Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήImage EditingΚοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Μάθημα 9o

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Μάθημα 9o

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Μάθημα 9o.

Εισαγωγή

Πιθανόν να έρθει κάποια στιγμή που θα θελήσετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με άλλους. Σε αυτό το μάθημα, θα καλύψουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους κοινής χρήσης φωτογραφιών στο διαδίκτυο, καθώς και γενικές συμβουλές για την κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Επιλογές κοινής χρήσης φωτογραφιών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μοιραστείτε ψηφιακές εικόνες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για μερικές από τις πιο εύκολες και δημοφιλείς μεθόδους παρακάτω.

Email

Αν θέλετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία με μια μικρή ομάδα ατόμων, μπορείτε να την στείλετε ως συνημμένο email. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε, ωστόσο, ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι ένα πολύ βολικό εργαλείο κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Ανάλογα με τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας ώστε να είναι αρκετά μικρές για να τις στείλετε ως συνημμένα. Η αλλαγή μεγέθους θα διευκολύνει επίσης τους παραλήπτες σας να κατεβάζουν και να προβάλλουν τις φωτογραφίες.

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Facebook

Είτε θέλετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία είτε ένα ολόκληρο άλμπουμ, το Facebook διευκολύνει την ταυτόχρονη κοινή χρήση φωτογραφιών με πολλά άτομα.

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Instagram

Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους κοινής χρήσης φωτογραφιών από κινητή συσκευή, το Instagram σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και να εφαρμόζετε μια ποικιλία φίλτρων.

Κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Twitter

Άλλη μια καλή επιλογή για κοινή χρήση μέσω κινητού, το Twitter διευκολύνει την κοινή χρήση φωτογραφιών με οποιαδήποτε ανάρτηση.

Flickr

Το Flickr είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους φιλοξενίας φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε δωρεάν έως και 1.000 φωτογραφίες ή βίντεο. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να μοιραστείτε ορισμένες φωτογραφίες δημοσίως, ενώ άλλες να τις κάνετε ιδιωτικές.

Απλές ιστοσελίδες κοινής χρήσης εικόνων

Αν θέλετε απλώς να δημοσιεύσετε μια απλή εικόνα στο διαδίκτυο, υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι κοινής χρήσης εικόνων, όπως το Imgur και το TinyPic.

Αυτές οι υπηρεσίες σας επιτρέπουν να ανεβάσετε μια εικόνα και να τη μοιραστείτε με άλλους στέλνοντάς τους έναν σύνδεσμο.

 

Συμβουλές κοινής χρήσης φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Προτού μοιραστείτε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, υπάρχουν μερικές τελικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αυτές οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν επίσης να βελτιστοποιήσετε τις φωτογραφίες σας για προβολή στο διαδίκτυο.

Αποθήκευση ως JPEG

Όπως αναφέραμε η μορφή JPEG παρέχει μια ισορροπία μεταξύ της ποιότητας της εικόνας και του μεγέθους του αρχείου, γεγονός που την καθιστά μια καλή επιλογή για κοινή χρήση στο διαδίκτυο. Αν η εικόνα σας δεν χρησιμοποιεί ήδη αυτή τη μορφή, σας συνιστούμε να αποθηκεύσετε μια νέα έκδοση JPEG για να την μοιραστείτε στο διαδίκτυο.

Αλλαγή μεγέθους όταν χρειάζεται

Πολλές υπηρεσίες κοινής χρήσης φωτογραφιών στο διαδίκτυο, όπως το Facebook, αλλάζουν αυτόματα το μέγεθος των εικόνων όταν τις ανεβάζετε. Αν χρησιμοποιείτε μια τέτοια υπηρεσία, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν Θα πρέπει να αλλάξετε μόνοι σας το μέγεθος των εικόνων σας.

Ωστόσο, αν δεν χρησιμοποιείτε μια τέτοια υπηρεσία, πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι περισσότερες σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τραβούν μεγάλες εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα έχουν πολύ περισσότερη λεπτομέρεια από όση χρειάζεστε στην πραγματικότητα για το διαδίκτυο.

Η αλλαγή μεγέθους θα σας επιτρέψει να μειώσετε δραματικά το μέγεθος του αρχείου. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία. Θα πρέπει να ανοίξει σε νέα καρτέλα ή παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος. Είναι 4608px επί 3072px και 4,5MB (4500KB).

Συγκριτικά, ρίξτε μια ματιά στις εκδόσεις της ίδιας εικόνας με αλλαγμένο μέγεθος παρακάτω.

400px x 267px, 22KB. Αυτή είναι μια σχετικά μικρή έκδοση της εικόνας. Θα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση δίπλα σε κάποιο κείμενο σε μια ιστοσελίδα ή ένα έγγραφο.

800px x 533px, 60KB. Αυτή είναι μια σχετικά μεγάλη έκδοση της εικόνας. Θα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε ως χαρακτηριστική εικόνα σε μια ιστοσελίδα ή ένα έγγραφο.

Ενώ η έκδοση των 800px έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου (60KB) από την έκδοση των 400px (22KB), και οι δύο είναι πολύ, πολύ μικρότερες από την αρχική έκδοση (4500KB). Η έκδοση των 800px είναι στην πραγματικότητα κατά περίπου 99 τοις εκατό μικρότερη από την αρχική, γεγονός που θα διευκολύνει τους χρήστες να την κατεβάζουν και να την προβάλλουν στο διαδίκτυο.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας, θα πρέπει επίσης να κρατήσετε μια αρχική μη επεξεργασμένη έκδοση του αρχείου. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την έκδοση πλήρους ανάλυσης αν χρειαστεί να την εκτυπώσετε ή να κάνετε πρόσθετες επεξεργασίες.

Οι παραπάνω συμβουλές θα βοηθήσουν τις εικόνες σας να φαίνονται με τον καλύτερο τρόπο όταν τις μοιράζεστε. Και πάλι, οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες κοινής χρήσης φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από αυτών που συζητήσαμε νωρίτερα σε αυτό το μάθημα, θα αλλάξουν αυτόματα το μέγεθος των εικόνων σας.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι υπηρεσίες αυτές είναι τόσο δημοφιλείς. Σας διευκολύνουν να μοιράζεστε φωτογραφίες με εξαιρετική εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η σωστή επεξεργασία των εικόνων είναι σημαντική στην φόρτωση μιας ιστοσελίδας και ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κατά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας

Προηγούμενο Μάθημα
Προηγούμενο Μάθημα

Επόμενο Μάθημα
Επόμενο Μάθημα

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Image EditingΕπεξεργασία εικόνας στο σχετικό θεματικό τμήμα του blog μας που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε αυτό και άλλα online σεμινάρια από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων.

Πηγή: GCFGlobal

 

Rate this post

Must Read

spot_img