Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Divi WordPress Builder

Divi WordPress Builder

 

Divi WordPress Builder : Αν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος του άρθρου μας για το divi wordpress theme σας το παραθέτουμε και σας συστήνουμε να ξεκινήσετε με την ανάγνωση του πρώτα ενώ θα βρείτε πολλά σχετικά άρθρα στην κατηγορία μας εδώ με άρθρα που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων με χρήση wordpress

Divi WordPress

Divi WordPress Builder

Προσθήκη της πρώτης σας ενότητας

Για να μπορέσετε να προσθέσετε οτιδήποτε στη σελίδα σας, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε μια ενότητα. Οι ενότητες μπορούν να προστεθούν κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί (+).

Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια ενότητα που υπάρχει ήδη στη σελίδα, ένα μπλε κουμπί (+) θα εμφανιστεί κάτω από αυτήν.

Όταν κάνετε κλικ, μια νέα ενότητα θα προστεθεί κάτω από την ενότητα στην οποία έχετε τοποθετήσει το δείκτη του ποντικιού αυτήν τη στιγμή.

Εάν ξεκινάτε μια ολοκαίνουργια σελίδα, τότε η πρώτη σας ενότητα θα προστεθεί αυτόματα.

divi wordpress builder 1

Προσθήκη της πρώτης σας σειράς

Αφού προσθέσετε την πρώτη σας ενότητα, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε σειρές στηλών μέσα σε αυτήν. Μια ενότητα μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε αριθμό σειρών και μπορείτε να συνδυάσετε και να αντιστοιχίσετε σειρές διαφορετικών τύπων στηλών για να δημιουργήσετε μια ποικιλία διατάξεων.

Για να προσθέσετε μια σειρά, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί (+) μέσα σε οποιοδήποτε κενό τμήμα ή κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί (+) που εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιαδήποτε τρέχουσα σειρά για να προσθέσετε μια νέα σειρά κάτω από αυτήν.

Αφού κάνετε κλικ στο πράσινο κουμπί (+) θα εμφανιστεί μια λίστα με τους τύπους στηλών. Επιλέξτε τη στήλη που θέλετε και, στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να προσθέσετε το πρώτο σας module.

divi wordpress builder 2

Προσθήκη του πρώτου σας module

Τα modules μπορούν να προστεθούν μέσα σε σειρές και κάθε σειρά μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε αριθμό modules.

Τα modules είναι τα στοιχεία περιεχομένου της σελίδας σας και το Divi διαθέτει πάνω από 40 διαφορετικά στοιχεία, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικά modules όπως Κείμενο, Εικόνες και Κουμπιά ή πιο προηγμένα modules όπως Sliders, Portfolio Galleries και eCommerce Shops.

Έχουμε μεμονωμένα μαθήματα για κάθε Divi module, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους των modules που παρέχει το Divi, φροντίστε να επιστρέψετε στην κύρια σελίδα του εγγράφου και να περιηγηθείτε στην ενότητα “Modules”.

Για να προσθέσετε ένα module, κάντε κλικ στο γκρι κουμπί (+) που υπάρχει μέσα σε οποιαδήποτε κενή στήλη ή κάντε κλικ στο γκρι κουμπί (+) που υπάρχει όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα module στη σελίδα για να προσθέσετε ένα νέο module κάτω από αυτό.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, θα σας υποδεχτεί μια λίστα με modules. Επιλέξτε το module που θέλετε και θα προστεθεί στη σελίδα σας και θα εμφανιστεί ο πίνακας ρυθμίσεων για το module. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον πίνακα ρυθμίσεων, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση του module σας.

divi wordpress builder 3

Διαμόρφωση και προσαρμογή ενοτήτων, σειρών και modules

Κάθε ενότητα, σειρά και module μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ρυθμίσεων ενός στοιχείου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι που υπάρχει όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε στοιχείο στη σελίδα.

divi wordpress builder 4

Αυτό θα εκκινήσει τον πίνακα ρυθμίσεων για το καθορισμένο στοιχείο. Κάθε πίνακας ρυθμίσεων χωρίζεται σε τρεις καρτέλες: Περιεχόμενο, Σχεδίαση και Για προχωρημένους.

Κάθε καρτέλα έχει σχεδιαστεί για να κάνει την πρόσβαση και την προσαρμογή της μεγάλης ποικιλίας ρυθμίσεων του Divi γρήγορη και εύκολη.

