Παρουσιάζουμε τη βέλτιστη χρήση ετικετών με σκοπό τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Βρείτε εδώ συγκεντρωμένες όλες τις τεχνικές που αφορούν τη βέλτιστη χρήση ετικετών κατά την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων.
Description Tag (ετικέτα περιγραφής της σελίδας)
Σημασία: Δεν επηρεάζει το SEO άμεσα, αλλά είναι σημαντικό
Σύνταξη: <meta name=”description” content=”Description Goes Here”>
Σκοπός: Αυτό το tag χρησιμοποιείται για μια σύντομη περιγραφή της ιστοσελίδας. Μήκος: Για να αποφύγετε κόψιμο της περιγραφής, καλό θα ήταν να την κρατήσετε ανάμεσα σε 150 και 160 χαρακτήρες.
Η καλή περιγραφή βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν με τι ασχολείται η σελίδα σας. Το Google μπορεί να αντικαταστήσει την περιγραφή για την σελίδα με δική του αν πιστεύει ότι δεν είναι σωστή ή ακριβής. Ακόμα και αν δεν επηρεάζει την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, μια καλή περιγραφή μπορεί να βελτιώσει τα κλικ πάνω στον ιστότοπό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κλικ πάνω σε ένα ιστότοπο αν πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει σε αυτό που χρειάζονται. Πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις οι οποίες είναι οι πιο κατάλληλες για το περιεχόμενο της σελίδας με τρόπου που θα προσελκύσει επισκέπτες. Μην ξεχνάτε, το να γράφετε για ανθρώπους και όχι για μηχανές είναι η καλύτερη συμβουλή.
Τι να αποφύγετε:
- Να μην δώσετε περιγραφή. Ακόμα και αν επιτρέπεται, καλό θα ήταν να μην το κάνετε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα την συμπληρώσει η μηχανή αναζήτησης, όμως είναι καλύτερο να δώσετε την δική σας περιγραφή
- Να αντιγράψετε την περιγραφή. Η κάθε μια από τις σελίδες σας πρέπει να έχει την δική της, μοναδική της περιγραφή.
Σωστές πρακτικές για τις µετα-ετικέτες περιγραφής
Σαφής σύνοψη του περιεχοµένου της σελίδας: Γράψτε µια περιγραφή η οποία ενηµερώνει και ταυτόχρονα προκαλεί το ενδιαφέρον των χρηστών όταν βλέπουν τη µετα-ετικέτα περιγραφής ως απόσπασµα στα αποτελέσµατα της αναζήτησης.
Αποφύγετε:
- τη χρήση µετα-ετικέτας περιγραφής που δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόµενο της σελίδας,
- τη χρήση γενικών περιγραφών, όπως «Αυτή είναι µια ιστοσελίδα» ή «Σελίδα για χειροποίητο σαπούνι»,
- την εισαγωγή µόνο λέξεων-κλειδιών στην περιγραφή σας,
- την αντιγραφή και επικόλληση ολόκληρου του περιεχοµένου του εγγράφου στη µετα-ετικέτα περιγραφής
Χρησιµοποιήστε µοναδικές περιγραφές για κάθε σελίδα:
Η χρήση διαφορετικής µετα-ετικέτας περιγραφής για κάθε σελίδα διευκολύνει τους χρήστες και το Google κυρίως σε αναζητήσεις χρηστών οι οποίες αναφέρονται σε πολλαπλές σελίδες του τοµέα σας (π.χ. σε αναζητήσεις που χρησιµοποιούν τον τελεστή site). Αν ο ιστότοπος περιλαµβάνει χιλιάδες ή ακόµη και εκατοµµύρια σελίδες, ίσως δεν είναι εφικτή η µη αυτόµατη δηµιουργία µετα-ετικετών περιγραφής. Σε αυτή την περίπτωση, µπορείτε να δηµιουργήσετε µετα-ετικέτες περιγραφής µε αυτόµατο τρόπο βάσει του περιεχοµένου κάθε σελίδας.
