Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΕύρεση και εγκατάσταση ενός θέματος για την κατασκευή ιστοσελίδας

Εύρεση και εγκατάσταση ενός θέματος για την κατασκευή ιστοσελίδας

Η εύρεση και η εγκατάσταση ενός θέματος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας στο WordPress.

Εύρεση και εγκατάσταση ενός θέματος wordpress

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, όταν πρόκειται για το επίπεδο του σχεδιασμού και της πολυπλοκότητας που μπορείτε να βρείτε σε θέματα, στις μέρες μας, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε έναν ακριβό σχεδιασμό με χαμηλό προϋπολογισμό. Η εύρεση και εγκατάσταση ενός θέματος wordpress αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε, όταν επιλέγετε θέμα στο WordPress: δωρεάν θέματα και επί πληρωμή θέματα. Τα δωρεάν θέματα μπορούν να βρεθούν σε αυτό που ονομάζεται κατάλογος θεμάτων WordPress.

Για να βρείτε τον κατάλογο θεμάτων, πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου του WordPress, στη συνέχεια, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το Εμφάνιση και κάντε κλικ στο Θέματα. Θα δείτε μια λίστα με θέματα που έχετε εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή και μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη Νέου στην κορυφή για να πάτε στον κατάλογο θεμάτων.

Προσθήκη Νέου Θέματος κατασκευής ιστοσελίδας
Προσθήκη Νέου Θέματος κατασκευής ιστοσελίδας

Μόλις είστε στον κατάλογο θεμάτων, μπορείτε να ταξινομήσετε – ή να βάλετε ένα φίλτρο – με βάση τα χρώματα, τη διάταξη, τα χαρακτηριστικά και το αντικείμενο. Για να εξειδικεύσετε το αντικείμενο των θεμάτων που θα προβληθούν μπορείτε, μέσω του πεδίου αναζήτησης, να ψάξετε για έναν συγκεκριμένο όρο π.χ. flowers ή hotel, ανάλογα με τον χαρακτήρα του site που κατασκευάζετε. Για να δείτε πώς φαίνεται ένα θέμα, απλά κάντε κλικ στην εικόνα ή κάντε κλικ στο κουμπί Ζωντανή Προεπισκόπηση.

Μόλις βρείτε αυτό που σας αρέσει, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση και, μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση. Τώρα μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα σας και να δείτε το νέο σας θέμα. Για να ελέγχετε την εργασία σας (το θέμα που εγκαταστήσατε, τις αλλαγές που κάνετε σε αυτό και την εφαρμογή των λειτουργιών των πρόσθετων που εγκαθιστάτε) θα πληκτρολογείτε το domain name σας, π.χ. www.todomainmou.gr

Εάν το κάνατε, θα αναρωτιέστε πιθανόν γιατί το θέμα σας δεν μοιάζει καθόλου με το θέμα που είδατε πριν το εγκαταστήσετε.

Όταν οι σχεδιαστές θεμάτων παρουσιάζουν τα θέματά τους χρησιμοποιούν έτοιμο περιεχόμενο όπως για παράδειγμα σελίδες, άρθρα, μενού, εικόνες και ειδικές ρυθμίσεις. Αυτό γίνεται με στόχο να το παρουσιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Το δικό σας δεν θα φαίνεται ακριβώς όπως το δικό τους στην αρχή, επειδή δεν έχετε ρυθμίσει τα πάντα όπως αυτοί.

Μερικά θέματα είναι καλύτερα σε αυτό το κομμάτι από ότι άλλα, αλλά μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να πάρετε την ακριβή εμφάνιση του demo είναι να ψάξετε χειροκίνητα τον κώδικά τους και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε πού και πώς χρησιμοποιούν τις μικροεφαρμογές και τα πρόσθετα για να πάρουν τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό, αν κάποιο θέμα δεν έχει ρυθμιστεί καλά εξ’ αρχής.

Ορισμένα θέματα θα έχουν επιλογές θέματος τις οποίες θα βρείτε στον Πίνακα Διαχείρισης του wordpress ή κάνοντας κλικ στο «Προσαρμογή» στην καρτέλα Εμφάνιση στον Πίνακα Διαχείρισης.

