Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img

Divi WordPress

Divi WordPress

To divi wordpress αποτελεί μια απο τις δημοφιλείς επιλογές για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας wordpress και στο άρθρο αυτό , που είναι χωρισμένο σε δυο μέρη, θα προσπαθήσουμε να σας εισάγουμε στην χρήση του.

Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Divi

Για να ανεβάσετε το θέμα σας, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου του WordPress. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στην καρτέλα Εμφανίσεις > Θέματα για να ανοίξετε τη σελίδα θεμάτων. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη Νέου” στο επάνω μέρος της οθόνης.

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση θέματος” στο επάνω μέρος της σελίδας. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με σύνδεσμο μεταφόρτωσης.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου” για να ανοίξετε ένα παράθυρο για να περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας. Εντοπίστε το αρχείο Divi.zip που μόλις κατεβάσατε από την περιοχή μελών και επιλέξτε το.

Αφού επιλέξετε το αρχείο, το παράθυρο θα κλείσει. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση Τώρα” για να εγκαταστήσετε το θέμα σας. Η σελίδα θα επαναφορτωθεί και μετά την πλήρη μεταφόρτωση του θέματος, θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος «Ενεργοποίηση Θέματος».

Κάντε κλικ σε αυτό το θέμα για να ενεργοποιήσετε το θέμα σας και να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Ξεκινώντας με το The Divi Builder

Το Divi χρησιμοποιείται καλύτερα σε visual mode, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τη σελίδα σας στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας.

Τι είναι το Visual Builder;

Το Divi Builder διατίθεται σε δύο μορφές: Το τυπικό “Back-end Builder” και το front-end “Visual Builder”. Και οι δύο διεπαφές σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε ακριβώς τους ίδιους τύπους ιστοτόπων με τα ίδια στοιχεία περιεχομένου και τις ίδιες ρυθμίσεις σχεδίασης. Η μόνη διαφορά είναι η διεπαφή.

Το Back-end Builder ζει μέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress και είναι προσβάσιμο μαζί με όλες τις άλλες τυπικές ρυθμίσεις του WordPress. Βρίσκεται μέσα στη διεπαφή χρήστη του WordPress και αντικαθιστά τον τυπικό επεξεργαστή αναρτήσεων του WordPress.

Είναι εξαιρετικό για να κάνετε γρήγορες αλλαγές ενώ βρίσκεστε μέσα στον πίνακα εργαλείων, αλλά περιορίζεται επίσης από τον πίνακα εργαλείων και γίνεται render ως block-based αναπαράσταση του ιστότοπού σας.

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί μόνο στο οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας.

divi wordpress 1

 

Το ολοκαίνουργιο Visual Builder, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις σελίδες σας στο front-end του ιστότοπού σας! Είναι μια εκπληκτική εμπειρία και επιτρέπει πολύ πιο γρήγορο σχεδιασμό.

Όταν προσθέτετε περιεχόμενο ή προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις σχεδίασης μέσα στο οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας, οι αλλαγές σας εμφανίζονται αμέσως. Μπορείτε να κάνετε κλικ στη σελίδα και απλά να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε.

Μπορείτε να επισημάνετε κείμενο και να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά και το στυλ του.

Μπορείτε να προσθέσετε νέο περιεχόμενο, να δημιουργήσετε τη σελίδα σας και να δείτε τα πάντα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σας.

divi wordpress 2

Divi WordPress

Ενεργοποίηση του Visual Builder

Ενώ είστε συνδεδεμένοι στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε σελίδα στο front-end του ιστότοπού σας και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση Visual Builder” στη γραμμή διαχειριστή του WordPress για να εκκινήσετε το οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας.

Εάν επεξεργάζεστε τη σελίδα σας στο back-end, μπορείτε να μεταβείτε στο οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση Visual Builder” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της διεπαφής του back-end Divi Builder (σημείωση, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Divi Builder πριν εμφανιστεί το κουμπί visual builder).

divi wordpress 3

Βασικά στοιχεία του Visual Builder

Η δύναμη του Divi βρίσκεται στο Visual Builder, ένα drag and drop εργαλείο δημιουργίας σελίδων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου συνδυάζοντας και τακτοποιώντας στοιχεία περιεχομένου.

Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τρία κύρια δομικά στοιχεία: Ενότητες, Σειρές και Modules. Η ταυτόχρονη χρήση αυτών σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αμέτρητη σειρά διατάξεων σελίδων.

Οι Ενότητες είναι τα μεγαλύτερα δομικά στοιχεία και φιλοξενούν ομάδες σειρών.

Οι σειρές τοποθετούνται στο εσωτερικό των ενοτήτων και χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των modules.

Τα modules τοποθετούνται μέσα σε σειρές.

Αυτή είναι η δομή κάθε ιστοσελίδας Divi.

Divi WordPress

Ενότητες

Τα πιο βασικά και μεγαλύτερα δομικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό διατάξεων με το Divi είναι οι Ενότητες. Αυτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μεγάλων ομάδων περιεχομένου και είναι το πρώτο πράγμα που προσθέτετε στη σελίδα σας.

Υπάρχουν τρεις τύποι ενοτήτων: Κανονικές, Ειδικές και Πλήρους Πλάτους.

Οι κανονικές ενότητες αποτελούνται από σειρές στηλών, ενώ οι ενότητες πλήρους πλάτους αποτελούνται από modules πλήρους πλάτους που επεκτείνονται σε ολόκληρο το πλάτος της οθόνης.

Οι ειδικές ενότητες επιτρέπουν πιο προηγμένες διατάξεις πλευρικής γραμμής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των ενοτήτων, μεταβείτε στο σε βάθος σεμινάριο ενοτήτων μας.

Σειρές

Οι σειρές βρίσκονται στο εσωτερικό των ενοτήτων και μπορείτε να τοποθετήσετε οποιονδήποτε αριθμό σειρών μέσα σε μια ενότητα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στηλών για να διαλέξετε. Αφού ορίσετε μια δομή στήλης για τη σειρά σας, μπορείτε στη συνέχεια να τοποθετήσετε modules σε μια στήλη που θέλετε.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των modules που μπορείτε να τοποθετήσετε σε μια στήλη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση σειρών, μεταβείτε στον αναλυτικό οδηγό μας για τις σειρές.

Modules

Τα modules είναι τα στοιχεία περιεχομένου που συνθέτουν την ιστοσελίδα σας. Κάθε module που διαθέτει το Divi μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε πλάτος στήλης και όλα ανταποκρίνονται πλήρως.

Δημιουργία της πρώτης σας σελίδας

Τα τρία βασικά δομικά στοιχεία (Ενότητες, Γραμμές και Modules) χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της σελίδας σας.

divi wordpress 4

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου για να μάθετε περισσότερα για το divi wordpress builder 

Divi WordPress Builder

Μπορείτε να δείτε βίντεο από online σεμινάριο για το divi wordpress από το επαγγελματικό πρόγραμμα web designer / developer του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο υποστηρίζει το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και διδάσκουν οι δικοί μας άνθρωποι εκεί.

Rate this post

Must Read

spot_img