Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήImage EditingΜείωση Θορύβου σε εικόνα - φωτογραφία. Μάθημα 8o

Μείωση Θορύβου σε εικόνα – φωτογραφία. Μάθημα 8o

Μείωση Θορύβου σε εικόνα – φωτογραφία

Image editing – Μείωση Θορύβου σε εικόνα. Μάθημα 8o

Θόρυβος εικόνας

Ορισμένες εικόνες μπορεί να έχουν πολύ θόρυβο, γεγονός που τις κάνει να φαίνονται κοκκώδεις. Μπορείτε να το αντισταθμίσετε αυτό μειώνοντας το θόρυβο της εικόνας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα.

Μείωση Θορύβου σε εικόνα - φωτογραφία

Ακριβώς όπως και οι άλλες προσαρμογές που καλύπτουμε σε αυτό το μάθημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία με προσοχή. Η αφαίρεση υπερβολικού θορύβου από την εικόνα μπορεί να οδηγήσει σε θολότητα και απώλεια λεπτομερειών.

Δοκιμάστε αυτό!

Σύρετε το ρυθμιστικό στο παρακάτω διαδραστικό πλαίσιο για να ρυθμίσετε το επίπεδο μείωσης του θορύβου. Να θυμάστε ότι η αφαίρεση υπερβολικού θορύβου θα προκαλέσει απώλεια λεπτομερειών στην εικόνα.

Προσπαθήστε να βρείτε ένα επίπεδο που να κάνει την εικόνα να φαίνεται καθαρή χωρίς να χάνει πολλές λεπτομέρειες.

Για να μειώσετε το θόρυβο της εικόνας:

Όπως πολλές βασικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας, το Pixlr X δεν περιλαμβάνει εργαλείο μείωσης θορύβου.

Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν PixlrEditor για να μειώσετε το θόρυβο της εικόνας, εάν αυτό το εργαλείο δεν περιλαμβάνεται στην εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιείτε.

  1. Μεταβείτε στο PixlrEditor και, στη συνέχεια, επιλέξτε Open image from computer(Άνοιγμα εικόνας από τον υπολογιστή) για να ανοίξετε την εικόνα.
  2. Κάντε κλικ στο μενού Filter (Φίλτρο) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Denoise. Σε άλλες εφαρμογές, αυτή η επιλογή μπορεί να λέει Reduce Noise (Μείωση θορύβου).Denoise
  3. Κάποιος θόρυβος θα αφαιρεθεί από την εικόνα. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο περισσότερες από μία φορές για να αφαιρέσετε την επιθυμητή ποσότητα θορύβου.
  4. Κάντε κλικ στο μενού File (Αρχείο) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Save για να αποθηκεύσετε αυτή τη νέα έκδοση της εικόνας.

Αν χρησιμοποιείτε το Photoshop, θα μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του θορύβου που μειώνεται.

Εργαλεία αυτόματης ρύθμισης

Αν δεν είστε ακριβώς σίγουροι για το είδος των διορθώσεων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε -ή αν απλώς ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο για να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται καλύτερες- πολλές εφαρμογές περιλαμβάνουν ένα εργαλείο αυτόματης προσαρμογής.

Αυτή η λειτουργία θα αναλύσει την εικόνα και θα κάνει διορθώσεις για να προσπαθήσει να βελτιώσει την εμφάνισή της. Στο Pixlr X, μπορείτε να βρείτε αυτό το εργαλείο κάνοντας κλικ στο κουμπί Adjust (Προσαρμογή) και στη συνέχεια στο κουμπί Auto Fix (Αυτόματη διόρθωση).

Denoise_1

Άλλες εφαρμογές, όπως το Photoshop, μπορεί να διαθέτουν πιο συγκεκριμένα εργαλεία. Το Photoshop διαθέτει διάφορες επιλογές, όπως Auto Tone (Αυτόματος τόνος), Auto Contrast (Αυτόματη αντίθεση) και Auto Color (Αυτόματο χρώμα).

Denoise_2

Τις περισσότερες φορές, αυτά τα εργαλεία βελτιώνουν τη συνολική εμφάνιση μιας εικόνας. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε χειροκίνητα μια εικόνα μετά τη χρήση τους.

Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα εργαλείο αυτόματης προσαρμογής και στη συνέχεια να κάνετε μικρότερες διορθώσεις για να αποκτήσει η εικόνα ακριβώς την εμφάνιση που θέλετε.

Άλλες κοινές διορθώσεις

Υπάρχουν διάφορες άλλες διορθώσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε, ανάλογα με τον τύπο της εικόνας που επεξεργάζεστε.

Για παράδειγμα, πολλές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας περιλαμβάνουν ένα εργαλείο αφαίρεσης κόκκινων ματιών, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε ένα συνηθισμένο πρόβλημα που

συμβαίνει όταν το φλας της φωτογραφικής μηχανής κάνει τα μάτια ενός θέματος να φαίνονται κόκκινα. Πολλά προγράμματα περιλαμβάνουν επίσης ένα σύνολο εργαλείων διόρθωσης, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε ατέλειες ή μη κολακευτικές λεπτομέρειες από εικόνες.

Πρόκληση!

Για να εξασκηθείτε στην πραγματοποίηση των προσαρμογών που καλύπτονται σε αυτό το μάθημα, κατεβάστε μερικές ή όλες τις εικόνες του παραδείγματός μας.

Απλώς κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω εικόνες για να ανοίξετε μια έκδοση σε πλήρες μέγεθος, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην έκδοση σε πλήρες μέγεθος και επιλέξτε Save Image As (Αποθήκευση εικόνας ως) για να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε μια εικόνα σε μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας, όπως το Pixlr X.
  2. Δοκιμάστε να αυξήσετε και να μειώσετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση μιας εικόνας. Πηγαίντε τη φωτεινότητα ή την αντίθεση στην υψηλότερη και τη χαμηλότερη ρύθμιση για να δείτε το αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να βρείτε τις ρυθμίσεις που φαίνονται καλύτερες για την εικόνα.
  3. Δοκιμάστε να αυξήσετε και να μειώσετε τον κορεσμό μιας εικόνας. Πηγαίντε τον κορεσμό στην υψηλότερη και τη χαμηλότερη ρύθμιση για να δείτε το αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να βρείτε τη ρύθμιση που φαίνεται καλύτερα για την εικόνα.
  4. Πειραματιστείτε με άλλα εργαλεία διόρθωσης χρωμάτων, όπως  τα Temperature (Θερμοκρασία) και Vibrance (Ζωτικότητα), για να δείτε πώς λειτουργούν.
  5. Δοκιμάστε την όξυνση μιας εικόνας για να δείτε αν μπορεί να βελτιώσει την ευκρίνεια.
  6. Αποθηκεύστε ένα αντίγραφο της επεξεργασμένης εικόνας. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα νέο όνομα αρχείου για να αποφύγετε την κατά λάθος αντικατάσταση της αρχικής έκδοσης.

Προηγούμενο Μάθημα
Προηγούμενο Μάθημα

Επόμενο Μάθημα
Επόμενο Μάθημα

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Image EditingΕπεξεργασία εικόνας στο σχετικό θεματικό τμήμα του blog μας που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε αυτό και άλλα online σεμινάρια από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων

Πηγή: GCFGlobal

Rate this post

Must Read

spot_img