Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΝέαfull stack developer τι ειναι

full stack developer τι ειναι

Full stack developer τι ειναι;

Οι 10 κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνετε full stack developer

Εισαγωγή

Η άνοδος της ψηφιακής εποχής έδωσε τη δυνατότητα στους οργανισμούς να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, γεγονός που αύξησε επίσης τη δημοτικότητα των προγραμματιστών ιστού. Ανάμεσά τους, οι full stack developers είδαν μια φυσική ανάδειξη της αξίας τους.

Οι Full Stack Developers θεωρούνται ως ειδικοί κώδικα υψηλής εξειδίκευσης που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που συναντούν. Ακούγεται εντυπωσιακό, σωστά; Όμως, η ένταξη σε αυτό το πολυδύναμο κλαμπ είναι πιο αβίαστη από ό,τι νομίζετε.

Για αυτό, πρέπει να έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες προγραμματιστών full stack μέσα στο 2022, τις οποίες θα αναφέρουμε παρακάτω.

Έτσι, εάν θέλετε να μάθετε πώς να γίνετε full stack developer , διαβάστε με προσοχή το άρθρο αυτό.

Τι σημαίνει Full-Stack Ανάπτυξη Ιστού;

Η ανάπτυξη Ιστού χωρίζεται σε δύο μέρη, το frontend και το backend, τα οποία περιλαμβάνονται σε κάθε εφαρμογή για κινητά και web. Το frontend είναι το οπτικό μέρος της εφαρμογής, ενώ το backend ελέγχει την επιχειρηματική διαχείριση.

Και τα δύο μέρη φροντίζουν για το πώς θα αλληλεπιδράσει ο χρήστης με την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή, τη λειτουργία του ιστότοπου, τις ροές δεδομένων και την αποθήκευση δεδομένων.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο μερών τα καθιστά μια διαδικασία ανάπτυξης ιστού πλήρους στοίβας (full stack) όπως αποκαλείται.

Θα μπορούσαμε σε επίπεδο εκπαίδευσης να πούμε ότι αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο αυτό αρχικά θα πρέπει να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα σπουδών για το web design και ακολούθως να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σε θέματα κώδικα σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε κάποια χαρακτηριστικά του προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα.

Full stack developer τι ειναι;

Ποιος είναι o full stack developer και τι κάνει;

Full stack developer
Full stack developer τι ειναι

Ένας full stack developer φροντίζει για κάθε πτυχή της ανάπτυξης ιστού. Είναι υπεύθυνος για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Δηλαδή, διαχείριση τόσο της διεπαφής όσο και της πλευράς διακομιστή του backend της εφαρμογής.

Η πλήρης λίστα δεξιοτήτων προγραμματιστή full stack περιλαμβάνει τα πάντα, από το σχεδιασμό της διεπαφής χρήστη του ιστότοπου και την απόκρισή του έως τη δημιουργία API και τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων.

O ρόλος ενός full stack developer

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η λίστα δεξιοτήτων προγραμματιστών java full stack περιλαμβάνει τη διατήρηση των πάντων, από το front-end μέχρι την ανάπτυξη backend.

Για να γίνει κάποιος προγραμματιστής πλήρους στοίβας, πρέπει να είναι εξοικειωμένος με κάθε επίπεδο στοίβων τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός προϊόντος λογισμικού.

Πρέπει να κατανοήσετε τη λειτουργία κάθε επιπέδου και να χειριστείτε όλα τα στοιχεία υποστήριξης.

Επιπλέον, το ευρύτερο σύνολο δεξιοτήτων και η εκτεταμένη βάση γνώσεων εκτιμώνται εξαιρετικά τόσο από μεγάλες εταιρείες όσο και από μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε ένα πλήρες μάθημα προγραμματιστών στοίβας που θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά στην εταιρεία των ονείρων σας.

Δεξιότητες που απαιτούνται για να είστε full stack developer

Ακολουθεί η πλήρης λίστα δεξιοτήτων προγραμματιστή στοίβας που χρειάζεστε για να γίνετε.

HTML/CSS

Οι πρώτες δεξιότητες προγραμματιστή πλήρους στοίβας για το 2022 είναι η γλώσσα σήμανσης HTML ή HyperText και CSS ή Cascading Style Sheets.

Το HTML χρησιμοποιείται κυρίως για την προσθήκη περιεχομένου ιστού, ενώ το CSS είναι ένα εργαλείο εξατομίκευσης που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και το στυλ ενός ιστότοπου.

Αυτή η ικανότητα είναι σημαντική καθώς καθορίζει την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπου, προσελκύοντας αποτελεσματικά υποψήφιους πελάτες.

Ενώ εργάζεστε ως προγραμματιστής πλήρους στοίβας, πρέπει να είστε ικανοί στον καθορισμό της δομής των ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας HTML και στην αποτελεσματική παρουσίαση των στοιχείων HTML χρησιμοποιώντας CSS.

Η εκτεταμένη γνώση αυτών των γλωσσών βοηθά στη δημιουργία μιας διαδραστικής, διαισθητικής και ελκυστικής διεπαφής για εφαρμογές.

JavaScript

Η JavaScript είναι μια από τις βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Είναι μια άλλη λίστα δεξιοτήτων προγραμματιστών java full stack που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι διαδικτυακοί ιστότοποι για την πλευρά του πελάτη.

Κάθε σημαντικό πρόγραμμα περιήγησης Ιστού αποτελεί μια μηχανή JavaScript που εκτελεί κώδικα στη συσκευή ενός χρήστη.

Επομένως, για να γίνετε προγραμματιστής full-stack, πρέπει να έχετε λεπτομερή γνώση της JavaScript και των εννοιών και των δυνατοτήτων της όπως το Angular και το React.

Για να δημιουργήσετε ιστοσελίδες με απόκριση, πρέπει επίσης να είστε αποτελεσματικοί σε άλλα πολύτιμα χαρακτηριστικά, όπως λειτουργίες, πρωτότυπα, κλείσιμο και αντιπροσωπείες εκδηλώσεων υψηλής τάξης.

Επιπλέον, πρέπει να αναβαθμίζετε τις γνώσεις σας στο JavaScript κάθε φορά που κυκλοφορούν το πιο πρόσφατο πλαίσιο, βιβλιοθήκες και εργαλεία.

Πλαίσια υποστήριξης

Εκτός από το πλαίσιο διεπαφής, το αντίθετο κεντρικό μέρος μιας εφαρμογής ή λογισμικού είναι τα πλαίσια του διακομιστή ή τα πλαίσια υποστήριξης. Είναι εντελώς διαφορετικό από το σενάριο frontend και συνοδεύεται από πολλές γλώσσες προγραμματισμού που αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες.

Επομένως, αν σκεφτείτε ποιος full stack developer είναι καλύτερος, η απάντηση θα είναι να έχετε και τους δύο.

Για αυτό, πρέπει να είστε αποτελεσματικοί σε πολλές άλλες γλώσσες όπως:

1) PHP– Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για λειτουργίες backend. Αυτή η γλώσσα ανοιχτού κώδικα, πολλαπλών πλατφορμών και συμβατή λειτουργεί πολύ καλά σε λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, το macOS και το Unix. Μπορείτε να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα διαβάζοντας το άρθρο μας εδώ

2) Python– Οι προγραμματιστές και οι κωδικοποιητές χρησιμοποιούν ευρέως την αγγλική σύνταξη, την ομαλή καμπύλη εκμάθησης και διάφορες βιβλιοθήκες και πλαίσια.

3) Η Ruby- Η Ruby θεωρείται μια στιβαρή γλώσσα προγραμματισμού που δεν είναι γνωστή μόνο για την ενεργή κοινότητα προγραμματιστών της.Είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για την ανάπτυξη backend.

Βάση δεδομένων/Ιστότοπος

Κάθε διαδικτυακή εφαρμογή απαιτεί μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση των δεδομένων που δημιουργούνται.

Ως επαγγελματίες προγραμματιστές full-stack, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις σχεσιακές βάσεις δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων NoSQL και την αποθήκευση μνήμης.

Θα πρέπει να σχεδιάζετε και να χειρίζεστε τα ερωτήματα της βάσης δεδομένων και να γνωρίζετε πώς να εργάζεστε με JSON και XML.

Δεξιότητες σχεδιασμού για ένα full stack developer

Εφόσον οι full stack developers πρέπει να συμμετέχουν σε λειτουργίες front-end και backend, πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδεις δεξιότητες σχεδιασμού.

Η εξοικείωση με τις δεξιότητες σχεδιασμού του μπροστινού μέρους είναι ζωτικής σημασίας για να κάνει μια ιστοσελίδα να φαίνεται ελκυστική και ελκυστική.

Είναι επειδή κερδίζει πάντα την καρδιά των χρηστών.

Επομένως, η πλήρης λίστα δεξιοτήτων προγραμματιστή στοίβας θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικές αρχές σχεδιασμού, όπως σχέδια UX/UI, πρωτότυπα, επεκτασιμότητα κ.λπ.