Αποφύγετε:
- τη χρήση µίας µόνο µετα-ετικέτας περιγραφής για όλες ή για µία µεγάλη οµάδα σελίδων του ιστοτόπου σας.
Σωστή χρήση των ετικετών επικεφαλίδας
Οι ετικέτες επικεφαλίδας (που δεν πρέπει να συγχέονται µε την ετικέτα HTML <head> ή τις κεφαλίδες HTTP) χρησιµοποιούνται για να παρουσιάσουν τη δοµή της σελίδας στους χρήστες. Οι ετικέτες επικεφαλίδας έχουν έξι διαφορετικά µεγέθη, ξεκινώντας από τις σηµαντικότερες, <h1>, έως τις λιγότερο σηµαντικές, <h6>. ∆εδοµένου ότι οι ετικέτες επικεφαλίδας συνήθως µεγεθύνουν τη γραµµατοσειρά του κειµένου που βρίσκεται εντός των ετικετών σε σχέση µε το υπόλοιπο κείµενο, οι χρήστες µπορούν να αντιληφθούν αµέσως ότι το συγκεκριµένο κείµενο είναι ιδιαίτερα σηµαντικό και ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τον τύπο του περιεχοµένου που ακολουθεί. Χρησιµοποιήστε διαφορετικά µεγέθη επικεφαλίδων για να δηµιουργήσετε µια ιεραρχική δοµή στο περιεχόµενό σας και για να διευκολύνετε την περιήγηση των χρηστών στο έγγραφό σας.
Σωστές πρακτικές για τις ετικέτες επικεφαλίδας
Φανταστείτε ότι πρέπει να βρείτε τους τίτλους ενός κειµένου. Όπως ο αρθρογράφος συντάσσει τον κύριο και τους δευτερεύοντες τίτλους, έτσι κι εσείς πρέπει να αποφασίσετε ποια είναι τα βασικά και ποια τα δευτερεύοντα σηµεία του περιεχοµένου σας και να επιλέξετε την κατάλληλη θέση των ετικετών επικεφαλίδας.
Αποφύγετε:
- την εισαγωγή σε ετικέτες επικεφαλίδας κειµένου το οποίο δεν βοηθά στον καθορισµό της δοµής της σελίδας,
- τη χρήση ετικετών επικεφαλίδας σε σηµεία όπου είναι προτιµότερη η χρήση άλλων ετικετών, όπως <em> και <strong>,
- τη χρήση ετικετών που διαφέρουν σηµαντικά σε µέγεθος για διαδοχικές επικεφαλίδες.
H1 Tag
Σημασία: Υψηλή
Σύνταξη: <h1>Text to emphasize</h1>
Σκοπός: Η μηχανή αναζήτησης της google δίνει μεγαλύτερο βάρος στο κείμενο μέσα σε αυτό το tag, συνεπώς είναι τέλειο για προέκταση της χρήσης του Title tag. Το καλό είναι ότι έχετε απεριόριστο αριθμό χαρακτήρων για να χρησιμοποιήσετε, συνεπώς μπορείτε να βάλετε περισσότερες λέξεις κλειδιά σε αυτό το tag. Μια άλλη χρήση μπορεί να είναι για να ενισχύσετε το εμπορικό σας όνομα χρησιμοποιώντας το σε αυτό το tag. Η προτεινόμενη τοποθεσία είναι στην αρχή της ανάρτησης σας και οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης περιμένουν να βρουν μόνο ένα H1 σε κάθε σελίδα. Αν θέλετε να δώσετε έμφαση σε άλλα μέρη, χρησιμοποιήστε τα H2..H6 tags ή έντονα γράμματα.
Keywords Tag (ετικέτες λέξεων κλειδιών)
Σύνταξη: <meta name=”keywords” content=”kw1,kw2,kw3″>
Σκοπός: Για να δώσετε σχετικές λέξεις κλειδιά για την σελίδα σας και να την περιγράψετε καλύτερα.
Τι είναι οι λέξεις κλειδιά meta (meta keywords);
Στα πρώτα χρόνια των μηχανών αναζήτησης η ετικέτα meta-keywords tag ήταν πολύ σημαντική για την υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Πλέον όμως δεν είναι.