Προσαρμογή Θέματος wordpress
Προσαρμογή Θέματος wordpress

Κάθε θέμα είναι διαφορετικό, αλλά αυτά που έχουν καλές Επιλογές Θέματος καθιστούν πολύ εύκολο το να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστοτόπου σας χωρίς να χρειάζεται να δείτε τον κώδικα για να καταλάβετε πώς επιτεύχθηκε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Κάποιες φορές θα βρίσκετε ένα θέμα που καθιστά πολύ εύκολο το να ξεκινήσετε, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εισάγετε το περιεχόμενο του demo.

Τα θέματα που σας αφήνουν να εισάγετε το περιεχόμενο του demo βασικά σας δίνουν ένα ακριβές αντίγραφο της demo έκδοσης του θέματος, ώστε να μπορείτε να πάρετε τον σχεδιασμό τους και απλά να αλλάξετε το κείμενο και τις εικόνες χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολύ δουλειά.

Η Προσαρμογή Θεμάτων είναι ένα θέμα από μόνη της, γι’ αυτό θα μπούμε περισσότερο σε βάθος σε επόμενη ενότητα.

Επί πληρωμή θέματα κατασκευής ιστοσελίδων

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε κατά την επιλογή θέματος για την κατασκευή της ιστοσελίδας μας στο στο WordPress είναι τα «επί πληρωμή θέματα».

Τα επί πληρωμή θέματα κοστίζουν κάποια χρήματα και πωλούνται εκτός του καταλόγου θεμάτων του WordPress. Τείνουν να είναι υψηλότερης ποιότητας, να έχουν καλύτερο σχεδιασμό και συνήθως έρχονται με υποστήριξη.

Για σχεδόν κάθε κατάσταση, συστήνω τη χρήση ενός επί πληρωμή θέματος. Τα δωρεάν θέματα είναι ωραία για να ξεκινήσετε, και μπορεί ακόμη και να χρησιμεύσουν ως μακροπρόθεσμη λύση εάν είναι από έναν αξιόπιστη δημιουργό θεμάτων. Αλλά τις περισσότερες φορές, θα έχετε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ένα επί πληρωμή θέμα.

Μία αξιόλογη εταιρεία για επί πληρωμή θέματα είναι η StudioPress. Η εταιρεία διαθέτει θέματα ποιότητας που είναι απλά, καθαρά και πολύ καλά κωδικοποιημένα.

Αξιόλογος ιστότοπος για επί πληρωμή WordPress θέματα είναι το Themeforest.net.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο ThemeForest και το StudioPress, και να κάνετε κάποιες αναζητήσεις στο Google για τα καλύτερα επί πληρωμή WordPress θέματα. Υπάρχει μεγάλο πλήθος σήμερα στην αγορά, οπότε το να βρείτε ένα καλό αποτέλεσμα δεν είναι δύσκολο.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα επί πληρωμή θέμα wordpress

Η εγκατάσταση ενός επί πληρωμή θέματος είναι μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία από την εγκατάσταση των δωρεάν θεμάτων.

Μόλις βρείτε και αγοράσετε ένα επί πληρωμή θέμα, θα πάρετε ένα συμπιεσμένο ή «zip» αρχείο από την εταιρεία που το αγοράσατε.

Αυτό είναι το αρχείο που θα χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε το επί πληρωμή θέμα στο site σας.

Αφού κατεβάσετε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σας, πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου του WordPress, πηγαίνετε πάνω από το Εμφάνιση και κάντε κλικ στο Θέματα, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη Νέου στην κορυφή.

Μόλις είστε εκεί, κάντε κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση Θέματος στην κορυφή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Choose File.

Βρείτε το συμπιεσμένο αρχείο από το θέμα σας, κάντε κλικ στο κουμπί Open και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση Τώρα.

Μετά την εγκατάστασή του, κάντε κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης και το επί πληρωμή θέμα σας θα έχει εγκατασταθεί.

