Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΚατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων με το wordpess

Κατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων με το wordpess

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε συμβουλές για να κάνετε κατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων στο wordpress. Παρόμοιες συμβουλές θα βρείτε και στα άλλα δυο άρθρα μας με θέμα πως να επιτύχετε επιτάχυνση του wordpress και συμβουλές για να επιταχύνετε το WordPress.

Κατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων με το wordpess
Κατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων με το wordpess

Μείωση και Συγχώνευση CSS και Javascript

Όταν πρόκειται για την ταχύτητα στο WordPress, η μείωση και η συγχώνευση μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Μείωση

Η μείωση των πόρων σημαίνει την κατάργηση περιττών χαρακτήρων από τα HTML, Javascript και CSS που δεν χρειάζεται να φορτωθούν, όπως:

  • White space Χαρακτήρες
  • Xαρακτήρες Νέας γραμμής
  • Σχόλια
  • Διαχωριστικά μπλοκ

Αυτό επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης καθώς μειώνει το ποσό του κώδικα που πρέπει να ζητηθεί από τον διακομιστή.

Συγχώνευση

Η συγχώνευση είναι η διαδικασία συνδυασμού των αρχείων CSS και Javascript σε ένα ενιαίο αρχείο με μοναδικό σκοπό τη μείωση των αιτημάτων HTTP. Μερικές φορές αυτό μπορεί να αυξήσει τον χρόνο λήψης του αρχείου σας, αλλά συνήθως υπερτερεί του να έχετε επιπλέον αιτήματα. Ανάλογα με την ιστοσελίδα οι παράλληλες λήψεις μπορεί να είναι γρηγορότερες, οπότε είναι καλό να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας για να δείτε ποιο προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε plugins του WordPress για να μειώσετε και να συγχωνεύσετε τον κώδικά σας. Στο WP Rocket, για παράδειγμα, υπάρχει μια επιλογή κάτω από τη βασική καρτέλα.

Τα περισσότερα caching plugins του WordPress έχουν τώρα αυτές τις επιλογές, αλλά υπάρχουν και άλλα δωρεάν ελαφριά plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως το Better WordPress Minify και το Autoptimize. Επίσης, όταν πρόκειται να τοποθετήσετε CSS και Javascript στο WordPress, είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να μετακινήσετε το CSS στην κορυφή και το javascript στο κάτω μέρος.

Σημείωση: Με το HTTP/2 η συγχώνευση δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν.

Μειώστε τα Διάφορα Αιτήματα HTTP

Η μείωση του ποσού των αιτημάτων HTTP που κάνει το WordPress είναι πολύ σημαντική. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος gravatar και το πρόσθετο αίτημα για φόρτωση των emoji από το WordPress 4.2

Gravatars

Αν χρησιμοποιείτε το εγγενές σύστημα σχολιασμού του WordPress, δημιουργεί από προεπιλογή ξεχωριστό αίτημα HTTP για κάθε gatatar. Αν έχετε πολλά σχόλια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τόνους αιτημάτων και περιττές ανακατευθύνσεις.

Κατασκευή γρήγορων ιστοσελίδων

Το wordpress είναι το νούμερο ένα λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδων. Πλέον όταν κάποιος ασχολείται με τη δημιουργία ιστοσελίδων δεν τίθεται το ερώτημα εάν γνωρίζει το wordpress. Είναι αυτονόητο ότι η κατασκευή ιστοσελίδας χωρίς το wordpress δεν υφίσταται. Το ζητούμενο πλέον είναι πόσο καλά γνωρίζει κάποιος τα μυστικά του wordpress ώστε να επιτύχει την καλύτερη κατασκευή site. Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων είναι η ταχύτητα της ιστοσελίδας. Εδώ μπαίνουμε σε λίγο πιο βαθιά νερά τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στις βασικές γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων με το wordpress. Για αυτό Καλό θα είναι να διαβάσετε τα τρία άρθρα μας τα οποία αφορούν στην επιτάχυνση του wordpress ώστε να μάθετε αρκετά μυστικά που θα κάνουν την ιστοσελίδα σας πολύ πιο γρήγορη. Ακόμα περισσότερα μυστικά μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο της κορυφαίας εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, της dreamweaver.gr. μπορείτε να μπείτε Κατευθείαν στην επιμέρους σελίδα που αναφέρεται σε δημιουργία ιστοσελίδων.

Κατασκευή γρήγορων ιστοσελίδων
Κατασκευή γρήγορων ιστοσελίδων

Πώς η ταχύτητα βοηθάει την προώθηση ιστοσελίδων

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που εξετάζει το Google προκειμένου να βγάλει έναν ιστότοπο στην πρώτη σελίδα είναι η ταχύτητα του ιστότοπου. Δεν μπορούμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων σε ένα site το οποίο πηγαίνει πάρα πολύ αργά. Διότι το google δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει σε αυτό τον ιστότοπο να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Η αιτία είναι πάρα πολύ απλή. Εάν το Google προσφέρει στους επισκέπτες του πολύ αργούς ιστότοπος τότε δεν θα αισθάνονται χαρούμενοι όσοι κάνουν αναζήτηση. Και αν οι επισκέπτες της μηχανής αναζήτησης νιώθουν δυσαρεστημένοι τότε η μηχανή αναζήτησης θα αρχίσει να χάνει επισκεψιμότητα. Αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά το Google και καλό θα είναι να το μάθουν πάρα πολύ καλά όσοι θέλουν να ασχοληθούν με προώθηση ιστοσελίδων. Να φτιάχνετε πράγματα που Αρέσουν στον κόσμο. Όταν ένα site αρέσει στον κόσμο τότε θα αρέσει και στο Google. Για να μάθετε πολύ περισσότερα μυστικά προώθησης ιστοσελίδων πατήστε εδώ.

Απενεργοποίηση σχολίων

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σχόλια με σπείρωμα στο WordPress, το script comment-answer.min.js περιλαμβάνεται σε κάθε ανάρτηση και σελίδα. Μπορεί να υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεστε αυτό το script. Ίσως να μην επιτρέπετε τα σχόλια στον ιστότοπό σας ή να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα σχολιασμού τρίτων όπως το Disqus. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να φορτώνετε αυτό το script σε κάθε σελίδα.

Απενεργοποιήστε το Hotlinking

Το Hotlinking αναφέρεται σε κάποιον που συνδέει απευθείας μια από τις εικόνες σας στον δικό του διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό του, πρέπει να φορτώσει την εικόνα από τον διακομιστή σας, δεσμεύοντας το εύρος ζώνης σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το hotlinking προσθέτοντας τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess και ενημερώνοντάς το με το όνομα του domain σας.

RewriteEngine onRewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yourdomain.com [NC]RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προστασία Hotlink στον λογαριασμό σας στο KeyCDN δημιουργώντας μια παραπομπή ζώνης. Αυτό θα εμποδίσει τους χρήστες από το να ενσωματώσουν τα στοιχεία του CDN σας.

Μετά την εφαρμογή του hotlinking, οι εικόνες σε εξωτερικούς ιστότοπους θα εμφανιστούν ως σπασμένες, με σφάλμα 403 στην κεφαλίδα.

Όσα ισχύουν κατά την κατασκευή ιστοσελίδας ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στην κατασκευή e-shop. Είναι αδιανόητο να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο να πηγαίνει πολύ αργά. Ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα για δημιουργία e-shop είναι να είναι γρήγορο ώστε να προσελκύει κόσμο για να μην απωθεί επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε ηλεκτρονικό κατάστημα απίστευτα γρήγορο. Το ζητούμενο είναι να κατασκευάσουμε ένα e-shop με αξιοπρεπή ταχύτητα που να μην απωθεί τον επισκέπτη. Επειδή πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα κατασκευάζονται πλέον με το woocommerce του wordpress οι γνώσεις της επιτάχυνσης ιστότοπου wordpress είναι πολύτιμες και για την κατασκευή e-shop. Εδώ βέβαια πολλοί θα ισχυριστούν ότι το opencart είναι πολύ καλύτερο για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Σαφώς και αυτή η άποψη είναι σωστή. Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το διψήφιο ποσοστό ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατασκευάζονται με το woocommerce. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Απενεργοποιήστε τα Pingbacks και Trackbacks

Τα Pingbacks και τα trackbacks θεωρούνται από μερικούς ως ένα αρχαίο χαρακτηριστικό πλέον και μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση όταν πρόκειται για την ταχύτητα των σελίδων. Με τα Ahrefs, Google Alerts και άλλα εργαλεία παρακολούθησης που είναι τώρα διαθέσιμα, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να δείτε αν κάποιος έχει βάλει συνδέσμους προς το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα pingbacks και τα trackbacks κάτω από τις ρυθμίσεις συζήτησης στο WordPress. Σημείωση: αυτό ισχύει μόνο για νέες αναρτήσεις.

Για να απενεργοποιήσετε τα pingbacks σε παλαιότερες αναρτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μαζικής επεξεργασίας μηνυμάτων (bulk edit post) και να αλλάξετε τα pings στο “Do not Allow.”

Καθορίστε τις Διαστάσεις Εικόνας

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανόν θα έχετε δει την ακόλουθη σύσταση του Google Pagespeed σε ένα σημείο: Optimization suggestion:

“By compressing and adjusting the size of … you can save 5.8 KB (51%).”

Αυτή η σύσταση αναφέρεται στις εικόνες που έχουν κλιμακωθεί από το πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, ίσως η εικόνα που μεταφορτώνετε να έχει πλάτος 500px, αλλά η στήλη στην οποία έχει τοποθετηθεί να έχει πλάτος μόνο 400px. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η εικόνα σας σε 400px λόγω του CSS, έτσι ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος της στήλης. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε πολλά θέματα του WordPress, επειδή οι προγραμματιστές τείνουν να κλιμακώνουν τα πράγματα προς τα κάτω σε θέματα που ανταποκρίνονται χρησιμοποιώντας το CSS.