Ο σκοπός του tag ήταν καλός για να προσθέσετε μερικές λέξεις κλειδιά βοηθώντας στην περιγραφή της σελίδας. Δυστυχώς, οι άνθρωποι πολύ σύντομα δημιούργησαν σελίδες σπαμ με μεγάλο αριθμό από λέξεις κλειδιά με στόχο την υψηλή κατάταξη. Η χρήση meta tag keywords ήταν εύκολο να ξεγελάσει τις μηχανές αναζήτησης σε σχέση με τους πραγματικούς σκοπούς σας. Τελικά, οι μηχανές αναζήτησης εντόπισαν αυτήν την χειραγώγηση και έβαλαν τέλος σε αυτήν.
Σήμερα οι μηχανές αναζήτησης είναι εξυπνότερες και μπορούν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν το περιεχόμενο της σελίδας σας σε μεγάλο βαθμό, αν και όχι στον βαθμό που το κάνουν οι άνθρωποι.
Η αναβάθμιση Panda, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2011, σχεδιάστηκε για να βρίσκει αυτά τα περιεχόμενα σε σελίδες χαμηλής ποιότητας και να τα αποτρέπει από το να κατατάσσονται υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το Panda μπορεί να τιμωρήσει πράγματα σαν και αυτά : αντιγραμμένο περιεχόμενο, σελίδες σπαμ ή πάρα πολλές διαφημίσεις.
Εξαιτίας της μεγάλης χρήσης αυτού του tag, υποτιμήθηκε από τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης. Οπότε σήμερα, το keywords tag είναι άχρηστο και συνιστάται να μην προσθέτετε στην ιστοσελίδα σας.
Meta Robots Tag
Σημασία: Επηρεάζει αρκετά το SEO Σύνταξη: <meta name=”robots” content=”<value>”>
Σκοπός: Οι επιλογές της ετικέτας robots λένε στις μηχανές αναζήτησης τι να κάνουν με τις σελίδες σας.
Τα πιο σημαντικά είναι αυτά τα 4 χαρακτηριστικά ονόματα.
Ευρετήριο (Index): Επιτρέπει στις ρομποτικές μηχανές αναζήτησης να δημιουργήσουν ευρετήριο για αυτήν την σελίδα (είναι προκαθορισμένο).
Χωρίς ευρετήριο (noindex): Δεν επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να δείξουν την σελίδα στα αποτελέσματα τους.
Ακολούθησε (follow): Λέει στις ρομποτικές μηχανές αναζήτησης να ακολουθούν τους συνδέσμους στην σελίδα για να δημιουργούν ευρετήριο για αυτούς.
Μην ακολουθείς (nofollow): Λέει στις ρομποτικές μηχανές αναζήτησης να μην ακολουθούν οποιονδήποτε σύνδεσμο στην σελίδα.
Γιατί είναι το tag σημαντικό;
Αυτό το tag μπορεί να καθορίσει εάν η σελίδα σας θα βρεθεί στον κατάλογο από την μηχανή αναζήτησης ή όχι. Εάν προσθέσετε κατά λάθος το χαρακτηριστικό Noindex (χωρίς ευρετήριο) σε μια σελίδα του ιστοτόπου σας, τότε αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση της σελίδας στο ευρετήριο. Εάν το λάθος γίνει σσε όλες τις σελίδες, τότε θα αποτρέψει την εμφάνιση ολόκληρου του ιστοτόπου. Οπότε αυτή η ετικέτα έχει μεγάλη δύναμη. Για να είστε σίγουροι ότι η σελίδα σας θα βρεθεί στο ευρετήριο, απλά εισάγετε το url στο κουτί της αναζήτησης και θα την δείτε στα αποτελέσματα.
Canonical Tag (κανονική ετικέτα)
Σημασία: Μέτρια
Παράδειγμα: <link rel=”canonical” href=”<value>” />
Σκοπός: Αυτό το tag μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ίδιο περιεχόμενο, επιλέγοντας μια προτεινόμενη (”κανονική”) έκδοση μιας ιστοσελίδας. Όταν μια μηχανή αναζήτησης δει ότι υπάρχει πάνω από μια URL με το ίδιο περιεχόμενο, π.χ. αντίγραφο ,θα προτιμήσει την κανονική URL.
