Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήhtmlΕπικεφαλίδες στην html

Επικεφαλίδες στην html

Οι επικεφαλίδες html χρησιμοποιούνται ως τίτλοι των ενοτήτων. Οι επικεφαλίδες στην html καθορίζονται με τις ετικέτες από <h1> ως <h6>. Η ετικέτα <h1> χρησιμοποιείται για τις σημαντικότερες επικεφαλίδες με μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς. Η ετικέτα <h6> χρησιμοποιείται για ετικέτες μικρότερης σημασίας και μικρότερου μεγέθους γραμματοσειράς.

Παράδειγμα χρησης επικεφαλίδων

Στο παράδειγμα που ακολουθεί μπορείτε να δειτε όλες τις επικεφαλίδες της HTML, από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη.


<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h1>This is heading 1</h1>
<h2>This is heading 2</h2>
<h3>This is heading 3</h3>
<h4>This is heading 4</h4>
<h5>This is heading 5</h5>
<h6>This is heading 6</h6>

</body>
</html>


Το αποτέλεσμα φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

επικεφαλίδες στην html
επικεφαλίδες στην html

Σημασία των επικεφαλίδων στην προώθηση ιστοσελίδων

Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τις επικεφαλίδες για να αναγνωρίσουν τη δομή μιας ιστοσελίδας και να κατατάξουν το περιεχόμενό της. Οι μηχανές αναζήτησης το κάνουν αυτό με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε ένας χρήστης. Για να καταλάβετε πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης, σκεφτείτε τι κάνετε εσε΄ςι όταν σας δώσουν να διαβάσετε ένα μεγάλο κείμενο. Τι θα κοιτάξετε πρώτα; οι περισσότεροι χρήστες θα κοίταζαν τις επικεφαλίδες ώστε να έχουν μια σφαιρική εικόνα του κειμένου και να αποφασίσουν αν τους ενδιαφέρει να το διαβάσουν.
Αυτό ακριβώς κάνουμε και στην προώθηση ιστοσελίδων. Φροντίζουμε ώστε να περιλαμβάνονται οι λέξεις κλειδιά στις επικαφαλίδες. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε στις μηχανές αναζήτησης το μήνυμα οτι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σχετίζεται με τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.
Βέβαια η προώθηση ιστοσελίδων δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την απλοϊκή συμβουλή. Για να προωθήσετε σωστά την ιστοσελίδα σας απαιτείται γνώση, εμπειρία και μεγάλη προσπάθεια. Απαιτείται επιμονή και υπομονή. Η γνώση της γλώσσας html είναι απαραίτητο προσόν σε αυτόν που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την προώθηση ιστοτόπων. Η καλή γνώση της γλώσσας html θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε έξυπνα όλα τα στοιχεία της html με σκοπό να δείξετε στο google οτι η δική σας ιστοσελίδα περιέχει χρήσιμο περιεχόμενο για το χρήστη. Θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.
Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο ίσως να θέλετε να αναθέσετε την προώθηση της ιστοσελίδας σε επαγγελματίες ώστε να βγειτε στην πρώτη σελίδα του google και να αυξήσετε τα έσοδά σας. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία dreamweaver.gr η οποία εξειδικεύεται στην προώθηση ιστοσελίδων.

Οριζόντες γραμμές

Η ετικέτα <hr> δηλώνει μια οριζόντα γραμμή που χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζει μεταξύ τους τις θεματικές ενότητες

Το στοιχείο <head>

Το στοιχείο <head> δεν έχει καμμί ασχέση με τις επικεφαλίδες html. Χρησιμοποιείται για να καθορίσιε μια περιοχή μέσα στη σελίδα html η οποία περιέχει μεταδεδομένα (metadata). Τα μεταδεδομένα αυτά περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το έγγραφο html. Τα μεταδεδομένα δεν παρουσιάζονται στο φυλλομετρητή. Το στοιχείο <head> τοποθετείται αμέσως μετά την ετικέτα <html> και πριν από το στοιχείο <body>, όπως φαίνεται στο παράδειγμα που ακολουθεί:


<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
<title>My First HTML</title>
<meta charset=”UTF-8″>
</head>

<body>
.
.
.


Το στοιχείο <head> περιλαμβάνει κάποιες ετικέτες που είναι σημαντικές για την προώθηση της ιστοσελίδας, όπως είναι η ετικέτα <title>, η ετικέτα <description> και η ετικέτα <keywords>. Οι ετικέτες <title> και <description> είναι από τις σημαντικότερες ετικέτες για την προώθηση της ιστοσελίδας.

5/5 - (1 vote)
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Must Read

spot_img