Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε κάποια εργαλεία δημιουργίας eshop. Εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε στην κατασκευή eshop, τότε καλό θα είναι να ενημερωθείτε πλήρως πάνω στις πλαφτόρμες κατασκευής eshop.
1. Magento Open Source
Το Magento είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα.
Για να ξεκινήσετε, έχει περισσότερα χαρακτηριστικά από ό, τι μπορείτε να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αυτό ανοίγει όλα τα είδη των λεωφόρων, όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ στους πελάτες σας και τη δημιουργία στοιχείων όπως τα σχέδια προσχώρησης, τις επαναλαμβανόμενες πληρωμές και τις εκπτώσεις.
Επιδιώκετε πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας του ιστότοπου;
Αν η απάντηση είναι ναι, σκεφτείτε Magento Open Source. Είναι πολύ παρόμοιο με αυτό του WordPress, όπου η κοινότητα είναι ισχυρή, μπορείτε να επιλέξετε από εκατοντάδες χιλιάδες θέματα και υπάρχουν πολλές επεκτάσεις για να πάρετε τα χέρια σας.
Οφέλη:
Είναι δωρεάν και υπάρχει μια πληρωμένη έκδοση εάν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση.
Δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να αναζητήσετε μια επέκταση με το Magento, καθώς ο κατάλογος χαρακτηριστικών είναι συντριπτικός.
Μπορείτε να στείλετε ειδοποιήσεις προϊόντων στους πελάτες για αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ.
Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ξεχωριστούς πολυγλωσσικούς ιστότοπους που φορτώνουν ανάλογα με τη θέση του χρήστη.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διεπαφή χρήστη όσο θέλετε.
Μειονεκτήματα:
Το Magento είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, αλλά αυτό μπορεί επίσης να το κάνει βαρύ και αργό. Ως εκ τούτου, ίσως χρειαστεί να διαθέσετε ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό και χρόνο για βελτιστοποίηση.
Παρόλο που μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Magento, ο κύριος λόγος που θα επιλέγατε το Magento είναι αν είχατε δεξιότητες ανάπτυξης. Οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι γνωστό ότι πηγαίνουν με το Magento επειδή έχουν την πρόσβαση και τα χρήματα για να αποκτήσουν έναν προγραμματιστή που γνωρίζει κώδικα.
2. OpenCart
Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ανοικτού κώδικα, το OpenCart είναι πραγματικά πολύ εύκολο στη χρήση και ελαφρύ. Είναι δωρεάν και υπάρχει μια αξιοπρεπή κοινότητα στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε εαν έχετε προβλήματα κατά το σχεδιασμό του καταστήματός σας.
Το συνιστούμε για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθώς δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προσαρμόσετε τον ιστότοπο από την αρχή.
Λόγω της ευκολίας χρήσης, το συνολικό κόστος της εγκατάστασης ενός καταστήματος μειώνεται συνήθως.
Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για έναν ειδικό προγραμματιστή, τα θέματα δεν είναι ακριβά και σίγουρα δεν χρειάζεστε πρόσθετα.
Οφέλη
Τα έξοδα εκκίνησης είναι αρκετά χαμηλά.
Οι λειτουργίες είναι σταθερές και η μεγάλη λειτουργικότητα του καταλόγου αναρωτιέται για την επεξεργασία των παραγγελιών.
Ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να είναι εντάξει με τη δημιουργία OpenCart. Δεν απορροφά πόρους όπως το Magento.
Μειονεκτήματα
Όταν εξετάζετε τη λίστα χαρακτηριστικών του Magento σε σύγκριση με το OpenCart, δεν υπάρχει σύγκριση. Το Magento κερδίζει κατά κράτος.
Η απόδοση δεν είναι το δυνατό χαρτί του OpenCart, έτσι μερικές φορές πρέπει να πάρετε ένα επιπλέον plugin για αυτό.