Υπάρχουν φορές που γνωρίζετε ότι θα δημιουργήσετε αντίγραφο περιεχομένου και θέλετε να το γνωρίζουν οι μηχανές αναζήτησης. Ένας τρόπος για αυτό είναι να ορίσετε την προτεινόμενη έκδοση με rel=”canonical”.
Η προτεινόμενη σελίδα είναι η αρχική πηγή και χρειάζεται να προσθέσετε αυτό το tag για κάθε παρόμοια σελίδα που έχετε. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στην μηχανή αναζήτησης ποια σελίδα να δείξει στους χρήστες που ψάχνουν και επίσης πιστώνετε την αρχική URL.
Πότε να το χρησιμοποιήσετε;
Συνήθως δεν χρειάζεται να ορίσετε αυτό το tag, απλά να το γνωρίζετε και να ξέρετε πως μπορεί να σας βοηθήσει.
Σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε για σελίδες που είναι προσβάσιμες από περισσότερα από ένα domain, όπως κατηγορίες ή όταν άλλους ιστότοπους που συνδυάζουν και δημοσιεύουν το περιεχόμενο σας . Ζητήστε τους να χρησιμοποιούν ”canonical” (κανονική) για να σας δώσουν αναγνώριση.
Social Media meta Tags (ετικέτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης)
Με τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως θα θέλατε να το εκμεταλλευτείτε αυτό. Τα Facebook, twitter και Google+ σας επιτρέπουν να προσθέσετε tags για καλύτερη διαμόρφωση περιεχομένου.
Facebook Open Graph Meta Tags (meta tags με ανοιχτά γραφήματα για το Facebook)
Χρησιμοποιώντας τα Open Graph Meta Tags μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση του περιεχομένου σας στην στο χρονολόγιο του χρήστη στο facebook.
Τα tags επίσης δίνουν μια εικόνα για το πώς οι άνθρωποι μοιράζονται τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας το χρονολόγιο στο facebook.
Επιτρέπει την μετατροπή πληροφοριών από τις ιστοσελίδες σε γραφήματα στο Facebook , επιτρέποντας την διαμόρφωση του πως θα φαίνονται τα δεδομένα από τις ιστοσελίδες στο Facebook.
Facebook open graph data (δεδομένα ανοιχτών γραφημάτων στο Facebook)
Τα πιο σημαντικά tag είναι:
og:title –προσδιορίστε τον τίτλο του περιεχομένου (αντικειμένου),ιδανικά ανάμεσα σε 60-90 χαρακτήρες.
og:type – προσδιορίστε το είδος του αντικειμένου για το περιεχόμενο σας, μπορεί να είναι: blog, ιστοσελίδα, άρθρα και άλλα.
og:image –Μια εικόνα URL για την εικόνα που θα εμφανιστεί στο χρονολόγιο του χρήστη.
og:url– Η URL της σελίδας. og:description – Η περιγραφή που θα εμφανίσει το Facebook για το περιεχόμενο, με μέγιστο 300 χαρακτήρες.
fb:admins – προσδιορίζει την πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του διαχειριστή απευθείας από το σάιτ σας.
Παραδείγματα:
<meta property=”og:title” content=”Some Facebook title”/>
<meta property=”og:url” content=”https://netotraffic.com/content-promotingideas/”/>
<meta property=”og:type” content=”blog”/>
<meta property=”og:description” content=”Put your content here”/>
Twitter Cards (κάρτες Twitter)
Οι Twitter Cards έχουν παρόμοια λειτουργία με τα Open Graph Meta Tags.
Μπορείτε να επισυνάψετε πλούσιο υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο και Tweets και να κερδίσετε επισκεψιμότητα για την ιστοσελίδα σας.
Υπάρχουν λίγα είδη καρτών:
Κάρτα σύνοψης (Summary Card) – για την προσθήκη περιγραφής ή εικόνας.
