Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠροώθηση στο googleGoogle Manual Actions και honest SEO mistakes

Google Manual Actions και honest SEO mistakes

Google Manual Actions και honest SEO mistakes

Ο  John Mueller απαντά σε ερωτήσεις σχετικά τα honest SEO mistakes και πώς τα διαχειρίζεται η Google. Τα αγνοεί ή τους δίνει Google Manual Actions;

Ο Search Advocate της Google, John Mueller απαντά στην ερώτηση σχετικά με τα honest SEO mistakes και με το εάν τα websites υφίστανται κυρώσεις, σε περίπτωση που παραβιάσουν, κατά λάθος, τους κανόνες της Google.

Ειδικότερα, αυτό συζητιέται στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς “Ask  Googlebot”, στο YouTube. Ο Mueller απαντά στην παρακάτω ερώτηση:

Πώς αντιμετωπίζει η Google τα Honest Mistakes;

Απαντώντας, υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών σχετικά με το SEO στο Internet. Δεν είναι ωστόσο πάντα έγκυρες ή απαραίτητα αληθείς. Τα άτομα, κατά τον Mueller, που μαθαίνουν για το  SEO μπορούν εύκολα να κάνουν λάθη τα οποία μπορεί να «τραβήξουν» το βλέμμα της Google, η οποία με τη σειρά της, θα προβεί σε Manual Action και σε πτώση της κατάταξης του εκάστοτε site.

Ο Mueller ξεκινά διευκρινίζοντας ότι μπορεί να μιλήσει μόνο για τις οδηγίες Google Webmaster και για τις πολιτικές ανεπιθύμητων μηνυμάτων ιστού. Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος σε κακές πρακτικές κατά λάθος, εξαιτίας καλοπροαίρετων συμβουλών από κάποιο φίλο, ή λόγω εσφαλμένων πληροφοριών που βρήκε στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει.

Η Google καταλαβαίνει ότι μπορεί να συμβούν και λάθη.

Ο Mueller αναφέρει ότι κανείς δεν είναι εκατό τις εκατό τέλειος στο SEO και ο αλγόριθμος προσπαθεί να το καταλάβει αυτό. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την ανίχνευση του site σας το Googlebot θα το απομονώσει και θα το αγνοήσει. Αντιθέτως, η Google θα εστιάσει την έρευνά της στα κομμάτια του site που το SEO ακολουθεί τις οδηγίες και τις πολιτικές.

Αυτό είναι κάτι θετικό για τους ερασιτέχνες SEO που προσπαθούν να κατατάξουν το site τους, όμως δεν καταλαβαίνουν κάποια δυσκολότερα κομμάτια. Όσο το SEO είναι τέχνη, άλλο τόσο είναι και επιστήμη και η Google καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλοι Van Gogh και Einstein ταυτόχρονα.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το αναντίλεκτο γεγονός ότι ένας ειδικός στην προώθηση ιστοσελίδων θα παράγει ασυγκρίτως καλύτερα αποτελέσματα από έναν ερασιτέχνη ακόμα και αυτός διαθέτει αυτό που η νεοελληνική σοφία ονοματίζει ως μεράκι

Τι γίνεται όταν η Google εντοπίσει manual penalty;

Παρόλο που η Google προσπαθεί να αγνοεί τα μικροπροβλήματα με τις οδηγίες και τις πολιτικές, δε μπορεί να επιτρέψει σε όλους ελεύθερη πρόσβαση. Εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό ή χειροτερεύει με τον καιρό, το site σας θα λάβει Manual Actions από τη Google.

Κάθε site πρέπει να συνδέεται με το Google Search Console για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης σχετικά με τις Μanual Αctions. Τα Μanual Αctions είναι σημαντικό για την κατάταξη ενός site ή για τη διαγραφή του από την κατάταξη σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης των οδηγιών και των πολιτικών της Google.
Ο Mueller αναφέρει πώς τα Μanual Actions είναι προσωρινά. Εάν το site διορθώσει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό, τότε μπορούν να κάνουν στη Google αίτημα επανεξέτασης.

Η Google θα ελέγξει ξανά το site, ώστε να βεβαιωθεί ότι έχουν διορθωθεί τα ζητήματα που εντόπισε και, στη συνέχεια, θα αποσύρει το Manual Action, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί και η κατάταξη του site στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τέλος, ο Mueller καταλήγει στο ότι η Google προσπαθεί να αξιολογεί τα λάθη επιεικώς και να μην τους επιτρέπει να επηρεάζουν την κατάταξη του site για πάντα.

Φυσικά όπως και στα πάντα ισχύει η ρήση του Ιπποκράτη «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν»

Η γνώση είναι δύναμη

Ο καλύτερος τρόπος να μην κάνετε λάθη είναι να καταλάβετε τι ζητά η Google εξ αρχής. Τσεκάρετε το  Google Webmaster Guidelines πριν κάνετε αλλαγές στο site σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το αντικείμενο αυτό μπορείτε να ανατρέξετε στα online σεμινάρια του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Μετάφραση: Ελένη Ελευθερίου

Rate this post

Must Read

spot_img