Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠροώθηση στο googleΗ γέννηση του SEO και της προώθησης ιστοσελίδων

Η γέννηση του SEO και της προώθησης ιστοσελίδων

Το SEO είναι το σύνολο των καλών πρακτικών που ενδείκνυται να εφαρμοστούν σε έναν ιστότοπο ώστε αυτός να κατατάσσεται σε όσο το δυνατόν ψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Ουσιαστικά μας υποδεικνύει πως να κάνουμε έναν ιστότοπο φιλικό στο χρήστη, γρήγορο και εύκολο στην πλοήγηση. Το SEO είναι σημαντικό για πολλούς λόγους.

SEO: γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Έχει πραγματικά νόημα η προώθηση ιστοσελίδων;

Πολλοί ισχυρίζονται οιτι σε λίγα χρόνια το SEO δεν θα έχει πλέον νόημα διότι το google θα μπορεί να κατάλαβει αυτόματα ποιός είναι ο κατάλληλος ιστότοπος για κάθε ερώτημα αναζήτησης. Όμως αυτή άποψη κατά τη γνώμη μας δεν ευσταθεί για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η δυσκολία των μηχανών αναζήτησης να κατατάξουν περιεχόμενο. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι το google πάντα θα προτιμά να επιλέγει ποιοτικούς ιστότοπους. Και το SEO είναι αυτό ακριβώς: πως θα καταφέρετε να δημιουργήσετε και να διανείμετε σωστά το ποιοτικότερο περιεχόμενο.

Εδώ όμως υπάρχουν κάποια προβλήματα. Φανταστείτε να αναρτούσατε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία των μελών της οικογένειάς σας. Η μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί (ακόμα τουλάχιστον18) να αναλύσει την εικόνα και να καταλάβει τι βρίσκεται μέσα σε αυτή.

Τι είναι σημαντικό για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων

Πώς μπορείτε να κάνετε μια μηχανή αναζήτησης να καταλάβει μια φωτογραφία; Ευτυχώς, το SEO επιτρέπει στους διαχειριστές των σελίδων να παρέχουν στοιχεία που οι μηχανές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν το περιεχόμενο. Η παροχή της κατάλληλης δομής στο περιεχόμενό σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για το SEO.

Η κατανόηση τόσο των ικανοτήτων όσο και των περιορισμών των μηχανών αναζήτησης σας επιτρέπει να οικοδομήσετε, να διαμορφώσετε, αλλά και να σχολιάσετε το περιεχόμενό του ιστοτόπου σας σωστά, με έναν τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να αφομοιώσουν.

Χωρίς SEO μια ιστοσελίδα μπορεί κυριολεκτικά να είναι αόρατη για τις μηχανές αναζήτησης. Θυμηθείτε το παράδειγμα της νέας ιστοσελίδας και του καταστήματος σε ένα ορεινό χωριό που προαναφέραμε.

Ποιές παράμετροι θα σας οδηγήσουν στην πρώτη σελίδα του google

Ας δούμε λοιπόν τα σημεία εκείνα που προσδίδουν την ταυτότητα ενός ιστοτόπου στο Google. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων. Αν ανοίξετε μια οποιαδήποτε σελίδα, πώς θα καταλάβετε αν μιλάει για προώθηση ιστοσελίδων; Θα διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο; Προφανώς όχι.

Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξετε είναι οι επικεφαλίδες και κυρίως η κεντρική επικεφαλίδα. Αυτές οι επικεφαλίδες δημιουργούνται με τις ετικέτες html <h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5>. Η σημαντικότερη για το SΕΟ είναι η ετικέτα <h1> και ακολουθεί η <h2>. Αν στις ετικέτες h1 και h2 περιλαμβάνεται η φράση «προώθηση ιστοσελίδων» ή παραλλαγές της, τότε θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η σελίδα που μόλις ανοίξατε μιλάει για προώθηση ιστοσελίδων.

Το δεύτερο πράγμα που θα κοιτάξετε είναι οι λέξεις οι οποίες είναι γραμμένες με έντονα γράμματα ή με πλάγια γράμματα ή γενικά όσες λέξεις ξεχωρίζουν από το κείμενο.

Το τρίτο πράγμα που θα κοιτάξετε είναι τα link τα οποία υπάρχουν στο menu. Αν υποθέσουμε ότι στο μενού βλέπετε «προώθηση ιστοσελίδων», «προβολή ιστοσελίδων», «κατασκευή ιστοσελίδων», «κατασκευή e-shop», τότε θα είστε σίγουροι ότι πρόκειται για ιστοσελίδα σχετική με την προώθηση ιστοσελίδων. Αυτά που τραβούν τη δική σας προσοχή, εύλογα τραβούν και την προσοχή του Google.

Προώθηση ιστοσελίδων

Όπως καταλαβαίνουμε διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, αυτό που κοιτάζει ο επισκέπτης της σελίδας ταυτίζεται με αυτό που κοιτάζει το google. Και αυτό ακριβώς είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν ξεκινάμε να κάνουμε την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Στην προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να τοποθετήσουμε τις λέξεις κλειδιά στα σημεία που προσέχει ο επισκέπτης. Κατά την προώθηση ενός site ενδείκνυται να τοποθετήσουμε στα κρίσιμα σημεία τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες θέλουμε να επιτύχουμε κατάταξη στην πρώτη σελίδα του google. Αυτό γίνεται αρχικά κατά εντός του προωθούμενου ιστότοπου κατά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Και στη συνέχεια γίνεται και σε όλα τα άρθρα που τοποθετούμε σε τρίτους ιστότοπους. Αυτά τα άρθρα πρέπει επίσης να είναι βελτιστοποιημένα ώστε να έχουν αξιόλογη βαρύτητα όσον αφορά την προώθηση της ιστοσελίδας μας.