Κάρτα εφαρμογής (App Card) – για να περιγράψετε μια εφαρμογή κινητού.
Κάρτα για συσκευές αναπαραγωγής (Player Card)– για να παρέχετε βίντεο/ηχητικά αρχεία/μέσα.
Τα πιο σημαντικά tag είναι:
Twitter:card– το είδος κάρτας, το προκαθορισμένο είναι “σύνοψη”.
Twitter:url –Η URL του περιεχομένου.
Twitter:title –ο τίτλος του περιεχομένου, με μέγιστο 70 χαρακτήρες.
Twitter:description –η περιγραφή του περιεχομένου, με μέγιστο 200 χαρακτήρες
Twitter:image –η εικόνα που θα εμφανίζεται στην κάρτα του Twitter
Χρησιµοποιήστε περιορισµένο αριθµό επικεφαλίδων στη σελίδα:
Χρησιµοποιήστε ετικέτες επικεφαλίδας µόνο όταν χρειάζεται. Ο υπερβολικός αριθµός ετικετών επικεφαλίδας στη σελίδα δυσκολεύει τους χρήστες να διαβάσουν το περιεχόµενο και να εντοπίσουν το σηµείο έναρξης και ολοκλήρωσης των διαφορετικών θεµάτων.
Αποφύγετε:
- την υπερβολική χρήση ετικετών επικεφαλίδας στις σελίδες σας,
- την εισαγωγή µίας µόνο ετικέτας επικεφαλίδας σε όλο το κείµενο της σελίδας,
- τη χρήση ετικετών επικεφαλίδας για στιλιστικούς σκοπούς και όχι για λόγους δοµής.
Προώθηση ιστοσελίδας
Όσο καλύτερα γνωρίζουμε να χρησιμοποιούμε τις μετά ετικέτες τόσο πιο καλά θα γίνει η προώθηση της ιστοσελίδας μας. Συνήθως όσοι ξεκινούν να κάνουν προώθηση ιστοσελίδων χωρίς να έχουν εμπειρία επί του θέματος χρησιμοποιούν λίγος κανόνας και κάνουν κατάχρηση αυτών. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε όλα όσα διαβάσατε σε αυτό το άρθρο αλλά όχι σε πολύ μεγάλη έκταση. Εάν επιλέξετε μία συμβουλή για παράδειγμα το πώς να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες επικεφαλίδας και αυτό εφαρμόζεται αυστηρά σε όλες τις σελίδες του ιστότοπου σας τότε δεν θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οτιδήποτε είναι υπερβολικά βελτιστοποιημένο δημιουργεί τον κίνδυνο τιμωρίας με Google πέναλτι. Εδώ ακριβώς έγκειται και όλη η δυσκολία της προώθησης ιστοσελίδων. Δεν αρκεί να μάθετε καλά κάποια πράγματα και να τα εφαρμόσετε καλά για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google. Το σημαντικό όταν έχουμε να κάνουμε με την προώθηση ιστοσελίδας είναι να γνωρίζουμε όλες τις τεχνικές βελτιστοποίησης και να τις εφαρμόζουμε σε μικρό βαθμό ώστε να μην προκαλούμε την Google. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την προώθηση ιστοσελίδων.
