Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressEditor X: Σχεδιασμός ιστοσελίδας χωρίς εμπόδια 2021

Editor X: Σχεδιασμός ιστοσελίδας χωρίς εμπόδια 2021

5 εμπόδια στην συνεργασία κατα τη διάρκεια του σχεδιασμού ενός ιστοτόπου και πως να τα αντιμετωπίσετε με τον Editor X

Οταν φτιάχνετε μια ιστοσελίδα για έναν πελάτη, θα χρειαστεί να διαχειριστείτε με ευελιξία πολλά πράγματα. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι στιβαρή και να προσαρμόζεται τέλεια σε όλες τις συσκευές και τα μεγέθη οθόνης. Θα πρέπει να μπορεί να είναι ευπροσάρμοστη στην μελλοντική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών του διαδικτύου. Θα πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη. Και από την πλευρά του πελάτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμη να λειτουργήσει το συντομότερο.

Το να ολοκληρώσετε τα πάντα εντός του χρονικού πλαισίου που έχει θέσει ο πελάτης και παράλληλα να έχετε δημιουργήσει έναν ποιοτικό ιστότοπο για τον οποίο θα είστε υπερήφανοι, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Επειδή, ανεξάρτητα του πόσο σκληρά εργάζεστε και πόσο καλός σχεδιαστής είστε, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για έναν πελάτη εξαρτάται και από την καλή συνεργασία με τους άλλους. Και από πολλά ακόμη συνήθη εμπόδια που παρουσιάζονται στην πορεία.

Παρόλα αυτά, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση.Απλώς πρέπει να φροντίσετε να έχετε ένα προσχέδιο του ιστότοπού σας και να σκεφτείτε λίγο έξω από τα συνηθισμένα. Για να σας βοηθήσουμε, συνεργαστήκαμε με τον Editor X ώστε να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεπεράσετε τα μεγαλύτερα εμπόδια όσον αφορά την παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία, κατα το στάδιο δημιουργίας μιας ιστοσελίδας.

Ο Editor X είναι μια πλατφόρμα με προηγμένα χαρακτηριστικά σχεδίασης, για όλους όσοι φτιάχνουν ιστοσελίδες για λογαριασμό των πελατών τους. O Editor X, στηρίζεται σε ένα περιβάλλον εργασίας όπου εφαρμόζεται ένα άριστο σύστημα drag and drop, με εξαιρετική απόκριση. Και το καλύτερο από όλα, παρέχει ενσωματωμένες στα συστήματά του κάποιες εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας, που προωθούν τις διαδικασίες της εργασίας μαζί με τους άλλους. Διαβάστε παρακάτω καθώς θα εξετάσουμε τα πέντε πιό συνηθισμένα εμπόδια στις συνεργασίες που αφορούν την δημιουργία ιστοσελίδων και μάθετε πως, ο Editor X, μπορεί να σας βοηθήσει καθιστώντας την πορεία προς την ολοκλήρωση του έργου σας ευκολότερη, εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου και με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

1. Πολλά μπρος πίσω που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου

Συνεργασία σημαίνει, διάφορα άτομα που δουλεύουν μαζί για να επιτύχουν έναν κοινό σκοπό. Αλλά, πολύ συχνά, μοιάζει λιγότερο ως μια ομαδική διαδικασία και περισσότερο σαν ένα παιχνίδι τένις, όπου ένα κομμάτι της εργασίας πηγαίνει άλλοτε από δω κι άλλοτε από κει, μεταξύ διάφορων σχεδιαστών, ομάδων ή τμημάτων, με μια ατέλειωτη σειρά ανταλλαγής σχολίων, ερωτημάτων και συζητήσεων που μοιάζει να μην έχουν τελειωμό.

Θυμίζει λίγο τις ατέρμονες συνομιλίες μέσω email, όπου η ροή μηνυμάτων συνεχίζεται σε αναρίθμητες σελίδες, με τα σημαντικά σημεία της συζήτησης να χάνονται μέσα στην πληθώρα των μηνυμάτων, με αποτέλεσμα να σας παίρνει μια αιωνιότητα για να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα. Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως σκέφτεστε: “Γιατί να μην κάναμε ένα σύντομο τηλεφώνημα ή μία τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom; Ετσι, θα καταλήγαμε στο ζητούμενο πολύ πιό γρήγορα.” Το ίδιο ισχύει και για την συνεργασία σε έναν ιστότοπο.

Το Editor X, παρέχει κάτι σαν την δυνατότητα “βιντεοκλήσης μέσω Zoom” με τη μορφή ταυτόχρονης επεξεργασίας. Αυτή η λειτουργία, πολύ απλά, προσφέρει την δυνατότητα ταυτόχρονης συνδημιουργίας της ιστοσελίδας με τους συνεργάτες.

Οποιονδήποτε προσκαλέσετε, θα μπορεί να έρθει στην επιφάνεια εργασίας μαζί σας και να δει πως εργάζεστε. Αυτό επιτρέπει στους άλλους να παρακολουθούν την διαδικασία σχεδιασμού της ιστοσελίδας, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τις σχεδιαστικές επιλογές που έχετε ακολουθήσει.