προώθηση ιστοσελίδων
προώθηση ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων

Καλό είναι να φροντίσουμε ώστε οι προδιαγραφές προώθησης ιστοσελίδας να έχουν ήδη καλυφθεί κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας. Δεδομένου ότι η προώθηση ιστοσελίδων είναι εκείνη η διαδικασία που θα φέρει τους πελάτες στον ιστότοπο της εταιρείας και τα κέρδη στα ταμεία της εταιρείας, είναι αδιανόητο να ξεκινήσουμε κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας τις λέξεις κλειδιά. Κατά την κατασκευή ενός site αυτό που μπορούμε εύκολα να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μεμονωμένες σελίδες για καθεμία από τις σημαντικές λέξεις κλειδιά. Σε κάθε σελίδα θα πρέπει να τοποθετήσουμε παραλλαγές της λέξης κλειδιού στις επικεφαλίδες και τις ετικέτες html <h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5>. Σε αυτή την περίπτωση η δημιουργία της ιστοσελίδας έχει γίνει με τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να διευκολύνουμε την προώθηση. Άλλωστε ολόκληρος ο σχεδιασμός ιστοσελίδας δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο εκτός από την προσέλκυση πελατών και την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων. Έχετε τη δυνατότητα να μυηθείτε στα μυστικά της κατασκευής ιστοσελίδων πατώντας εδώ.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Οι ενέργειες βελτιστοποίησης ιστοσελίδας που γίνονται εντός του ιστότοπου ονομάζονται on-site seo. Κεντρικός άξονας και ακρογωνιαίος λίθος στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας είναι η τοποθέτηση των λέξεων κλειδιών σε στρατηγικά σημεία του ιστότοπου. Εάν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι και να πάμε με το γράμμα του νόμου, όπως αυτός εκφράζεται από τη google και τον Matt Cutts τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη και να βελτιστοποιήσουμε εκατοντάδες παραμέτρους. Δεν έχουν όμως όλες οι παράμετροι βελτιστοποίησης σελίδας την ίδια βαρύτητα. Η ουσία όμως βρίσκεται στις επικεφαλίδες και στους τίτλους. Δηλαδή στα σημεία στα οποία πέφτει πρώτο το μάτι του επισκέπτη. Μια σειρά άρθρων που δημοσίευσε η εταιρεία dreamweaver.gr περιλαμβάνουν 101 βήματα για ψηφιακό marketing. Στο τέταρτο μέρος αυτής της σειράς άρθρων μπορείτε να λάβετε εξαιρετική ενημέρωση πάνω στα σημεία που είναι κρίσιμα για τη Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας

Κατασκευή e-shop

Η ίδια λογική βελτιστοποίησης ισχύει και κατά την κατασκευή e-shop. Όταν ξεκινάμε να κάνουμε δημιουργία eshop το σημαντικότερο πράγμα που επιδιώκουμε είναι η προσέλκυση πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό μπορούμε να το υποβοηθήσουμε κατά την κατασκευή eshop έχοντας στο μυαλό μας τις βασικές αρχές προώθησης ιστοσελίδας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι να εφαρμόσουμε τεχνικές βελτιστοποίησης κατά την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος. Εάν θέλετε να σταδιοδρομήσετε στον εξαιρετικά αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κλάδο της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος, τότε πρέπει να εφοδιαστείτε με γνώσεις προώθησης ιστοσελίδων. Μια καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση είναι να πάρετε ιδέες από τον τρόπο που εργάζονται οι επαγγελματίες στην κατασκευή eshop πατώντας εδώ.

Σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων

Μια μεγάλη ανάγκη της αγοράς είναι τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων. Την κατασκευή ιστοσελίδων τη μαθαίνει κανείς εύκολα διότι αποτελεί μαι απλή τεχνική διαδικασία. Όταν όμως πάμε στην προώθηση ιστοσελίδων τότε είναι απαραίτητο το σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων. Η απλή τεχνική γνώση δεν αρκεί διότι πρόκειται για θέμα ανταγωνισμού. Το ζητούμενο δεν είναι να γνωρίζεις να κάνεις προώθηση ιστοσελίδων. Το καλό σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων θα σου μάθει πως να κάνεις προώθηση ιστοσελίδας καλύτερα από τον ανταγωνιστή σου. Σεμινάρια elearning SEO διοργανώνονται με πολύ μεγάλη επιτυχία από την έμπειρους καθηγητές με μεγάλη προσωπική εμπειρία στην προώθηση ιστοσελίδας. Η δυνατότητα να παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως ένα σεμινάρια elearning SEO αποτελεί πολύ δελεαστικό παράγοντα για να το επιλέξετε. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων.

Πως να είστε στην πρώτη σελίδα του google

Εξαιρετική μέθοδος για να μάθετε πως να είστε στην πρώτη σελίδα του google είναι να διαβάσετε το σχετικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Ο τίτλος του βιβλίου τα λέει όλα: “Πως να είστε στην πρώτη σελίδα του google”. Είναι το πρώτο Ελληνικό βιβλίο για την προώθηση ιστοσελίδων. Διαβάζοντάς το θα μάθετε όλα όσα σας είναι απαραίτητα ώστε να βρεθείτε στην πρώτη σελίδα του google.

Πως να είστε στην πρώτη σελίδα του google
Πως να είστε στην πρώτη σελίδα του google
Rate this post

Must Read

spot_img