Κατασκευή ιστοσελίδων με τεχνικές βελτιστοποίησης
Δεν περιμένουμε να σκεφτούμε πως τα προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας αφού ολοκληρώσουμε την κατασκευή της τότε θα κάνουμε διπλή δουλειά. Η καλύτερη πολιτική είναι να αποφασίσουμε τις λέξεις-κλειδιά που μας ενδιαφέρουν πριν καν αρχίσει η κατασκευή του site. Ώστε καθώς προχωράμε στην κατασκευή της ιστοσελίδας μας να εφαρμόζουμε στην έκταση θέλουμε όλες τις τεχνικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Με αυτό τον τρόπο το κέρδος θα είναι διπλό. Από τη μία κερδίζουμε χρόνο διότι έχουμε επιτύχει τη βελτίωση ταυτόχρονα με την κατασκευή. Από την άλλη επιτυγχάνουμε ένα αποτέλεσμα πολύ πιο φυσικό και πολύ πιο αυθόρμητο διότι όλες οι τεχνικές βελτιστοποίησης αποτελούν κομμάτι των κειμένων και του περιεχομένου. Ουσιαστικά κατά μία έννοια προσαρμόσουμε το περιεχόμενο που επιλέγουμε κατασκευή της ιστοσελίδας πάνω στις λέξεις κλειδιά. Γενικότερα εάν επιλέξετε να αναθέσετε την ιστοσελίδα σας σε μία σοβαρή εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων γνωρίζει τη δουλειά της τότε η συζήτηση περί προώθησης ιστοσελίδων, περί ασφάλειας δεδομένων αλλά και περί συντηρήσεις του ιστότοπου θα έχει ξεκινήσει πριν από την κατασκευή της ιστοσελίδας. Διότι οι προδιαγραφές για όλες αυτές τις απαιτήσεις υλοποιούνται ταυτόχρονα με την κατασκευή του site. Συνεπώς πρέπει να έχουν σχεδιαστεί πριν ξεκινήσει η υλοποίηση. Θα βρείτε όλες τις προδιαγραφές κατασκευής ιστοσελίδων πατώντας εδώ.
Δημιουργία e-shop
Η εφαρμογή τεχνικών βελτιστοποίησης είναι άκρως απαραίτητη κατά την κατασκευή e-shop. Στην αγορά υπάρχει πολύ μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ειδικότερα σε κάθε επιμέρους κλάδο της αγοράς υπάρχουν αρκετές δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να βγουν στην πρώτη σελίδα του Google. Τη στιγμή που ξεκινάτε να κάνετε δημιουργία του δικού σας e–shop πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τουλάχιστον έναν τρόπο προσέλκυση πελατών. Το ανέβασμα του ηλεκτρονικού καταστήματος στην πρώτη σελίδα της Google αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή προσέλκυσης πελατών. Για να το επιτύχουμε όμως αυτό θα πρέπει οι ίδιοι κατά την κατασκευή του e-shop να φροντίσουμε για τη βελτιστοποίηση αυτού. Είμαι το ετικέτες υπάρχουν σε όλες τις σελίδες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Είτε μιλάμε για σελίδες κατηγοριών, κατασκευαστών η προϊόντων. Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος βελτιστοποιημένου για τις μηχανές αναζήτησης αποτελεί μία πάρα πολύ ελκυστική πρόταση για κάθε επιχειρηματία. Διότι ουσιαστικά παίρνει δύο σε ένα. Παίρνει το ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο είναι η μηχανή που πουλάει. Και ταυτόχρονα παίρνει την υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google το οποίο είναι η μηχανή που φέρνει πελάτες. Αυτό αποτελεί το ιδανικό πακέτο για την κατασκευή e-shop και θα το βρείτε εδώ.
Μία ανάγκη που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι η πιστοποίηση ιστοσελίδων. Αποτελεί μία επιλογή που έρχεται να καλύψει το χάος που δημιουργεί η πληθώρα μη ποιοτικών ιστότοπων. Όπως και σε πάρα πολλές κατηγορίες προϊόντων έτσι και στην κατασκευή ιστοσελίδων καλό είναι να λάβετε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Πλέον πολλοί χρήστες αντί να κάθεται και να εξετάζουν και να ψάχνουν να δούν αν ένας ιστότοπος είναι καλός και αξιόπιστος, αρκούνται στο να δουν αν είναι πιστοποιημένος. Εάν προχωρήσετε στην πιστοποίηση ιστοσελίδας τότε θα λάβετε μία σφραγίδα η οποία θα φαίνεται την πρώτη σελίδα του ιστότοπου σας και θα βεβαιώνει ότι πληροί κάποιες προδιαγραφές. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πιστοποιηση ιστοσελίδων.
