Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠροώθηση στο googleΣυμβουλές για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στο google

Συμβουλές για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στο google

Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες σημαντικές συμβουλές προώθησης ιστοσελίδων και σας τις παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Συμβουλή 1. Παρακολουθήστε τα backlinks σας

Η παρακολούθηση των backlinks σας είναι εξίσου σημαντική με την κατασκευή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή το SEO βασίζεται στην ποιότητα των backlinks που λαμβάνει ο ιστότοπός σας. Όσο πιο υψηλής ποιότητας συνδέσεις έχετε, τόσο υψηλότερα θα είστε στην Google. Δεν είναι αρκετό να δημιουργήσετε backlinks. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε κάθε σύνδεσμο που κερδίζει ο ιστότοπός σας. Αν δεν γνωρίζετε ποιος δημιουργεί συνδέσεις προς εσάς ή δεν φροντίζετε ώστε να αφαιρείτε συνδέσμους, τότε αυτό μπορεί να σας κοστίσει πολύ διότι θα είστε ευάλλωτοι στο αρνητικό seo. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι θύμα του αρνητικού SEO.

Για να διατηρήσετε εύκολα μια λίστα των συνδέσεών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι το Monitor Backlinks. Σας επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες στους συνδέσμους του ιστοτόπου σας, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ο ιστότοπός σας κερδίζει έναν νέο σύνδεσμο ή όταν αφαιρείται κάποιος από τους παλιούς σας.

Συμβουλή 2. Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης στην Google. Κανείς δεν δέλει να πληγείται σε αργούς ιστότοπους, ούτε και η Google. Μελέτες δείχνουν ότι ένας επισκέπτης αναμένει ότι ένας ιστότοπος θα φορτωθεί σε όχι περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα. Εάν διαρκέσει περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα, οι χρήστες συνήθως χάνουν την υπομονή και οι πιθανότητες να κάνουν κλικ στο κουμπί “πίσω” αυξάνονται εκθετικά με κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης.

Για να βρείτε προτάσεις για επιτάχυνση του ιστότοπού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Google PageSpeed ​​Insights ή το εργαλείο Pingdom.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε εικόνες σε υψηλότερη ανάλυση από αυτή που θέλετε να εμφανίζονται στις αναρτήσεις σας.

Όσο πιο αργός είναι ο ιστότοπός σας, τόσο πιο περίπλοκο θα είναι για τα bots της Google να ανιχνεύσουν τις σελίδες σας.

Συμβουλή 11. Χρησιμοποιήστε έξυπνες διευθύνσεις URL για τις αναρτήσεις σας

Οι διευθύνσεις URL σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι τις κρατάτε σύντομες και φιλικές. Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των χαρακτήρων όσο το δυνατόν περισσότερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αφήσετε επιρρήματα από τη διεύθυνση URL σας. Χρησιμοποιήστε ενωτικά αντί υπογράμμισης και προσπαθήστε να διατηρήσετε μια συνέπεια.

Συμβουλή 3. Καταργήστε το διπλό περιεχόμενο από τον ιστότοπό σας

Το διπλότυπο περιεχόμενο είναι ο χειρότερος εχθρός του ιστότοπού σας. Η Google είναι πολύ σοβαρή όσον αφορά την τιμωρία ιστοτόπων με διπλό περιεχόμενο, περιγραφές ή τίτλους. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το CopyScape ή τα Εργαλεία για Webmasters Google για να εντοπίσετε πότε εμφανίζονται διπλά προβλήματα περιεχομένου στον ιστότοπό σας.

Συμβουλή 4. Προσθέστε συνεχώς νέο περιεχόμενο

Οι ιστότοποι με φρέσκο ​​περιεχόμενο που προστίθεται σε τακτική βάση έχουν περισσότερες εξουσίες και έχουν υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το φρέσκο ​​περιεχόμενο λέει στην Google ότι διατηρείτε τον ιστότοπό σας. Η ανανέωση του περιεχομένου αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα οταν κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων.

Συμβουλή 5. Δημιουργήστε μια ισχυρή δομή εσωτερικών συνδέσμων

Όταν γράφετε ένα νέο άρθρο, συνδέστε πάντα με προηγούμενα σχετικά άρθρα που έχετε γράψει. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες σας να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας, μεταβαίνοντας σε άλλα χρήσιμα άρθρα. Ένας καλύτερος μέσος χρόνος στον ιστότοπό σας οδηγεί σε χαμηλότερο ρυθμό εγκατάλειψης και μεγαλύτερη εμπειρία χρήστη. Κάντε την πλοήγηση στον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Καλό θα είναι να γνωρίζετε πως επηρεάζεται η κατάταξη της google από τη χρηστικότητα και τη συμπεριφορά των επισκεπτών.

Συμβουλή 6. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Όλες οι εικόνες που δημοσιεύονται στον ιστότοπό σας πρέπει να έχουν σχετικό όνομα. Χρησιμοποιήστε τα χαρακτηριστικά ALT, την περιγραφή και τις λεζάντες για τις εικόνες σας. Μπορείτε να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τις εικόνες στη γλώσσα html ώστε να κάνετε καλύτερα την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Συμβουλή 7. Μην χτίζετε backlinks μόνο προς την αρχική σας σελίδα

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο συχνά λάθεη που κάνει κάποιος στην προώθηση ιστοσελίδων. Όταν χτίζετε backlinks στον ιστότοπό σας, πρέπει να κάνετε τα πάντα όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Είναι φυσιολογικό ότι ένας ιστότοπος έχει τις περισσότερες συνδέσεις του με την αρχική σελίδα. Ωστόσο, αν ο ιστότοπος δεν έχει τίποτα άλλο παρά ένα backlink που συνδέει την κύρια σελίδα, μπορεί να δημιουργήσει υποψίες και να αποκτήσει μια σημαία από τη Google. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε backlinks στις άλλες σελίδες σας. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το χτίσιμο συνδέσμων.

Συμβουλή 8. Μην κάνετε διαφημιστικούς ή πληρωμένους συνδέσμους για να βοηθήσετε την προώθηση της ιστοσελίδας σας

Εάν θέλετε να προωθήσετε τον ιστότοπό σας αγοράζοντας συνδέσμους με χορηγούς, χρησιμοποιήστε πάντα το χαρακτηριστικό rel nofollow. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Εάν η Google διαπιστώσει ότι έχετε πληρώσει τους webmasters να δημιουργήσουν backlinks, θα καταλήξετε με μια σκληρή για να καταργήσετε ποινή. Για να καταλάβετε πως θα κάνετε τους συνδέσμους rel nofollow μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που μιλάει για τοςυ συνδέσμους στην html.

Συμπέρασμα

Αυτές είναι οι καλύτερες πρακτικές προώθησης ιστοσελίδων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την οργανική κυκλοφορία σας. Λάβετε υπόψη ότι η προώθηση ιστοσελίδων ποτέ δεν δίνει αποτελέσματα μέσα σε μια ημέρα. Αν γίνει σωστά, τότε μακροπρόθεσμα, θα έχετε πολλά οφέλη.

Rate this post

Must Read

spot_img