Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΝέαΤάσεις που διαμορφώνουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση σήμερα

Τάσεις που διαμορφώνουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση σήμερα

Διαδικτυακή εκπαίδευση

Τάσεις που διαμορφώνουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση σήμερα

Η πανδημία έχει μεταμορφώσει το τοπίο της εκπαίδευσης σε μεγάλο βαθμό με την εισαγωγή ορισμένων νέων και αυτοσχέδιων μεθόδων μάθησης. Αυτές οι μέθοδοι μάθησης νέας εποχής κάνουν τα μαθήματα πιο διαδραστικά και ενδιαφέροντα.

Η πιο κρίσιμη τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει στο τοπίο της διαδικτυακής εκπαίδευσης και των online σεμιναρίων  στο μέλλον είναι η εξατομίκευση και η προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού.

Το τοπίο της διαδικτυακής εκπαίδευσης αναβαθμίζεται και τώρα έχει αρχίσει να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην ανάπτυξη πλατφόρμας, το σχεδιασμό περιεχομένου και την παράδοση περιεχομένου.

Οι εταιρείες EdTech (educational technology) έχουν εντείνει την έρευνα και την ανάπτυξή τους προκειμένου να συνδυάσουν καινοτόμες ιδέες στη μάθηση. Οι νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις αποτελούνται από τεχνολογία αιχμής και οδηγούν την ηλεκτρονική εκπαίδευση στο επόμενο επίπεδο.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες τάσεις που σίγουρα πρόκειται να διαμορφώσουν το μέλλον του τοπίου της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Η βάση χρηστών της διαδικτυακής μάθησης έχει αρχίσει να πολλαπλασιάζεται τα χρόνια της πανδημίας. Από νεοφώτιστους στην αγορά εργασίας  μέχρι καταξιωμένους επαγγελματίες όλοι μπήκαν στη σφαίρα της διαδικτυακής μάθησης για να αναβαθμίσουν τον εαυτό τους.

Gamification: Έχει αρχίσει να εφευρίσκει εκ νέου το τοπίο της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Στο εξής, θα γίνουμε μάρτυρες της συγχώνευσης της gamification σε τμήματα όπως το K-12, η ​​ανάπτυξη δεξιοτήτων, η αξιολόγηση, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι δοκιμές κ.λπ.

Πλατφόρμες όπως το stock και το crypto exchange . Η ανταλλαγή κρυπτογράφησης εφαρμόζει επίσης αυτή τη μέθοδο για να διδάξει τους ανθρώπους σχετικά με τις επενδύσεις.

Entrancing Learning: Η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τοπίου της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Τόσο το VR όσο και το AR ενσωματώνονται στην ακμάζουσα Εκτεταμένη Πραγματικότητα, η οποία θα παρέχει ένα σχεδόν πραγματικό περιβάλλον μάθησης στους μαθητές.

Mobile Learning: Η νέα γενιά δεν εκτιμά το μακροχρόνιο εκπαιδευτικό υλικό. Το ότι ανήκουν σε μια ψηφιακή εποχή τους κάνει να κατανοούν ιδέες που απαιτούν σύντομο χρονικό διάστημα εκμάθησης.

Βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε tablet και smartphone για μάθηση και ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό για τους τεχνικούς και άλλους διαδικτυακούς εκπαιδευτές να δημιουργούν περιεχόμενο φιλικό προς τη συσκευή σε μικρό μέγεθος για να κρατούν τους μαθητές αφοσιωμένους και βυθισμένους.

Employment-Oriented Learning: Η πλειονότητα των μαθητών επικεντρώνεται στις μέρες μας στην ενίσχυση της βάσης γνώσεων τους και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους για να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους και να γίνουν έτοιμοι για εργασία.

Ένα γενικό μάθημα δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει τις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τεχνολογία Blockchain:Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υιοθετούν πλέον την τεχνολογία blockchain για διάφορους σκοπούς, όπως η τήρηση αρχείων, η οργάνωση δεδομένων και οι πιστοποιήσεις.

Οι αυξημένες επενδύσεις, οι καινοτομίες κ.λπ. μεταμορφώνουν το τοπίο της διαδικτυακής εκπαίδευσης και το κάνουν πιο παραγωγικό καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και ο χρόνος προχωρά, θα μπορούσαν να φανούν πολλές νέες τάσεις που θα επηρεάσουν το παραδοσιακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια αξιοσημείωτη έρευνα για την διαδικτυακή εκπαίδευση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και της οποίας τα ευρήματα της έρευνας φανερώνουν ότι σχεδόν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες των ερωτηθέντων κατευθύνθηκαν σε κάποιας μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας ενώ πάνω από το 60% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικές πρακτικές δεν θα είναι ίδιες μετά το πέρας της πανδημίας , καθώς η  διδασκαλία και μάθηση μέσω internet / εξ αποστάσεως θα έχει σημαντικότερο ρόλο .

Τα 2/3 των ερωτηθέντων στην έρευνα αυτή  ανέφεραν ότι, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέβαλλε  απέκτησαν την πρώτη τους εμπειρία με τη διδασκαλία εξ αποστάσεως, την οποία κρίνουν ως θετική μεν  αλλά και ως ιδιαίτερα απαιτητική δε.

Το σίγουρο είναι ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση ήρθε για να μείνει και το μέλλον της φαντάζει ευοίωνο με τις νέες τεχνολογίες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πως αυτές θα κινηθούν.

 

Rate this post

Must Read

spot_img