Η εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών αποτελεί μία γνώση που εφαρμόζεται μηχανικά από όσους κάνουνε πραγματικά καλά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά τη βελτιστοποίηση δεν αρκεί να εφαρμόσουμε τέλεια όλους τους κανόνες. Πρέπει μάλιστα να το κάνουμε με τρόπο φυσικό και δήθεν αυθόρμητο. Διότι εάν δεν γίνει με τρόπο δήθεν αφορμή το τότε κινδυνεύουμε με πέναλτι. Το σημαντικό κατά τη βελτιστοποίηση σελίδων είναι να φαίνεται ότι το περιεχόμενο δημιουργήθηκε με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χρηστών και όχι των μηχανών αναζήτησης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο θα δείτε blog σε πάρα πολλά site. Ο λόγος που κάποιοι φτιάχνουν blog είναι για να μπορούν να κάνουνε συγγραφή πολλών άρθρων βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης και ταυτόχρονα συμβατών με τις απαιτήσεις της Google. Ο αλγόριθμος hummingbird μας δείχνει τι να αποφύγουμε όταν δημιουργούμε περιεχόμενο προσανατολισμένο στους χρήστες. Εκτός από τη χρήση των ετικετών υπάρχουν πάρα πολλές άλλες παράμετροι που μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε σε μία ιστοσελίδα. Θα έχετε μία πάρα πολύ καλή ενημέρωση εάν διαβάσετε το άρθρο μας που αφορά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.
Πιθανώς κάποιοι να έχουν μπερδευτεί διαβάζοντας ένα τεχνικό άρθρο που αφορά τις μετά ετικέτες. Όπως επίσης κάποιοι άλλοι μπορεί να μπερδευτείτε και σε άλλα τεχνικά άρθρα τα οποία εμβαθύνουν περισσότερο στη βελτιστοποίηση συγκεκριμένων παραμέτρων ενός ιστότοπου. Σε αυτές τις περιπτώσεις σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε κάποια σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων. Εάν κάνετε μία αναζήτηση στο ίντερνετ ψάχνοντας για σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων ή αλλιώς για σεμινάρια e–learning seo θα βρείτε πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών. Είναι όμως σημαντικό να εξετάσετε τη δομή και τα περιεχόμενα του σεμιναρίου ώστε να επιβεβαιώσετε πώς θα μάθετε όλες τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη προώθηση ιστοσελίδων. Και εδώ αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι ένα καλό σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων πρέπει να περιλαμβάνει πάρα πολλά στοιχεία κατασκευής ιστοσελίδων. Τουλάχιστο να δίνει διέξοδο στον αρχάριο χρήστη ο οποίος δεν έχει επαρκείς γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων ώστε να μπορέσει Έστω και με δική του εξάσκηση να καλύψει τα κενά στις γνώσεις του. Ενδεχομένως η αναζήτηση στο internet να μην αρκεί για να μάθετε αυτές τις λεπτομέρειες. Μία καλή πολιτική για να επιλέξετε σεμινάριο για την προώθηση ιστοσελίδων είναι να διαβάσετε τα άρθρα μας που θα βρείτε στον ιστότοπό μας και αφορούν την προώθηση ιστοσελίδων. Εκεί θα καταλάβετε και ποιες είναι οι απαραίτητες γνώσεις ώστε να προωθήσετε εσείς οι ίδιοι και οι μόνοι σας το δικό σας ιστότοπο. Και θα είστε σε θέση να καταλάβετε εάν ένα σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων σας καλύπτει ή όχι. Εάν δεν θέλετε να κάνετε όλη αυτή την αναζήτηση τότε μπορείτε να ακολουθήσετε την πρότασή μας. Εδώ βρίσκεται η κορυφαία πρόταση για σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων.
Μία εναλλακτική επιλογή για εσάς που δεν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο προωθησης ιστοσελίδων πριν αγοράσετε ένα βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων. Η καλύτερη επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση είναι το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και έχει ως τίτλο “πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google”. Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του Αυτό ακριβώς είναι που σας προσφέρει το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων. Σας μαθαίνει όλες τις τεχνικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων ώστε να επιτύχετε να ανεβάσετε τον ιστότοπο σας στις πρώτες θέσεις του Google. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων.