Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή eshop με opencartΛήψεις, Κριτικές και Πληροφορίες στο OpenCart

Λήψεις, Κριτικές και Πληροφορίες στο OpenCart

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε κάποια σημαντικά θέματα του OpenCart όπως είναι οι Λήψεις, οι Κριτικές και οι Πληροφορίες. Αυτά περιλαμβάνονται στον κατάλογο του opencart αλλά δεν έχουν τόσο συχνή χρήση όσο η διαχείρηση προϊόντων και η διαχείρηση κατηγοριών που εξετάσαμε σε προηγούμενες ενότητες.

Λήψεις (Downloads) στο OpenCart

Αν θέλετε να προσθέσετε αρχεία προς λήψη στο OpenCart κατάστημά σας, εδώ είναι το μέρος που μπορείτε να το κάνετε. Κάντε κλικ στο Δημιουργία (+) για να δείτε τις διάφορες επιλογές που έχετε.

Λήψεις Αρχείων

Μετά που θα δώσετε ένα όνομα στο αρχείο προς λήψη, μπορείτε να φορτώσετε (upload) το αρχείο. Αυτό γίνεται από το πεδίο από κάτω, που πήρε το όνομα του αρχείου (Filename). Το αρχείο μπορεί να φορτωθεί από εδώ ή μέσω FTP στο Σύστημα (System) > Αποθήκευση (Storage) > Λήψη (Download).

Το στοιχείο Mask χρησιμοποιείται για να δώσει ένα διαφορετικό όνομα στο αρχείο που αποστείλατε, ούτως ώστε το link να μην οδηγήσει τους χρήστες άμεσα στην λήψη αρχείων. Αυτό προστατεύει οποιαδήποτε αρχεία που δεν επιθυμείτε να «κατεβάσουν» οι χρήστες, εκτός κι αν έχουν λογαριασμό στο κατάστημά σας για παράδειγμα.

Προσθήκη Λήψης

OpenCart Hosting

Η επιλογή του πακέτου φιλοξενίας OpenCart Hosting αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το OpenCart Hosting επηρεάζει κυρίως δυο παραμέτρους: την ασφάλεια και την ταχύτητα του eshop. Δεν είναι όλα τα πακέτα φιλοξενίας ίδια. Πολλοί έχουν την εντύπωση οτι αρκεί να αγοράσουν ένα φθηνό πακέτο φιλοξενίας, διότι απλά κάπου πρέπει να φιλοξενείται ο ιστότοπός τους. Αυτό αποτελεί εντελώς εσφαλμένη σκέψη. Έχουμε συναντήσει πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που επέλεξαν φθηνό πακέτο φιλοξενίας, και με την πρώτη δυσκολία έχασαν τον ιστότοπό τους. Ειδικότερα στην περίπτωση του OpenCart Hosting οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Κανένας πελάτης δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι να φορτώσει ένα αργό eshop. Πολύ απλά θα φύγει και θα πάει στο επόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα. Αλλά το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια του e-shop. Εάν το ηλεκτρονικό κατάστημα παραβιαστεί από haker, τότε όλη δουλειά που έχετε κάνει πάει περίπατο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Αλλά δυστυχώς θα ξεκινήσετε από την αρχή με ένα “βαρίδι” στα πόδια σας. Εφόσον ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί, αυτό θα αποτρέψει πολλούς πελάτες να επανέλθουν. Θα καθυστερήσουν να επανέλθουν, θα δυσκολευτούν να επανέλθουν. Αυτά δεν τα φαντάζονται όσοι ιδιοκτήτες eshop δεν επιλέγουν κατάλληλο πακέτο OpenCart Hosting αλλά περιορίζονται σε μια φθηνή επιλογή φιλοξενίας. Εάν θέλετε να έχετε ένα αξιόλογο ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε μια πολύ καλή επιλογή φιλοξενίας βρίσκεται εδώ: OpenCart Hosting από τη hoster.gr.

Managed Opencart

Εξίσου σημαντική με τη φιλοξενία είναι και η υποστήριξη, η οποία στις περιπτώσεις opencart eshop ονομάζεται Managed Opencart. Ο επιχειρηματίας που θέλει αν αποκομίσει κέρδη από το ηλεκτρονικό του κατάστημα, καλό είναι να αφιερωθεί στις επιχειρηματικές κινήσεις και να αφήσει τα τεχνικά θέματα για τους ειδικούς. Η υποστήριξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, δηλαδή το Managed Opencart, απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Δεν μιλάμε απλά για εγκατάσταση και διαχείριση του eshop. Εδώ αναφερόμαστε στην ασφάλεια και στην ταχύτητα. Για να καταφέρουμε το μέγιστο σε αυτές τις δυο παραμέτρους απαιτούνται βέλτιστες επιλογές σε ένα σύνολο τεχνικών θεμάτων. Η ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων που αφορούν το Managed Opencart είναι εντελώς έξω από τους σκοπούς αυτού του άρθρου. Το σημαντικό όμως που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης eshop είναι ότι η επιτυχία του ηλεκτρονικού καταστήματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ασφάλεια και την ταχύτητα αυτού. Η εταιρεία hoster.gr έχοντας διαχειριστεί επιτυχώς περισσότερα από 500 ηλεκτρονικά καταστήματα OpenCart στην Ελλάδα διαθέτει τεράστια εμπειρία στο θέμα. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε αυτή την εμπειρία προς όφελος της δικής σας επιχείρησης τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το πακέτο Managed Opencart της hoster.gr.

