Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήImage EditingΕπεξεργασία φωτογραφιών. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα πρωτότυπα. Μάθημα 10o

Επεξεργασία φωτογραφιών. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα πρωτότυπα. Μάθημα 10o

Επεξεργασία φωτογραφιών. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα πρωτότυπα.

Επεξεργασία φωτογραφιών. Μάθημα 10o.

Ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος, πιθανότατα έχετε κάποιες φωτογραφίες που είναι σημαντικές για εσάς: γάμοι, αποφοιτήσεις, οικογενειακές διακοπές, παλιοί φίλοι και ούτω καθεξής.

Ελπίζουμε ότι έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών ψηφιακών φωτογραφιών σας μαζί με τα άλλα αρχεία σας, είτε με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο είτε με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Ακόμη και αν φυλάτε τις φωτογραφίες σας με ασφάλεια, υπάρχει κίνδυνος να τις καταστρέψετε κατά τη διαδικασία επεξεργασίας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι αποφασίζετε να μετατρέψετε μια φωτογραφία σε ασπρόμαυρη για να της δώσετε μια καλλιτεχνική πινελιά. Αν αλλάξετε γνώμη αργότερα, δεν θα μπορείτε να την μετατρέψετε ξανά σε έγχρωμη, επειδή το χρώμα έχει ήδη αφαιρεθεί από την εικόνα.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι επεξεργασιών που είναι μη αναστρέψιμοι αφού αποθηκεύσετε την εικόνα, επειδή αφαιρούν πληροφορίες από την εικόνα που είναι δύσκολο ή αδύνατο να επανέλθουν.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η περικοπή, η αλλαγή μεγέθους και πολλοί τύποι φίλτρων. Άλλες προσαρμογές, όπως η ενίσχυση της αντίθεσης, μπορεί να είναι κάπως αναστρέψιμες, αλλά η εικόνα θα χάσει συνήθως κάποια ποιότητα.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε ένα πρωτότυπο αμοντάριστο αντίγραφο όλων των φωτογραφιών που επεξεργάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνετε, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο πρωτότυπο αν αλλάξετε γνώμη.

Η διατήρηση των πρωτοτύπων σας είναι εύκολη. Κάθε φορά που επεξεργάζεστε μια φωτογραφία, χρησιμοποιήστε την επιλογή Save As (Αποθήκευση ως) για να αποθηκεύσετε το επεξεργασμένο αντίγραφο με διαφορετικό όνομα.

Εάν το όνομα του αρχικού αρχείου είναι DSC_0314.jpg, μπορείτε να ονομάσετε το νέο αρχείο κάπως έτσι: DSC_0314_blackandwhite.jpg. Το μόνο πράγμα που δεν θέλετε να κάνετε είναι να κάνετε απλώς κλικ στο κουμπί Save, καθώς αυτό θα αντικαταστήσει την αρχική σας εικόνα.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη φωτογραφία πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία της. Για να αντιγράψετε ένα αρχείο στα Windows, απλώς κάντε κλικ και σύρετε το αρχείο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl.

Σε Mac, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Duplicate (Διπλασιασμός). Οποιαδήποτε μέθοδος που δημιουργεί ένα αντίγραφο του αρχείου θα πρέπει να λειτουργεί, οπότε χρησιμοποιήστε όποια μέθοδο προτιμάτε.

Υπάρχει και άλλο ένα πλεονέκτημα για να διατηρήσετε τα πρωτότυπα: Σας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να πειραματιστείτε με τις φωτογραφίες, επειδή δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το αν θα μπορείτε να αναιρέσετε τις αλλαγές σας.

Είναι διασκεδαστικό να γίνεστε δημιουργικοί και μπορείτε πραγματικά να μάθετε πολλά για την επεξεργασία φωτογραφιών απλά δοκιμάζοντας πράγματα που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν.

Το κύριο μειονέκτημα της διατήρησης των πρωτοτύπων σας είναι ότι δημιουργεί περισσότερα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες σας θα καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο στο σκληρό σας δίσκο και ότι μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για τη διαχείρισή τους.

Για την επεξεργασία φωτογραφιών, ίσως μάλιστα να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών, όπως το Photoshop Lightroom CC ή το Microsoft Photos. Αυτές οι εφαρμογές θα διατηρούν αυτόματα τα πρωτότυπα για εσάς, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαχείριση πολλών επιπλέον αρχείων. Διαθέτουν επίσης άλλες λειτουργίες, όπως η δημιουργία ετικετών, που βοηθούν στην οργάνωση των φωτογραφιών σας.

Η σωστή επεξεργασία φωτογραφιών είναι σημαντική στην φόρτωση μιας ιστοσελίδας και ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κατά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας

Αυτά είναι τα βασικά μαθήματα σχετικά με την επεξεργασία φωτογραφιών.

Προηγούμενο Μάθημα
Προηγούμενο Μάθημα

Επόμενο Μάθημα
Επόμενο Μάθημα

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Image EditingΕπεξεργασία εικόνας στο σχετικό θεματικό τμήμα του blog μας που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε αυτό και άλλα online σεμινάρια από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων.

Πηγή: GCFGlobal

 

Rate this post

Must Read

spot_img