Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων10 δωρεάν και χρήσιμοι ιστότοποι για Web Designers

10 δωρεάν και χρήσιμοι ιστότοποι για Web Designers

10 δωρεάν και χρήσιμοι ιστότοποι για Web Designers

Η επιλογή μεταξύ των πολλών εργαλείων που είναι προσβάσιμα για web designers μπορεί να είναι περίπλοκη και χαοτική.

Να θυμάστε ότι η επιλογή ενός καλού εργαλείου σχεδιασμού ιστοσελίδων έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα και τον σκοπό του.

Καθώς δεν υπάρχει ένα εργαλείο που να ταιριάζει σε όλους, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα εργαλεία σχεδίασης για να δημιουργήσετε έναν καλά σχεδιασμένο ιστότοπο.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μερικούς από τους κορυφαίους δωρεάν και χρήσιμους ιστότοπους για σχεδιαστές ιστοσελίδων που θα σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, την κατασκευή ιστοτόπων, τη γραφιστική, τη σχεδίαση διεπαφής (interface) και τη δημιουργία προτύπων.

10 δωρεάν και χρήσιμοι ιστότοποι για Web Designers

Adobe Color CC

adobe color cc

Έχετε ένα χρώμα που ξέρετε ότι θα χρησιμοποιήσετε στο project σας, ίσως μια απόχρωση από το λογότυπο που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν είστε σίγουροι για το πώς να προχωρήσετε στην ανάπτυξη του ιδανικού χρωματικού συνδυασμού για το σύνολο της ιστοσελίδας;

Τότε το Adobe Color CC είναι το ακριβές εργαλείο που χρειάζεστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε μια ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων χρησιμοποιώντας το Adobe Color CC.

Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε ο συνδυασμός χρωμάτων να είναι παρόμοιος με τη βασική σας επιλογή, μονόχρωμος, συμπληρωματικός, σύνθετος κ.λπ. απλά συνδέοντας έναν δεκαεξαδικό κωδικό χρώματος (για παράδειγμα, #0babc4). εξαιρετικά απλό και πρακτικό. 

CoffeeCup Software

coffeecup software

Ξεκινώντας ως πραγματικό καφέ το 1996, το CoffeCup χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Επεξεργαστή HTML.

Η αποστολή της ήταν πάντα η ανάπτυξη εργαλείων και υπηρεσιών σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καλύτερες ιστοσελίδες. Το CoffeCup δεσμεύεται να σας παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε και οι δύο.

Για τους σχεδιαστές Ιστού, παρέχουν μια ποικιλία δωρεάν εργαλείων, όπως πρόγραμμα επεξεργασίας HTML, πρόγραμμα δημιουργίας φορμών ιστού, σχεδιαστή καλαθιού αγορών και πολλά άλλα. Αυτά τα προγράμματα λογισμικού και οι εφαρμογές Ιστού παρέχουν μια σταθερή βάση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Google Fonts

google fonts

Αν και υπάρχουν πολλοί ιστότοποι γραμματοσειρών στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από αυτούς χρειάζονται πληρωμή για να χρησιμοποιήσουν τις γραμματοσειρές για επαγγελματικούς σκοπούς.

Το ωραίο με το Google Typefaces είναι ότι η πλήρης βιβλιοθήκη πανέμορφων γραμματοσειρών τους είναι διαθέσιμη για χρήση σε οποιοδήποτε έργο, προσωπικό και επαγγελματικό και είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Επίσης, πάρα πολλές από τις γραμματοσειρές τους υποστηρίζουν τα ελληνικά. Επιλέξτε Greek από το drop down menu Language για να τις δείτε.

10 δωρεάν και χρήσιμοι ιστότοποι για Web Designers

Unsplash

unsplash

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υψηλής ανάλυσης, δωρεάν στοκ φωτογραφίες από το Unsplash στα έργα σχεδιασμού ιστοσελίδων σας.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλες οι εικόνες στο Unsplash έχουν άδειες Creative Commons Zero, γεγονός που καθιστά δυνατή την ελεύθερη αναπαραγωγή, αλλαγή, διανομή και χρήση τους—συμπεριλαμβανομένων για εμπορικούς σκοπούς—χωρίς τη συγκατάθεση του φωτογράφου ή την αναγνώριση του Unsplash ή της πλατφόρμας του.

Font Identifier

myfonts

Έχετε συναντήσει ποτέ μια εικόνα με μια υπέροχη γραμματοσειρά αλλά δεν μπορούσατε να την αναγνωρίσετε;

Απλώς ανεβάστε την εικόνα στον ιστότοπο του Font Identifier και αυτό θα την αναγνωρίσει για εσάς. Πολύ απλό και πρακτικό.

FluidHI

Το FluidUI είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για γρήγορη δημιουργία προτύπων και δημιουργία user interfaces. Στη δωρεάν έκδοση του σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα project, ενώ αν οι ανάγκες σας αυξάνουν πρέπει να επιλέξετε ένα επί πληρωμή πακέτο, το οποίο όμως είναι πολύ οικονομικό.

Όταν συνδυάζεται με τη βιβλιοθήκη των κοινών υλικών στοιχείων της Apple και της Google, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει την άμεση επεξεργασία στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε επίσης να στείλετε τα πρότυπα σας μέσω email και να συμπεριλάβετε συνδέσμους στη σελίδα, ώστε οι άλλοι να μπορούν να τα ελέγξουν και να τα σχολιάσουν.

Pexels

pexels

Η Pexels προσφέρει στοκ φωτογραφίες υψηλής ποιότητας χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας με άδεια χρήσης Creative Commons Zero (CC0).

Όλες οι φωτογραφίες έχουν καλές ετικέτες, μπορούν να αναζητηθούν και είναι εύκολο να βρεθούν χρησιμοποιώντας τη σελίδα ανακάλυψης, όπως την ονομάζουν.

Αυτή τη στιγμή, παρέχουν πάνω από 25.000 δωρεάν στοκ φωτογραφίες. Και τουλάχιστον 3.000 επιπλέον φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δημοσιεύονται κάθε μήνα.

Όλες οι φωτογραφίες που διατίθενται εκεί επιλέγονται από φωτογραφίες που συνεισέφεραν οι χρήστες του Pexels. 

Vectr

vectr

Ένα δωρεάν πρόγραμμα εικονογράφησης που βασίζεται στο cloud με δυνατότητες παρόμοιες με το Adobe Illustrator και το Sketch.

Το Vector περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε εξελιγμένα γραφικά, να σχεδιάζετε έναν ιστότοπο ή να σχεδιάσετε μια εφαρμογή για κινητά.

Είναι εύκολο να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας drag and drop και επειδή βασίζεται σε σύννεφο, η κοινή χρήση των σχεδίων είναι παιχνιδάκι.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα σας θα μπορεί να συνεργάζεται και να ανταλλάσει πληροφορίες χωρίς να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Framer X

framerx

Το Framer ξεκίνησε ως μια απλή βιβλιοθήκη JavaScript και ένα πρωτότυπο σύνολο εργαλείων.

Έκτοτε, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την ανάπτυξη responsive σχεδίων.

Αυτό το γρήγορο πρωτότυπο εργαλείο, τώρα γνωστό ως Framer X, επιτρέπει στους σχεδιαστές όλων των επιπέδων δεξιοτήτων να δημιουργούν περίπλοκα κινούμενα σχέδια και να δημιουργούν κώδικα για στοιχεία React.

Bootstrap

bootstrap

Το Bootstrap, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα μηχανικών του Twitter, είναι σήμερα το πιο δημοφιλές framework στον κόσμο για τη δημιουργία ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται πρώτα στα κινητά.

Είναι ουσιαστικά μια δωρεάν βιβλιοθήκη HTML, CSS και JavaScript που βοηθά στη διαδικασία δημιουργίας ενός ιστότοπου από την αρχή.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που το κάνουν πολύ χρήσιμο. Για να το απολαύσετε στο μέγιστο, απλώς κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Bootstrap ή φορτώστε την τοπικά με το BootstrapCDN, αντιγράψτε ένα από τα δείγματα προτύπων και ξεκινήστε την προσαρμογή.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα στην ιστοσελίδα μας σχετικά με το Web Design. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

Επίσης μπορεί να σας ενδιαφέρει το σεμινάριο κατασκευής ιστοσελίδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υποστηρίζει το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων

Rate this post

Must Read

spot_img