Κάθε θέμα που διατίθεται προς πώληση συνοδεύεται πάντοτε από εκτενείς οδηγίες εγκατάστασης και παραμετροποίησης. Επιπλέον, υπάρχουν ιστότοποι που πωλούν θέματα και με ένα έξτρα κόστος αναλαμβάνουν την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του θέματος πάνω στο δικό σας site.

Και πάλι, συνιστούμε τη χρήση ενός επί πληρωμή θέματος για σχεδόν όλους όσους χρησιμοποιούν το WordPress. Συνήθως κοστίζουν κάπου μεταξύ 20$ και 60$, και τα αξίζουν και με το παραπάνω. Απλά θυμηθείτε, τα δωρεάν θέματα είναι ωραία και μπορεί να φαίνονται σαν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά συχνά σχεδιάζονται και κωδικοποιούνται με χαμηλότερες προδιαγραφές, δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και έχουν υψηλότερο κίνδυνο να έχουν κακόβουλο κώδικα και spam συνδέσμους.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο καλύψαμε την εύρεση και την εγκατάσταση θεμάτων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή ιστοσελίδων. Αφού εγκαταστήσουμε το θέμα στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε και να καταχωρήσουμε το περιεχόμενο που θέλουμε για την κατασκευή site. Στο επόμενο άρθρο, θα πάρουμε το θέμα που εγκαταστήσαμε και θα αρχίσουμε να προσθέτουμε περιεχόμενο ώστε να αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε πώς θα φαίνεται ο νέος μας ιστότοπος. Εδώ πλέον η δημιουργία ιστοσελίδας αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, και βλέπουμε τη μορφή που αρχίζει και παίρνει η υπο κατασκευή ιστοσελίδα. Ουσιαστικά εδώ ξεκινάει ο σχεδιασμός ιστοσελίδας. Η επιλογή του μενου και των εικόνων λογοτύπου και banner αποτελούν κομμάτια του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Από τον όγκο του περιεχομένου εξαρτάται επίσης και το κόστος κατασκευής ιστοσελίδων. Κορυφαία εταιρεία στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων είναι η dreamweaver.gr, από τον ιστότοπο της οποίας μπορείτε να μάθετε πολλές λεπτομέρειες της κατασκευής ιστοσελίδων.

Κατασκευή ιστοσελίδων
Κατασκευή ιστοσελίδων

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Κατά τη διαδικασία κατσκευής ιστοσελίδας καλό είναι να λάβουμε υπόψη και τις λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσουμε για την προώθηση της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα μπορούμε την ώρα κάνουμε επιλέξουμε τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσουμε στο μενού. Αυτό ουσιατικά αποτελεί κομμάτι της βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Η προώθηση ιστοσελίδας ξεκινάει με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας. Σε αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τις λέξεις κλειδια σε όσο πιο σημαντικές θέσεις του ιστότοπου γίνεται. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα θέμα το οποίο να σας επιτρέπει να κάνετε βελτιστοποίηση σελίδων με τον τρόπο που θέλετε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων δεν έχετε παρά να διαβάσετε το σχετικό άρθρο εδώ.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων
Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση ιστοσελίδων αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι στον κύκλο ζωής της ιστοσελίδας διότι είναι το κομμάτι εκείνο που θα φέρει κέρδος στην επιχείρηση. Η πετυχημένη προώθηση ιστοσελίδας θα φέρει πελάτες στην επιχείρηση και χρήματα στο ταμείο. Αν επιλέξουμε λανθασμένο θέμα, τότε δεν θα αρέσει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προώθηση site. Αντίθετα τη σωστή επιλογή θέματος μπορεί να διευκολύνει αρκετά την προώθηση της σελίδας. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για την προώθηση ιστοσελίδων μπορείτε να αποκτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Προώθηση ιστοσελίδων
Προώθηση ιστοσελίδων

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Εάν τώρα κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην κατασκευή ιστοσελίδων τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το βιβλίο “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress”. Περιλαμβάνει πάρα πολλές πληροφορίες πάνω στη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας. Το βιβλίο θα σας δώσει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε στη δημιουργία ιστοσελίδων. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress.

ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress
ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress
Rate this post

Must Read

spot_img