Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΠροσθήκη μιας σελίδας «Υπό κατασκευή / Coming Soon»

Προσθήκη μιας σελίδας «Υπό κατασκευή / Coming Soon»

Κατά τη διάρκεια της σχεδίασης της ιστοσελίδας σας, είναι λογικό να μην επιθυμείτε αυτή να είναι προσβάσιμη στο κοινό. Ένας εύκολος τρόπος για να το επιτύχετε είναι η δημιουργία μιας σελίδας «Υπό κατασκευή» (ή «Coming Soon»).

Για να το επιτύχετε, θα χρειαστεί η εγκατάσταση του πρόσθετου που ονομάζεται «Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd».

Είναι λογικό να έχετε απορίες καθώς μπορεί να μην γνωρίζετε ακόμα τι είναι πρόσθετο. Θα καλύψουμε τα πρόσθετα σε πολύ μεταγενέστερο κεφάλαιο, αλλά καθώς χρειαζόμαστε άμεσα μια σελίδα «coming soon», θα αναφερθούμε μόνο στα βασικά βήματα για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προσθέτου.

Για να ξεκινήσετε, κάνετε κλικ στην επιλογή «Πρόσθετα», στην αριστερή πλευρά του Πίνακα Ελέγχου του WordPress.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Νέο Πρόσθετο» στο πάνω μέρος της οθόνης. Τώρα, επάνω δεξιά, στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε «coming soon» και πατήστε enter. Θα πρέπει να βλέπετε το «Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd» κοντά στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων.

Έχει πάνω από 300.000 εγκαταστάσεις και μέση βαθμολογία 5
αστέρια. Είναι ένα απλό πρόσθετο, ξεκάθαρο, και έχει όσα χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε. Ας ξεκινήσουμε την εγκατάστασή του, και θα το δείτε σύντομα και μόνοι σας. Πατήστε λοιπόν το κουμπί «εγκατάσταση».

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πρόσθετου, στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε ενεργοποίηση:

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του προσθέτου, θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις του, ώστε να το φέρουμε στα μέτρα μας. Για να φτάσουμε εκεί, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στο «Ρυθμίσεις» στην αριστερή πλευρά του Πίνακα Ελέγχου, και κάντε κλικ στην επιλογή «Coming Soon Page and Maintenance Mode».

Θα δείτε στο πάνω μέρος των ρυθμίσεων ότι από προεπιλογή είναι απενεργοποιημένο. Για να το ενεργοποιήσετε, θα χρειαστεί να επιλέξετε το «Enable Coming Soon Mode» και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί «Save All Changes».

 

Αμέσως μετά κινηθείτε λίγο προς τα κάτω και θα δείτε ότι το πρόσθετο σας επιτρέπει να ανεβάσετε το λογότυπο της σελίδας σας, αλλά και να προσθέστε έναν τίτλο και ένα μήνυμα. Μπορείτε να γράψετε οτιδήποτε, ωστόσο εμείς προτείνουμε κάτι σαν:

Ονομασία: Υπό Κατασκευή!
Μήνυμα: Η νέα μας ιστοσελίδα θα είναι σύντομα κοντά σας. Επισκεφθείτε μας ξανά σύντομα!

Στη συνέχεια, θα θελήσετε πιθανώς να συμπεριλάβετε τυχόν στοιχεία επικοινωνίας, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν οι επισκέπτες σας μέχρι την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας.

Τώρα, μετακινηθείτε απλώς λίγο ακόμα προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «Save All Cahnges». Είστε πανέτοιμοι.

Το αποτέλεσμα θα μοιάζει πολύ απλό, αλλά αυτό είναι το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε για τώρα. Ο στόχος είναι απλά να εμποδίσετε τους επισκέπτες από το να βλέπουν την ιστοσελίδα σας καθώς την κατασκευάζετε, και να έχουν τρόπο να έρθουν σε επικοινωνία, εάν χρειαστεί.

Εάν επιθυμείτε να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο για κάτι πιο σύνθετο, μην διστάσετε να μετακινηθείτε προς την κορυφή και να κάνετε κλικ στην καρτέλα «Design». Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε το φόντο, το χρώμα του κειμένου, και πολλά άλλα.

Η γνώμη μας είναι πως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ χρόνο εδώ, γιατί τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εργάζεστε στην ιστοσελίδα σας. Εξάλλου, σκοπός μας είναι να μην χρειαστείτε για πολύ την προσωρινή σελίδα «Υπό Κατασκευή»!

Για το ΤΠΕ Ήρων

Μαρία Ταβουλάρη
Βίκτωρ Γασπαράκης

Rate this post

Must Read

spot_img