Κριτικές (Reviews) του OpenCart

Οι κριτικές προϊόντος μπορούν να υποβάλλονται από τους πελάτες των σελίδων των προϊόντων σας, ή μπορείτε να τις προσθέσετε από τον πίνακα διαχείρισης (admin panel). Ας ξεκινήσουμε με την προσθήκη μίας καινούργιας κριτικής για να δούμε τις επιλογές.

Αξιολογήσεις

Έχετε τα ίδια πεδία όπως έχετε στην αρχική σελίδα του καταστήματος. Όνομα συντάκτη, αναθεώρηση κειμένου και βαθμολογία. Η μόνη διαφορά είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το προϊόν για το οποίο θέλετε να αφήσετε ένα σχόλιο.

Επίσης, οποιαδήποτε κριτική από πελάτες θα εμφανίζεται στην ενότητα Reviews στον πίνακα διαχείρισης (admin panel). Εδώ μπορείτε να ελέγξετε τι λένε οι χρήστες, να αναθεωρήσετε τα προϊόντα σας και να αποφασίσετε αν θέλετε να εγκρίνετε τα σχόλια ή όχι.

Σημαντική σημείωση: Οι κριτικές που υπέβαλαν οι πελάτες θα είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή και δεν εμφανίζονται στο κατάστημά σας. Για να γίνουν ορατές, πρέπει να τις ενεργοποιήσετε. Για να ενεργοποιήσετε μια κριτική, μεταβείτε στο μενού Κατάλογος (Catalog) > Κριτικές (Reviews), επιλέξτε τη συγκεκριμένη κριτική, κάντε κλικ στο Επεξεργασία (Edit) και ενεργοποιήστε την (Enable).

Προσθήκη Αξιολόγησης

Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την εγκατάσταση του opencart και την εισαγωγή των προϊόντων. Ξεκινώντας την κατασκευή eshop πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι λεπτομέρειες της δημιουργία eshop επηρεάζουν άμεσα τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, και τις δυνατότητες προώθησης του e-shop στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έχει σημαντική επίδραση στην ασφάλεια του καταστήματος καθώς και στην ταχύτητα. Προτείνουμε να εξετάσετε την εμπειρία της εταιρείας στην οποία θα κάνετε ανάθεση της κατασκευής του eshop της επιχείρησής σας. Θα πρέπει η ομάδα που θα αναλάβει τη δημιουργία eshop να γνωρίζει πως να λύνει με τον καλύτερο τρόπο θέματα ασφάλειας και θέματα βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Να απαιτήσετε να δείτε δείγματα εργασιών από κατασκευή e-shop της συγκεκριμένης εταιρείας. Εμείς εξετάζουμε συνεχώς όλες τις επιλογές κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η καλύτερη πρόταση δημιουργίας eshop έρχεται από τη dreamweaver.gr. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη πρόταση κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος της Ελληνικής αγοράς.

Ψηφιακό Marketing

Μια παράμετρος που παραβλέπουν σχεδόν όλοι όσοι κάνουν κατασκευή eshop είναι το Ψηφιακό Marketing. Η γνώση του Internet Marketing αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για μια σειρά προωθητικών ενεργειών όπως είναι η διαφήμιση στο ιντερνετ, στο facebook και στο google. Το Ψηφιακό Marketing αποτελεί έννοια πολύ ευρύτερη από όλα αυτά. Ενσωματώνει όλες τις τεχνικές διαφήμισης και παραδοσιακού μάρκετιγκ και παράγει ένα μίγμα πολιτικών διαφήμισης και προώθησης μοναδικό για κάθε πελάτη. Ως εξαιρετικό παράδειγμα εφαρμογής τεχνικών Ψηφιακού Marketing αναφέρουμε τον ιστότοπο dreamweavermediagroup.gr. Εάν σας ενδιαφέρει να πάρετε μια γεύση από το Internet Marketing, εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να ενημεωθείτε για το Influence Marketing αλλά και για το συνδυασμό προβολής σε πολλά κανάλια και με πολλαπλές στοχεύσεις. Το δυνατό σημείο του Ψηφιακού Marketing είναι η πολύ μεγαλύτερη απήχηση που έχει στο αγοραστικό κοινό. Για να το πούμε με απλά λόγια, το Ψηφιακό Marketing θα σας φέρει τον πελάτη έτοιμο για να ψωνίσει από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το Ψηφιακό Marketing

Πληροφορίες (Information) για το κατάστημα OpenCart

Σ’ αυτή την ενότητα μπορείτε να διαμορφώσετε όλες τις σελίδες πληροφοριών για το κατάστημά σας στο OpenCartΣχετικά με εμάς (About Us), Στοιχεία παράδοσης (Delivery Information), Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) και Όροι & Προϋποθέσεις (Terms & Conditions).