Επίσης, εκτός από την λειτουργία “Read-Only”, οι συνεργάτες που γράφουν κώδικα, μπορούν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία “Dev-Mode” και να εργαστούν στον ιστότοπο όλοι μαζί. Η επεξεργασία του κώδικα της σελίδας, μπορεί να γίνεται μόνο απο ένα άτομο τη φορά, ούτως ώστε, η διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και δομημένα. Και γενικότερα, το εξαιρετικό αυτό χαρακτηριστικό δίνει στην συνεργασία το πραγματικό της νόημα, και εξοικειώνει τους συνεργάτες μέσα σε σύντομο χρόνο, κάνοντάς τους ακόμη πιό αποτελεσματικούς.

2. Σύγχυση για το ποιός έχει την ευθύνη

Μερικές φορές, η διαδικασία του σχεδιασμού από κοινού, μπορεί να καθυστερήσει επειδή δεν είναι ξεκάθαρο στα άτομα ποιός έχει την ευθύνη για το καθετί. Αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι, μερικές εργασίες δεν προχωρούν επειδή όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι στην αρμοδιότητα κάποιου άλλου να το λύσει. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι άνθρωποι χάνουν χρόνο προσπαθώντας να λύσουν το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα, καταβάλλοντας διπλό κόπο.

Προφανώς, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε προκαθορίζοντας του καθενός τον ρόλο και τις ευθύνες από την αρχή. Αλλά η σταθερότητα ως προς αυτό, ίσως αποδειχθεί πρόκληση όσο θα προχωράει το έργο, όπου η κατασκευή του ιστότοπου θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται περισσότερο. Αυτό είναι λοιπόν, ένα ξεκάθαρο παράδειγμα πως μια στιβαρή και ευέλικτη πλατφόρμα δημιουργίας ιστοτόπων, μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε ομαλά.

Ο Editor X, έρχεται ως ένα επιπλέον προσόν. Η διεπαφή, σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τον ρόλο των μελών της ομάδας και των συνεργατών της κάθε σελίδας, καθώς και να ορίσετε και να διαχειριστείτε λεπτομερώς τις εξουσιοδοτήσεις για κάθε ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι, από τους σχεδιαστές μέχρι τους προγραμματιστές και τους ειδικούς SEO, μπορούν να έχουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία επεξεργασίας.

Ο έλεγχος των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων σημαίνει ότι, ορισμένες ενέργειες στον πίνακα εργαλείων και στο πρόγραμμα επεξεργασίας, είναι απενεργοποιημένες. Αυτό επιτρέπει στον καθένα, να επικεντρώνεται μόνο στις εργασίες για τις οποίες είναι εξουσιοδοτημένος, βάσει του ρόλου που έχει αναλάβει. Εξαιρετικά σημαντικό, εφόσον αποτρέπει τα μέλη της ομάδας να κάνουν αυθαίρετες αλλαγές σε ένα σχέδιο που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους.

3. Οι άνθρωποι αλλάζουν καμιά φορά γνώμη

Οταν προσπαθείτε να ολοκληρώσετε ένα έργο στην ώρα του, οι προϊστάμενοι, οι διευθυντές, οι συνέταιροι και οι συνεργάτες σας, κάποιες φορές, με τις ενέργειές τους, μπορεί να αναστατώνουν τα πράγματα αντί να συμβαδίσουν με την ομάδα.

Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα βήμα στην κατασκευή του ιστότοπού σας, εκείνοι φρενάρουν την διαδικασία προτείνοντας αλλαγές. Οταν για εσάς το έργο θεωρείται ολοκληρωμένο εκείνοι μπορεί να προτείνουν άλλους τρόπους ή ακόμη χειρότερα, ενώ βρίσκεστε στα μισά, σας ζητούν να τα παρατήσετε όλα λέγοντας: “Σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε μία συνάντηση για να το συζητήσουμε;”

Τι θα μπορούσατε να κάνετε για αυτό; Η λύση συμπεριλαμβάνει να κάνετε τον κάθε συνεργάτη να αισθάνεται ότι συμμετέχει στην διαδικασία ανάπτυξης του ιστότοπου σε κάθε βήμα της διαδρομής. Με τον τρόπο αυτό, καθένας έχει την αίσθηση της προσωπικής ευθύνης για τις αποφάσεις κοινής σχεδίασης, περιορίζοντας έτσι τις παλινδρομήσεις που διαταράσσουν την ομαλή εξέλιξη του σχεδιασμού.

Ο Editor X, διευκολύνει την κατάσταση επιτρέποντας στον καθένα που προσκαλείτε σε διεπαφή, να σχολιάζει επι το έργον. Αλλά, αυτό είναι μόνο το ένα σκέλος. Ακόμη πιό σημαντικό, είναι ότι μπορείτε να γράφετε εξατομικευμένα σχόλια, που διευκολύνουν τον καθένα να βρεί αυτά που τον αφορούν.

Πρακτικά αυτό πως λειτουργεί; Τα σχόλια, αφορούν συγκεκριμένες σελίδες που θα πεί ότι θα βλέπετε μια ξεχωριστή λίστα με σχόλια για κάθε μία σελίδα ξεχωριστά. Πάνω από το κάθε σχόλιο, θα βλέπετε το όνομα του στοιχείου με το οποίο σχετίζεται. Και όταν κάνετε κλικ πάνω σε ένα σχόλιο, το σχετικό στοιχείο θα εμφανίζεται στον καμβά υπογραμμισμένο.

Αυτό σημαίνει ότι, αντί μιας σωρείας από γενικά σχόλια που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει, έχετε στοχευμένα σχόλια που εμφανίζονται στο κατάλληλο άτομο, κι έτσι τα σχόλια αποδίδουν πραγματικά.

4. Οταν οι εγκρίσεις καθυστερούν πολύ

Αυτό είναι σύνηθες. Εχετε εργαστεί επι ώρες, σε εξαντλητικούς ρυθμούς για να ολοκληρώσετε το έργο σας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Με ανακούφιση τότε, το στέλνετε για έγκριση στον πελάτη και μετά, περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε.

Είναι απογοητευτικό να σπαταλάς τον χρόνο σου περιμένοντας για μια απάντηση, όταν θα μπορούσες να τον αξιοποιήσεις προχωρώντας και ξεκινώντας την επόμενη εργασία σου. Ομως, ο πελάτης σου έχει κι εκείνος πολυάσχολη επαγγελματική ζωή. Και μερικές φορές δεν βρίσκει τον απαιτούμενο χρόνο μέσα στη μέρα για να εξετάσει διεξοδικά αυτό που του έχεις στείλει.

Και τότε, ποιά είναι η λύση; Σε τελική ανάλυση, έγκειται στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται να αφιερώνει ο διευθυντής σας για την κάθε έγκριση. Και επιστρέφουμε ξανά στην λογική ότι, θα πρέπει να έχει εμπλακεί στην διαδικασία πολύ νωρίτερα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα απευθείας σχόλια στον Editor X, απλοποιεί πολύ τα πράγματα. Κι αυτό επειδή, εκτός από το ότι μπορείτε να κάνετε σχόλια για συγκεκριμένα στοιχεία, τα σχόλια αυτά μπορείτε επίσης και να τα απευθύνετε σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να τα φιλτράρουν και να δουν αυτά μόνο που τους αφορούν προσωπικά.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα συμμετέχουν όλοι στη διαδικασία σχεδιασμού καθ’ όλη τη διάρκεια, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να έρθει η στιγμή της έγκρισης.

5. Αναποτελεσματική ροή εργασιών

Ένας από τους κύριους λόγους όπου η κατασκευή ιστοτόπων δεν προχωράει τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, είναι η αναποτελεσματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι άσκοπο οι διάφοροι σχεδιαστές να δημιουργούν ξεχωριστά στοιχεία σχεδίασης ο καθένας, όπως εικονίδια, χρωματικές παλέτες και τυπογραφικά θέματα για τον ιστότοπο που κατασκευάζεται για τον κάθε ένα πελάτη. Αντ’ αυτού, μια σύγχρονη εταιρεία σχεδίασης ιστοσελίδων, δημιουργεί συνήθως βιβλιοθήκες στοιχείων σχεδιασμού που μπορεί να χρησιμοποιεί ξανά σε κάθε σελίδα στον ίδιο λογαριασμό.

Ο Editor X, διευκολύνει την δημιουργία μιας βιβλιοθήκης σχεδιασμού και επιτρέπει σε οποιονδήποτε άλλον στην ομάδα σας να έχει πρόσβαση σε αυτήν για την εργασία του. Η κοινή χρήση, η μετονομασία και η διαγραφή στοιχείων είναι επίσης εύκολη υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε την “επανεφεύρεση του τροχού” κάθε φορά που ξεκινάτε μια νέα κατασκευή ιστότοπου ώστε να επιταχύνετε τα πάντα στην πορεία, από τη δημιουργία στοιχείων έως τη λήψη εγκρίσεων.

Ξεκινήστε με τον Editor X σήμερα

Βρίσκετε ενδιαφέρων τον Editor X; Τότε, ορίστε μερικά καλά νέα: μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Το Free Plan σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να ανοίγετε απεριόριστους ιστότοπους. Στη συνέχεια, αν επιθυμείτε να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικές από τις πιο αποκλειστικές λειτουργίες, μπορείτε να επιλέξετε να εγγραφείτε στο Premium Plans ή στο Business Plans.
Εάν είστε μια ομάδα που θέλει να ξεπεράσει τα δημιουργικά της όρια και να ζωντανέψει πραγματικά το όραμά της στο διαδίκτυο, η πλατφόρμα Editor X θα αλλάξει τον τρόπο που εργάζεστε. Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα στο editorx.com.

μετάφραση: Μαρία Νάσταρη
πηγή:Five obstacles to collaboration on design projects, and how to overcome them

Rate this post

Must Read

spot_img