Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδωνΗ Microsoft κυκλοφορεί την προσθήκη IndexNow για WordPress

Η Microsoft κυκλοφορεί την προσθήκη IndexNow για WordPress

Η Microsoft Bing κυκλοφόρησε μια προσθήκη για το WordPress που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε εύκολα το πρωτόκολλο IndexNow στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Η Microsoft Bing δημοσίευσε μια νέα προσθήκη WordPress που καθιστά εύκολη την ενοποίηση του ιστολογίου και του ιστότοπού σας στο WordPress με το πρωτόκολλο IndexNow . Το πρόσθετο κυκλοφόρησε τις γιορτές και είναι διαθέσιμο εδώ στον κατάλογο προσθηκών του WordPress.

Τι είναι αυτό. Η προσθήκη WordPress IndexNow επιτρέπει την αυτοματοποιημένη υποβολή διευθύνσεων URL από ιστότοπους WordPress στις πολλαπλές μηχανές αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε και να επαληθεύσετε τον ιστότοπό σας μαζί τους. Μόλις εγκατασταθεί, η προσθήκη θα δημιουργήσει και θα φιλοξενήσει αυτόματα το κλειδί API στον ιστότοπό σας. Ανιχνεύει τη δημιουργία/ενημέρωση/διαγραφή σελίδων στο WordPress και υποβάλλει αυτόματα τις διευθύνσεις URL στο παρασκήνιο. Αυτό διασφαλίζει ότι οι μηχανές αναζήτησης θα έχουν πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για τον ιστότοπό σας, έγραψε η Microsoft.

Τι είναι το IndexNow . Το IndexNow παρέχει μια μέθοδο για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων ώστε να ενημερώνουν άμεσα τις μηχανές αναζήτησης σχετικά με τις τελευταίες αλλαγές περιεχομένου στον ιστότοπό τους. Το IndexNow είναι ένα απλό πρωτόκολλο ping, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ότι μια διεύθυνση URL και το περιεχόμενό της έχουν προστεθεί, ενημερωθεί ή διαγραφεί, επιτρέποντας στις μηχανές αναζήτησης να αντικατοπτρίζουν γρήγορα αυτήν την αλλαγή στα αποτελέσματα αναζήτησής τους.

Επί του παρόντος, τόσο το Microsoft Bing όσο και η Yandex έχουν υιοθετήσει το πρωτόκολλο, αλλά η Google υποτίθεται ότι το δοκιμάζει επίσης. Το IndexNow χρησιμοποιείται σε περισσότερους από 60.000 ιστότοπους που χρησιμοποιούν το CloudFlare .

Πως δουλεύει. Το πρωτόκολλο είναι πολύ απλό — το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα κλειδί στον διακομιστή σας και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε μια διεύθυνση URL στη μηχανή αναζήτησης για να ειδοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης που συμμετέχουν στο IndexNow για την αλλαγή. Τα βήματα περιλαμβάνουν:

  1. Δημιουργήστε ένα κλειδί που υποστηρίζεται από το πρωτόκολλο χρησιμοποιώντας το  ηλεκτρονικό εργαλείο δημιουργίας κλειδιών .
  2. Φιλοξενήστε το κλειδί σε αρχείο κειμένου με όνομα με την τιμή του κλειδιού στη ρίζα του ιστότοπού σας.
  3. Ξεκινήστε την υποβολή διευθύνσεων URL όταν προστεθούν, ενημερωθούν ή διαγραφούν οι διευθύνσεις URL σας. Μπορείτε να υποβάλετε ένα URL ή ένα σύνολο διευθύνσεων URL ανά κλήση API.

Η προσθήκη WordPress το κάνει πιο εύκολο και δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε όλα αυτά τα βήματα για να το ρυθμίσετε.

Πώς να εγκαταστήσω. Για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο IndexNow WordPress, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Κάντε κλικ στο «Προσθήκες > Προσθήκη νέου».
  • Αναζητήστε το “IndexNow Plugin” και εγκαταστήστε το.
  • Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο «Ενεργοποίηση» για να ενεργοποιήσετε την προσθήκη.
  • Μεταβείτε στη σελίδα διαχειριστή IndexNow και κάντε κλικ στο «Ας ξεκινήσουμε!».

Γιατί μας νοιάζει.  Όπως είπαμε προηγουμένως, η άμεση ευρετηρίαση είναι το όνειρο ενός seo expert όταν πρόκειται να δώσει στις μηχανές αναζήτησης το πιο ενημερωμένο περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο. 

Το πρωτόκολλο είναι πολύ απλό και απαιτεί πολύ λίγη προσπάθεια προγραμματιστή για να το προσθέσετε στον ιστότοπό σας, επομένως είναι λογικό να το εφαρμόσετε αν σας ενδιαφέρει η γρήγορη δημιουργία ευρετηρίου. 

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το Cloudflare, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με το πάτημα ενός διακόπτη.

Τώρα, εάν έχετε WordPress, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για να ενεργοποιήσετε εύκολα το IndexNow.

Μετάφραση: Μαρία Νάσταρη
Πηγή: searchengineland.com

Rate this post

Must Read

spot_img