόνο και μόνο για να μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες τακτικές, οι οποίες όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσπαθούν με αυτοματοποιημένα εργαλεία και σε πολλούς ιστοτόπους να ξεγελάσουν το Google. Μην το κάνετε! Αν διαβάσετε αυτές τις γραμμές και το κάνετε, τότε δεν θα έχετε καμία δικαιολογία όταν θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.

Γέμισμα με λέξεις-κλειδιά (keyword stuffing) για την προώθηση site

Tεχνική κατά την οποία γεμίζουμε το κείμενο με λέξεις-κλειδιά χωρίς να υπάρχει απαραίτητα συνοχή μεταξύ τους και χωρίς απαραίτητα να συμμετέχουν σε προτάσεις. Με τον τρόπο αυτόν προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τη μηχανή αναζήτησης, ώστε να νομίσει ότι όλες αυτές οι λέξεις έχουν γραφτεί για να διαβαστούν από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

keyword stuffing για την προώθηση site
keyword stuffing για την προώθηση site

Αόρατο κείμενο (invisible text) με στόχο την προώθηση ιστοσελίδων

Τεχνική κατά την οποία γράφουμε τις λέξεις-κλειδιά στο χρώμα του φόντου του κειμένου, ώστε ναι μεν να είναι ορατές από τη μηχανή αναζήτησης, αλλά να μην είναι ορατές από τον χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο ξεγελάμε τη μηχανή αναζήτησης, η οποία νομίζει ότι οι λέξεις αυτές θα διαβαστούν από τους χρήστες.
Σελίδες φτωχού περιεχομένου (doorway pages)12 Τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιούμε μια σελίδα την οποία οι χρήστες ποτέ δεν πρόκειται να δουν. Αυτό γίνεται επειδή δεν συνδέεται με καμία από τις σελίδες του ιστοτόπου μας ούτε μέσω του μενού ούτε μέσω συνδέσμου. Στόχος αυτής της σελίδας είναι να ξεγελάσει τις μηχανές αναζήτησης και να νομίσουν ότι ανήκει στις κανονικές σελίδες του ιστοτόπου μας. Το google καταλαβαίνει αυτή την τεχνική προώθησης ιστοσελίδων, και όταν την αναγνωρίσει ενδέχεται να τιμωρήσει τον ιστότοπο που τη χρησιμοποίησε.

invisible text για την προώθηση ιστοσελίδας
invisible text για την προώθηση ιστοσελίδας

Αόρατα iFrames (invisible iFrames)

Τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιούμε τα iframes για μη ηθικούς σκοπούς. Μέσω ενός κρυφού iframe μπορούμε να φορτώσουμε στον υπολογιστή του επισκέπτη σελίδες από άσχετους ιστοτόπους. Ο σκοπός αυτής της ενέργειας ενδεχομένως να είναι η εγκατάσταση λογισμικού χωρίς να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή.

Επανάληψη λέξεων (spamdexing) για την προώθηση σελίδας

Tεχνική κατά την οποία επαναλαμβάνουμε φράσεις ασύνδετες μεταξύ τους, με σκοπό να δείξουμε ότι η ιστοσελίδα μας έχει νοηματική συνάφεια με τη λέξη-κλειδί.
Σελίδες συνδέσμων (link farms ή αλλιώς free for all pages, FFA)15 Ονομάζονται οι ιστοσελίδες στις οποίες οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να τοποθετήσει συνδέσμους. Αν τοποθετήσουμε συνδέσμους σε τέτοιες σελίδες, τότε αυτό θεωρείται τακτική black hat SEO. Θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την προώθηση της σελίδας.

Μαζικοί εισερχόμενοι σύνδεσμοι (mass backlinks)

Τεχνική δημιουργίας πλήθους εισερχόμενων συνδέσμων με τη χρήση αυτοματοποιημένων εργαλείων. Σε χιλιάδες φόρουμ, μπλογκ κ.ά. δημιουργούνται σύνδεσμοι, πανομοιότυποι ή με μικροδιαφορές, που οδηγούν στην ιστοσελίδα σας (backlinks).

Φυσικά, υπάρχουν εκατοντάδες τεχνικές. Μια άλλη τεχνική black hat SEO είναι να χρησιμοποιούμε στη μετα-ετικέτα λέξεων-κλειδιών (keywords metatag), στον τίτλο (title) και στην περιγραφή (description) της ιστοσελίδας μας λέξεις άσχετες με το περιεχόμενό της. Αυτό έχει ως σκοπό να παραπλανήσουμε τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να ταξινομήσουν την ιστοσελίδα μας νομίζοντας ότι έχει διαφορετικό περιεχόμενο.

Τέλος, μια άλλη τεχνική SEO, που μέχρι τώρα δείχνει πως έχει κάποια αποτελέσματα, είναι να δημιουργείτε πολύ περιεχόμενο, το οποίο ναι μεν να περιλαμβάνει πολλές φορές τις επιθυμητές φράσεις, αλλά να μη δίνει πραγματικά καμία χρήσιμη πληροφορία στον αναγνώστη. Ήδη το Google έχει αρχίσει να δημιουργεί αλγόριθμους που κρίνουν αν το περιεχόμενο είναι πραγματικά χρήσιμο και να τιμωρούν αυτούς που επιχειρούν να το ξεγελάσουν παράγοντας μη χρήσιμο περιεχόμενο.

Γιατί το Google είναι τόσο αυστηρό; Μα απλώς γιατί τέτοιες τεχνικές υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψουν το Διαδίκτυο σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, στον οποίο το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης δεν θα μπορούν να παρέχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα στους χρήστες τους. Δεν αναφέρουμε παραδείγματα καλών τεχνικών SEO (white hat SEO), διότι με αυτές ασχολούμαστε σε ολόκληρο το υπόλοιπο βιβλίο.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

όλες αυτές οι τεχνικές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και αν αποφεύγονται κατά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Η γνώη αυτών των τεχνικών μας ποτρέπει από τη χρήση τους κατά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας. Εδώ να σημειώσουμε οτι η βελτιστοποίηση σελίδας πρέπει να γίνεται πριν ξεκινήει η προώθηση της ιστοσελίδας. Μια βελτιστοποιημένη σελίδα θα προωθηθεί πολύ πιο εύκολα σε σχέση με μια ιστοσελίδα στην οποία δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες βελτιστοποίησης. Μια πολύ καλή πηγή πληροφόρησης για τις τεχνικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων βρίσκεται εδώ.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων
Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Διαφήμιση στο ιντερνετ

Οι τεχνικές black hat SEO πρέπει επίσης να αποφεύγονται όταν κάνουμε διαφήμιση στο ιντερνετ. Διότι η διαφήμιση στο internet περιλαμβάνει τη συγγραφή άρθρων, τα οποία πρέπει επίσης να είναι βελτιστοποιημένα για τις μηχανές αναζήτησης. Και εκεί πρπεπει να αντισταθούμε στον πειρασμό αν χρησιμοποιήσουμε τεχνικές black hat SEO κατά τη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσόετρα για τη διαφήμιση στο ιντερνετ πατώντας εδώ.

διαφήμιση στο ιντερνετ
διαφήμιση στο ιντερνετ
Rate this post

Must Read

spot_img