Η καρτέλα Περιεχόμενο φυσικά είναι όπου μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο όπως εικόνες, βίντεο, συνδέσμους και ετικέτες διαχειριστή.

Η καρτέλα Σχεδίαση είναι όπου έχουμε τοποθετήσει όλες τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις σχεδίασης για κάθε στοιχείο. Ανάλογα με το τι επεξεργάζεστε, μπορείτε να ελέγξετε μια μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων σχεδίασης με ένα κλικ. συμπεριλαμβανομένων: τυπογραφία, διάστιχο (γεμίσματα/περιθώριο), στυλ κουμπιών και άλλα.

Τέλος, αν θέλετε ακόμα περισσότερο έλεγχο , μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους, όπου μπορείτε να εφαρμόσετε προσαρμοσμένο CSS, να προσαρμόσετε την ορατότητα με βάση τη συσκευή και (ανάλογα με το στοιχείο που επεξεργάζεστε) να κάνετε ακόμα πιο ακριβή ρύθμιση.

Αποθήκευση της σελίδας σας και πρόσβαση στις ρυθμίσεις σελίδας

Για πρόσβαση σε γενικές ρυθμίσεις σελίδας, κάντε κλικ στο μωβ εικονίδιο βάσης στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Αυτό θα επεκτείνει τη γραμμή ρυθμίσεων και σας παρέχει διάφορες επιλογές. Μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της σελίδας σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι.

Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε πράγματα όπως το χρώμα φόντου σελίδας και το χρώμα του κειμένου. Θα βρείτε επίσης τα κουμπιά Αποθήκευση και Δημοσίευση καθώς και αποκριτικές εναλλαγές προεπισκόπησης.

divi wordpress builder 5

Divi WordPress Builder

Ξεκινήστε το σχέδιό σας με προκατασκευασμένες διατάξεις

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα σας σελίδα είναι να ξεκινήσετε με μια προκατασκευασμένη διάταξη.

Το Divi αποστέλλεται με περισσότερες από 20 προκατασκευασμένες διατάξεις που καλύπτουν μια ποικιλία κοινών τύπων σελίδων, όπως “Σχετικά με εμάς”, “Επικοινωνία”, “Ιστολόγιο”, “Πορτφόλιο” κ.λπ. Μπορείτε να τις φορτώσετε και στη συνέχεια να ανταλλάξετε το περιεχόμενο με το δικό σας.

Η νέα σας σελίδα θα ολοκληρωθεί πριν το καταλάβετε! 

divi wordpress builder 5

Αποθήκευση των δικών σας διατάξεων στη βιβλιοθήκη

Εκτός από τη χρήση των προκατασκευασμένων διατάξεων που συνοδεύουν το Divi, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις δικές σας δημιουργίες στη Βιβλιοθήκη Divi.

Όταν ένα σχέδιο αποθηκεύεται ως διάταξη Divi στη Βιβλιοθήκη Divi, μπορεί να φορτωθεί σε νέες σελίδες. Όσο περισσότερο γεμίζετε τη βιβλιοθήκη σας με τα αγαπημένα σας σχέδια, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να δημιουργείτε νέους ιστότοπους.

Για μια εις βάθος ματιά στη Βιβλιοθήκη Divi, φροντίστε να διαβάσετε το ειδικό μάθημά μας στο Divi Library.

Για να αποθηκεύσετε ένα στοιχείο στη βιβλιοθήκη, κάντε κλικ στο εικονίδιο βιβλιοθήκης που υπάρχει όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε στοιχείο και μέσα στη γραμμή ρυθμίσεων σελίδας.

Μόλις προστεθεί ένα στοιχείο στη βιβλιοθήκη, θα εμφανίζεται στην καρτέλα “Προσθήκη από τη βιβλιοθήκη” κατά την προσθήκη νέων διατάξεων, ενοτήτων, σειρών και modules του Divi.

divi wordpress builder 6

Divi WordPress Builder

Ελπίζουμε τα δυο άρθρα αυτά να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το divi wordpress builder στις προσπάθειες σας για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας ενώ στο αντικείμενο αυτό μπορείτε να βρείτε πολλά σχετικά σεμινάρια εξ αποστάσεως στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων καθώς και στο κανάλι τους στο Youtube. 

Rate this post

Must Read

spot_img