Αυτές είναι οι προκαθορισμένες σελίδες που έρχονται με την βασική εγκατάσταση του OpenCart και μπορείτε, είτε να τις διαγράψετε, είτε να τις κρατήσετε για περαιτέρω τροποποίηση.

Ας ξεκινήσουμε προσθέτοντας μια νέα σελίδα.

Πληροφορίες στο opencart

Ο τίτλος της σελίδας καθορίζει επίσης πώς θα ονομάζεται η σύνδεση (link). Επιλέξτε έναν τίτλο και περιγραφή, έχοντας στο μυαλό πάντα το SEO γιατί αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να θέσετε τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την αγορά σας.

Οι υπόλοιπες καρτέλες και επιλογές σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε meta tags και keywords, να αναθέσετε τη σελίδα σε πολλαπλά καταστήματα, εάν έχετε, να επιλέξετε εάν θα βρίσκονται στο υποσέλιδο ή όχι, ή να ορίσετε διάφορες διατάξεις με ξεχωριστές ενότητες στην κάθε μία.

Προσθήκη Πληροφορίας στο opencart

Το υποσέλιδο στο OpenCart θα φαίνεται έτσι. Είναι το μέρος όπου θα βρίσκονται οι σελίδες πληροφοριών στη αρχική σελίδα του καταστήματός σας.

Σελίδες πληροφοριών στη αρχική σελίδα του καταστήματος opencart

Βιβλίο για το opencart

Εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα που αφορά τον κατάλογο προϊόντων του opencart. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κατάλογο προϊόντων του opencart μέσα από τα προηγούμενα άρθρα μας. Εάν όμως θέλετε να έχετε ολοκληρωμένη γνώση, συγκεντρωμένη σε ένα βιβλίο για το opencart, τότε σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να προμηθευθείτε το σχετικό βιβλίο από τις εκδόσεις Φυλάτος. Εδώ είναι η σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για το opencart, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.
Βιβλίο για το opencart

Σεμινάριο e-commerce

Η απόλυτη λύση για γρήγορη εκπαίδευση είναι το σεμινάριο e-commerce. Είναι μια λύση που την προτείνουμε σε όλους τους επιχειρηματίες που θέλουν γρήγορα αποτελέσματα χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Υπάρχουν σεμινάρια elearning στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω των οποίων μπορείτε να αποκομίσετε τις γνώσεις που θέλετε εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα ευχάριστα. Το σημείο κλειδί είναι οτι σε ένα σεμινάριο e-commerce παίρνετε πολλά από την εμπειρία του εκπαιδευτή. Έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε όσα σας απασχολούν αλλά και να κερδίσετε ακούγοντας τις ερωτήσεις άλλων εκπαιδευόμενων. Το σεμινάριο μέσω elearning πάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο φτιάχτηκε για αυτό το σκοπό. Αυτός είναι άλωστε ο λόγος που όλες οι εκπαιδευτικές εταιρείες διοργανώνουν σεμινάρια ecommerce. Ειδικότερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο εμείς σας προτείνουμε τα σεμινάρια ecommerce στα οποία συμμετέχουν οι εκπαιδευτές της dreamweaver.gr. Διότι έχουν εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων. Εδώ μπορείτε να βρείτε την πρόταση της dreamweaver.gr για τα σεμινάρια ecommerce. Στο link που βλέπετε μπορείτε να δείτε και ολόκληρη τη δομή της ύλης του σεμιναρίου ecommerce.

Σεμινάριο Προώθησης Ιστοσελίδων

Μένοντας στο θέμα των σεμιναρίων, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα Σεμινάρια Προώθησης Ιστοσελίδων. Η dreamweaver.gr έχοντας καταλάβει τις πρώτες θέσεις του Google σε όλες τις λέξεις και φράσεις που αφορούν κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, αποτελεί τον ενδεδειγμένο φορέα για την εκπαίδευσή σας στην Προώθηση Ιστοσελίδων. Διοργανώνει σεμινάρια elearning SEO με σκοπό την ολοκληρωμένη κατανόηση των τεχνικών προώθησης ιστοσελίδας. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων της dreamweaver.gr.
σεμινάρια elearning SEO

Rate this post

Must Read

spot_img