Σύστημα ελέγχου έκδοσης (VCS)

Το Git είναι ένα δημοφιλές σύστημα ελέγχου κατανεμημένων εκδόσεων ανοιχτού κώδικα που χειρίζεται όλες τις ανάγκες ανάπτυξης σας.

Είναι γνωστό για την παροχή ταχύτητας και αποτελεσματικότητας για έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Με τη βοήθεια του Git, οι προγραμματιστές full-stack διαχειρίζονται απρόσκοπτα όλες τις αλλαγές που γίνονται στις εφαρμογές, τους ιστότοπους, τους κωδικούς, τα έγγραφα και άλλες πληροφορίες.

Επιπλέον, τους επιτρέπει επίσης να παρακολουθούν κάθε μικρή τροποποίηση που γίνεται στην εφαρμογή.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν όλες τις εντολές και τα παραδείγματα του Git.

HTTP και REST

Το HTTP ή το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου χρησιμοποιείται για την επικοινωνία δεδομένων στον Ιστό.

Οι περισσότερες από τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο τροφοδοτούνται από αυτό το πρωτόκολλο.

Διαχειρίζεται τις επικοινωνίες μεταξύ των πελατών και των διακομιστών Ιστού μέσω αιτημάτων και απαντήσεων.

Από την άλλη πλευρά, το REST ή το Representational State Transfer είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότυπο που κάνει τη διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ συστημάτων υπολογιστών αβίαστη.

Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν το HTTP για τη λήψη δεδομένων και την εκτέλεση διαφορετικών λειτουργιών.

Επιπλέον, μεταφράζεται μεταξύ λειτουργιών frontend και backend, καθιστώντας το μια αποτελεσματική ικανότητα για πλήρη ανάπτυξη στοίβας.

API

Η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) λειτουργεί ως σύνδεση μεταξύ λογισμικού, επιτρέποντας σε πολλές εφαρμογές να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, η συνομιλία με τον φίλο σας στο Facebook οφείλεται σε ένα API.

Αρχιτεκτονική Ιστού

Οι full stack developers θεωρούνται οι μάγοι της ανάπτυξης λογισμικού. Είναι επειδή πρέπει να μάθουν αρκετές δεξιότητες λειτουργίας front-end και back-end.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν οτιδήποτε σχετίζεται με την αρχιτεκτονική ιστού.

Επιπλέον, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανάπτυξη πολύπλοκων εφαρμογών λογισμικού από την αρχή.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γνωρίζουν τη διαδικασία δόμησης του κώδικα, την κατηγοριοποίηση των αρχείων, τη δόμηση των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων και την εκτέλεση αποτελεσματικών εργασιών υπολογισμού.

NPM

Τέλος, οι δεξιότητες που πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα πλήρες βιογραφικό δεξιοτήτων προγραμματιστή στοίβας είναι η γνώση του NPM ή του Node Package Manager.

Αυτός ο διαχειριστής πακέτων έχει σχεδιαστεί ρητά για το Node.js και βοηθά στην εγκατάσταση πολλών πακέτων.

Προσφέρει επίσης σχετικές λύσεις σε πολλά προβλήματα ή εξαρτήσεις.

Επιπλέον, η διαμορφώσιμη φύση του χρησιμοποιείται συχνά για πολλές εφαρμογές, όπως το συμβάν, η δημοσίευση, η ανακάλυψη και η εγκατάσταση προγραμμάτων κόμβων.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η κατοχή κατάλληλων δεξιοτήτων σάς βοηθά να κερδίσετε υψηλό μισθό ως προγραμματιστές στην εταιρεία των ονείρων σας.

Επομένως, αντί να σκέφτεστε ποιος προγραμματιστής full stack είναι καλύτερος, σας συμβουλεύουμε να εστιάσετε στο πώς να γίνετε full stack developers , επειδή το να έχετε ένα υψηλότερο σύνολο δεξιοτήτων και το πάθος για μάθηση περισσότερων αντικειμένων σας βοηθούν να χτίσετε και να βελτιώσετε την καριέρα σας.

Άλλωστε, το θέμα δεν είναι να είστε τέλειοι. Αντίθετα, είναι να είστε παθιασμένοι και ανοιχτοί στην εκμάθηση αυτών των δεξιοτήτων.

Έχουμε φτιάξει οδηγούς εκμάθησης που θα σας βοηθήσουν στην εισαγωγή αυτών των βασικών γλωσσών προγραμματισμού όπως την Html και την JavaScript που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Μπορείτε να βρείτε επίσης εισαγωγικό οδηγό στην PHP πατώντας εδώ 

5/5 - (9 votes)

Must Read

spot_img