Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή eshop με opencartΠως να επιλέξετε πλαφτόρμα κατασκευής eshop

Πως να επιλέξετε πλαφτόρμα κατασκευής eshop

Αν ψάχνετε για μια φτηνή ή ελεύθερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, τότε μόλις ξεκινήσατε να διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Κατά την έρευνα και την επιλογή οποιουδήποτε από αυτά τα πλαίσια ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι σημαντικό να αποφασίσετε τον τύπο της κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος που σας ενδιαφέρει.

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να εξετάσετε:

Σας ενδιαφέρει η αυτο-φιλοξενία;

Ή θα προτιμούσατε να πληρώσετε μια μικρή χρέωση ανά μήνα για να έχετε φιλοξενία και όλες τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου σε ένα ωραίο πακέτο;

Μία από τις βασικές αποφάσεις είναι αν θα θέλατε μία από τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα (δωρεάν) ή μια πιο φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα που περιλαμβάνει μηνιαία αμοιβή.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε να πληρώσετε μόλις $ 9 το μήνα για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Shopify, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα είδη φιλοξενίας, ένα site builder, plugins, εργαλεία μάρκετινγκ και επιλογές απογραφής.

Εγώ προσωπικά θα πήγαινα πάντοτε με μια επιλογή όπως το Shopify σε αντίθεση με ένα συστημα ανοιχτού κώδικα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για να εξεταστεί το τελευταίο:

Τα πλαίσια ηλεκτρονικού εμπορίου ανοικτού κώδικα είναι δωρεάν.
Συχνά έχετε πιο δημιουργικό έλεγχο του σχεδιασμού και του τρόπου λειτουργίας του καταστήματος.
Οι λύσεις ανοιχτού κώδικα συχνά συσκευάζονται με πιο μοναδικά χαρακτηριστικά, επειδή αναπτύσσονται συνεχώς.
Μπορείτε να ελέγξετε τα πράγματα όπως φιλοξενία, plugins και θέματα που θα εισέρχονταν στο κατάστημά σας.
Όπως πάντα, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα για το open source:

Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα απαιτούν συνήθως περισσότερες γνώσεις ανάπτυξης ή κωδικοποίησης (αλλά μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν προγραμματιστή).
Θα πρέπει να κοιτάξετε γύρω για να βρείτε ένα διακομιστή για τη φιλοξενία από τον εαυτό σας.
Όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με τον ιστότοπο, όπως η συντήρηση, η ασφάλεια και η βελτιστοποίηση της ταχύτητας, πρέπει να γίνουν από εσάς.
Οι σχεδιαστές ιστοτόπων είναι συνήθως λιγότερο φιλικοί προς το χρήστη σε σύγκριση με αυτούς σε μεγάλα πλαίσια ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify.
Δεν λαμβάνετε ειδική υποστήριξη. Επομένως, αν είστε κάποιος που πρέπει να καλέσει ή να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης, η ανοικτή πηγή ενδέχεται να μην είναι για εσάς.
Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς να αποφασίσετε ποιος τύπος πλατφόρμας είναι κατάλληλος για εσάς που θέλετε να κάνετε κατασκευή eshop. Aλλά για τώρα, ας μιλήσουμε για τις καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοικτού κώδικα στην αγορά.

1. WooCommerce (για το WordPress)

Το WooCommerce είναι ένα WordPress plugin, οπότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress (ανοιχτού κώδικα) στον κεντρικό κατάλογο της ιστοσελίδας σας και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το πρόσθετο WooCommerce στον ιστότοπό σας. Αυτόματα μετατρέπει κάθε ιστοσελίδα του WordPress σε ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα, με διαχείριση αποθεμάτων, κουπόνια και σελίδες προϊόντων.

Οφέλη:
Το plugin είναι ελεύθερο για λήψη και εγκατάσταση. Πολλά καταστήματα δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το plugin.
Συνδέεται με όλες τις σημαντικές πύλες πληρωμών.
Με θέμα WooCommerce, δεν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε εργασία εκτός από την προσθήκη περιεχομένου.
Μπορείτε να προσφέρετε κουπόνια και εκπτώσεις, μαζί με την προσθήκη πολλών άλλων λειτουργιών με τη βοήθεια της βιβλιοθήκης επέκτασης.