Παρόλο που είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί για αρχάριους, αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές προσαρμογής είναι επίσης λιγότερες. Ίσως θεωρήσετε το OpenCart ως μία από τις λίγες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που οι έμπειροι προγραμματιστές προτιμούν να αποφύγουν.
3. PrestaShop
Το PrestaShop είναι κάπως νέο στο παιχνίδι πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά έχεικαταφέρει να κερδίσει μεγάλο κομμάτι της αγοράς με την ευκολία χρήσης του και την όμορφη διασύνδεση. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για την εγκατάσταση του plugin.
Επομένως, οι αρχάριοι και οι ενδιάμεσοι θα το βρουν αρκετά εύκολο να ξεκινήσετε.
Οφέλη:
Το PrestaShop έχει φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον με εύκολη διαχείριση αποθεμάτων και μια διαδικασία συντήρησης των καταστημάτων που ο καθένας μπορεί να καταλάβει.
Το PrestaShop παρέχει μια όμορφη διεπαφή για την εγκατάσταση διαφορετικών ιστοσελίδων για πολλές γλώσσες και νομίσματα.
Πρόκειται για μια αρκετά ελαφριά πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιβράδυνση του ιστοτόπου σας ή για να τρέχετε αργά όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπο στον υπολογιστή σας.
Έχει υποστήριξη από πολλούς προμηθευτές αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε.
Μειονεκτήματα:
Το PrestaShop δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλες επιλογές όπως το Magento, οπότε η δυνατότητα επεκτάσεως δεν είναι τόσο εύκολη. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνετε σε ένα μεγάλο, διεθνές κατάστημα χρησιμοποιώντας το λογισμικό, εάν είναι απαραίτητο. Με απλά λόγια, είναι πραγματικά κατάλληλο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον μονάδες για ένα κανονικό ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά πιο συχνά δεν φαίνεται να χρειαστεί να πληρώσετε για κάποιο είδος επέκτασης. Και δεν είναι φθηνά.
Το προεπιλεγμένο θέμα που παρέχεται δεν είναι σχεδόν τόσο ωραίο όσο θα το βρείτε σε άλλα λογισμικά ανοιχτού κώδικα.
4. osCommerce
Με το osCommerce, έχετε πρόσβαση σε μια ακμάζουσα κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών, με ένα θαυμάσιο φόρουμ για να ελέγξετε λύσεις στα προβλήματά σας και να μιλήσετε με άλλους ανθρώπους. Σχεδόν 300.000 ηλεκτρονικά καταστήματα γίνονται με το osCommerce, οπότε γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που το βρίσκουν ήδη κατάλληλες.
Η τιμολόγηση είναι προφανώς ένα πλεονέκτημα δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια δεκάρα για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα ήθελα επίσης να δώσω κορυφαία σημάδια για τα χαρακτηριστικά, την ηλεκτρονική υποστήριξη και την ευκολία χρήσης.
Οφέλη:
Η ηλεκτρονική υποστήριξη είναι πολύ καταπληκτική. Προφανώς, δεν πρόκειται να πάρετε άμεση υποστήριξη, αλλά το φόρουμ osCommerce έχει εκατομμύρια ενεργές συνομιλίες που μπορείτε να αναζητήσετε. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μοιραστείτε τις δικές σας σκέψεις ή ερωτήσεις.
Παρόμοια με το WordPress, η ισχυρή κοινότητα σημαίνει ότι έχετε επίσης πρόσβαση σε πολλά πρόσθετα και πρόσθετα. Οι προγραμματιστές συνήθως δίνουν αυτά δωρεάν, αλλά θα βρείτε επίσης και κάποια που πρέπει να πληρώσετε ή κάπου που ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε για να αποκτήσετε καλύτερα χαρακτηριστικά.
Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το osCommerce είναι ότι είναι εύκολο να ανοίξετε και να κάνετε πιο προηγμένες προσαρμογές. Ακόμη και οι λιγότερο έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να πάνε εκεί και να κάνουν τις τροποποιήσεις μάλλον εύκολα. Επιπλέον, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε και να πληρώσετε έναν προγραμματιστή για να εργαστείτε με το osCommerce.
Μειονεκτήματα:
Ο κύριος λόγος για τον οποίο θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάτε με κάτι διαφορετικό, όπως το Magento, οφείλεται στον λόγο ότι η osCommerce δεν είναι γνωστή για την κλιμάκωση τόσο καλά. Είναι απολύτως εφικτό να δημιουργήσετε έναν μεγαλύτερο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά το συνιστώ καθαρά για μικρά έως μεσαία καταστήματα.
Το λογισμικό osCommerce απαιτεί περισσότερη συντήρηση από άλλες πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε ενημερώσεις, να διατηρήσετε τον ιστότοπο ασφαλή και να εργαστείτε σε θέματα όπως το SEO.
Λόγω της ικανότητάς σας να παίζετε πραγματικά με τον κώδικα στο osCommerce, μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε σφάλματα και θραύσεις. Πιθανότατα δεν θέλετε ένα site ηλεκτρονικού εμπορίου να σπάσει ποτέ, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε έναν εξαιρετικό προγραμματιστή που ξέρει πώς να προστατεύσει τον ιστότοπο.
5. JigoShop
Το JigoShop γίνεται συχνά σε σύγκριση με το WooCommerce, λόγω της ευκολίας χρήσης του και της καθαρής διεπαφής. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του site με ένα ευρύ φάσμα plugins και add-ons, καθιστώντας τον ιστότοπό σας πολύ ευκολότερο να κλιμακωθεί.
Συνολικά, η ανάπτυξη του JigoShop έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, έτσι θα διαπιστώσετε ότι με το JigoShop είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ακόμη και ως αρχάριος. Θα βρείτε έναν βασικό πίνακα ελέγχου, απίστευτα θέματα (τα οποία είναι καλύτερα από τα περισσότερα θέματα από άλλες πλατφόρμες) και μια γρήγορη διεπαφή όταν προσθέτετε κάτι από τα προϊόντα στις προσφορές.
Οφέλη:
Δεν μπορείτε να βρείτε μια εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα από αυτή. Εκτός από το WooCommerce, αυτό θα είναι επίσης στη λίστα μου για αρχάριους ή ενδιάμεσους.
Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, πολλά από τα οποία είναι μερικά από τα καλύτερα θέματα στην αγορά.
Είναι αρκετά εύκολο να επεξεργαστείτε τον κώδικα για τον ιστότοπό σας και δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα με την εύρεση ενός προγραμματιστή που είναι άνετος με το JigoShop.
Οι ενσωματώσεις είναι άψογες, παρόμοιες με αυτές του WordPress, όπου μπορείτε να κάνετε online αναζήτηση για τον τύπο πρόσθετων που θέλετε και να επιστρέφει δεκάδες λύσεις.
Μειονεκτήματα:
Δεν έχετε καμία επιλογή για υποστήριξη πελατών. Η μοναδική βοήθεια που θα βρείτε είναι online στα φόρουμ και τις αναρτήσεις blog.
Το αρχικό σύνολο χαρακτηριστικών δεν είναι αρκετά επαρκές, επομένως αναμένεται να εγκαταστήσετε κάποια πρόσθετα. Ορισμένα από αυτά είναι δωρεάν, ενώ άλλα δεν είναι.
Αν και τα θέματα φαίνονται θαυμάσια, δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε θέματα δωρεάν. Μπορείτε να βρείτε μερικές δωρεάν λύσεις, αλλά αυτές συνήθως είναι λίγο αποδυναμωμένες. Επομένως, αν πάτε με το JigoShop θα πρέπει να προβλέψετε τα έξοδα για την αγορά του θέματος στον προϋπολογισμό σας.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος τότε μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για τα λογισμικά δημιουργίας eshop.