Μειονεκτήματα:
Υπάρχουν πολλά επιπλέον έξοδα, όπως ένα θέμα WooCommerce, επιπλέον επεκτάσεις, φιλοξενία και όνομα τομέα.
Το WooCommerce έχει πολλά κινούμενα μέρη. Στην επιφάνεια, απαιτεί φιλοξενία + WordPress + το plugin WooCommerce. Οι αρχάριοι μπορούν να πάρουν εκφοβισμένοι από αυτό, ειδικά με καθήκοντα όπως SEO, ασφάλεια, φιλοξενία και προσωρινή αποθήκευση.
Το WooCommerce λειτουργεί τεχνικά με όλα τα θέματα του WordPress, αλλά είναι το αποτέλσμα θα δείχνει κωμικό, εκτός αν επιλέξετε ένα θέμα μόνο για το WooCommerce.

2. X-Cart

Η X-Cart βοήθησε στη δημιουργία πάνω από 35.000 ηλεκτρονικών καταστημάτων και αυτό έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στη λίστα, είναι δωρεάν, ανοικτού κώδικα και ενδείκνυται για αυτο-φιλοξενία.

Το X-Cart θεωρείται συχνά μία από τις γρηγορότερες πλατφόρμες ανοικτής πηγής στην αγορά και έχει επίσης ένα απίστευτο αριθμό χαρακτηριστικών για να αξιοποιήσετε. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή για το premium plan, το οποίο κοστίζει $495 (εφάπαξ πληρωμή).

Οφέλη:
Εξαρτάται από το πακέτο που χρησιμοποιείτε, αλλά μπορείτε συχνά να έχετε πλήρη υποστήριξη πολυγλωσσικού και πολλών νομισμάτων.
Είναι δωρεάν και open source.
Οι πιο προηγμένοι προγραμματιστές θα έχουν όλο τον έλεγχο που χρειάζονται με το X-Cart.
Μπορείτε να ενσωματώσετε το καλάθι αγορών σας με τις πιο αξιόπιστες πύλες πληρωμών στον κόσμο.
Μπορείτε επίσης να ξεκουραστείτε εύκολα γνωρίζοντας ότι το X-Cart είναι απολύτως ασφαλές και συμβατό με PCI.

Μειονεκτήματα:
Δεν έχετε πρόσβαση στην άμεση εξυπηρέτηση πελατών εκτός αν πληρώσετε επιπλέον χρέωση.
Μπορείτε ακόμη και να πληρώσετε για τη φιλοξενία αν επιλέξετε ένα από τα αμειβόμενα σχέδια.
Αν και το premium plan κοστίζει μόνο $ 495 για μια ζωή, αυτό εξακολουθεί να φαίνεται κάπως υψηλό σε σύγκριση με άλλες επιλογές.
Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος μη αυτόματης κωδικοποίησης κατά την εγκατάσταση του καταστήματός σας.

3. Zen Cart

Ο βασικός λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Zen Cart ήταν με σκοπό οι άνθρωποι χωρίς προγραμματιστικές γνώσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά καταστήματα.

Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν χρειάζεστε καμία προγραμματιστική γνώση, αλλά το Zen Cart είναι πολύ κοντά σε αυτό.

Αλλά, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε αυτό:

Το Zen Cart είναι πιο φιλικό προς το χρήστη σε σχέση με πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, οπότε ίσως αξίζει να εξετάσετε εάν θέλετε να κλιμακώσετε γρήγορα την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος αλλά δεν έχετε προηγμένες δεξιότητες.

Οφέλη
Το Zen Cart είναι γνωστό ως σχετικά ασφαλές λογισμικό, οπότε γνωρίζετε ότι προστατεύονται οι πληροφορίες του ιστότοπού σας και των πελατών σας.
Το Zen Cart είναι επίσης εξαιρετικό για την κλιμακωτή ανάπτυξη ενός καταστήματος εξαιτίας της ευρείας γκάμας χαρακτηριστικών του και των πλήρων επιλογών προσαρμογής.
Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά μηνύματα HTML απευθείας από τον ιστότοπό σας.

Μειονεκτήματα
Η πλατφόρμα δεν παρέχει καμία ειδική υποστήριξη.
Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αναβαθμίσετε το λογισμικό σας.
Δεν υπάρχουν πολλά πρόσθετα ή επεκτάσεις.
Τα πρότυπα δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά μπορείτε να βρείτε ακόμη κάποια από τρίτους.

 

Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε πλαφτόρμες κατασκευής eshop στα επόμενα άρθρα μας.

Rate this post

Must Read

spot_img