Είναι καλύτερα να ανεβάζετε πάντα εικόνες στο WordPress σε κλίμακα. Αυτό μερικές φορές σημαίνει την περικοπή τους με Photoshop, Paint, ή Gimp προτού τις ανεβάσετε. Αυτό θα εξοικονομήσει πόρους και θα σας κρατήσει συμβατούς με τις οδηγίες του Google Pagespeed. Ή μπορείτε επίσης να φορτώσετε πολλαπλές αναλύσεις των εικόνων σας και να εξυπηρετήσετε τη σωστή ανάλυση για τη σωστή συσκευή.

Διορθώστε το admin-ajax.php Slow Problem

Στο WordPress 3.6 εισήχθη το WordPress Heartbeat API, το οποίο επιτρέπει στο WordPress να επικοινωνεί μεταξύ του web-browser και του διακομιστή. Αυτό βελτίωσε τη διαχείριση των συνεδριών, την παρακολούθηση των αναθεωρήσεων και την αυτόματη αποθήκευση.

Το WordPress Heartbeat API χρησιμοποιεί το admin-ajax.php για να εκτελεί κλήσεις AJAX από το πρόγραμμα περιήγησης. Ίσως το έχετε δει όταν εκτελείτε δοκιμές ταχύτητας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υψηλή χρήση CPU και πολλές κλήσεις PHP. Για παράδειγμα, αν αφήσετε ανοιχτό τον πίνακα ελέγχου, θα συνεχίσει να στέλνει αιτήματα POST σε αυτό το αρχείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Υπάρχει ένα δωρεάν plugin στο WordPress που ονομάζεται heartbeat control, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε εύκολα τη συχνότητα του WordPress Heartbeat API.

Σημείωση: Υπάρχουν πολλοί τρίτοι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν αυτό το αρχείο. Αν παρατηρήσετε καθυστερήσεις, είναι πιθανό ότι προκαλείται εξ ολοκλήρου από ένα plugin που κόβει το admin-ajax.php. Για να ψάξετε τι φταίει, μπορείτε να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας μέσω ενός εργαλείου δοκιμής ταχύτητας, να εντοπίσετε την κλήση admin-ajax.php και να ανοίξετε τα δεδομένα αναρτήσεων.

Στη συνέχεια, συνήθως, μπορείτε να καταλάβετε από το όνομα του “action” ποιο πρόσθετο το κάνει αυτό. Σε αυτό το παράδειγμα, ήταν to “get_shares_count” που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κοινωνικό plugin που δεν είχε ενεργοποιημένη την προσωρινή αποθήκευση. Μόλις ενεργοποιήθηκε η προσωρινή αποθήκευση, σταμάτησε το πρόβλημα με το admin-ajax.php.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε λίγο περισσότερο πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με το admin-ajax.php.

Βελτιστοποίηση MySQL

Η βελτιστοποίηση της MySQL είναι επίσης πολύ σημαντική. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο στο περιβάλλον και τη ρύθμισή σας, οπότε δεν μπορούμε να παρέχουμε συνιστώμενες διαμορφώσεις. Το αρχείο διαμόρφωσης MySQL/MariaDB βρίσκεται συνήθως στο /etc/my.cnf. Εδώ είναι μερικές ρυθμίσεις που ενδείκνυται να παρακολουθείτε.

  • Tmp_table_size
  • Query_cache_type
  • Query_cache_size
  • Query_cache_size
  • Join_buffer_size
  • Max_heap_table_size

Πολλά από τα μυστικά που αφορούν την προώθηση ιστοσελίδων θα τα βρείτε στο κορυφαίο βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων. Τίτλος του βιβλίου είναι “Πως να ειστε στην πρώτη σελίδα του Google” και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις φυλάτος. Το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων περιγράφει με απλό και πολύ κατανοητό τρόπο όλα τα βήματα και όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί ένας ιστότοπος ώστε να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα του Google. Είναι ένα τεχνικό βιβλίο αλλά απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει τις βασικές γνώσεις τεχνολογίας. Το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων είναι εύκολο να διαβαστεί χωρίς να έχει κάποιος ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι επιλέχθηκε να βρίσκεται στην ψηφοφορία του Public για τα δημοφιλέστερα βιβλία. Μπορείτε να πατήσετε εδώ για να ψηφίσετε το βιβλίο προώθησης ιστοσελίδων στη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Εάν θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο τότε μπορείτε να το αγοράσετε από τις εκδόσεις φυλάτος. Εδώ βρίσκεται ο σύνδεσμος προς τη σελίδα του βιβλίου με τίτλο “Πώς να βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα του Google”.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενημερωθείτε πάνω στην προώθηση ιστοσελίδων να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων που διοργανώνονται από την εταιρεία dreamweaver σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων, ή αλλιώς τα σεμινάρια seo, θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε όλες τις γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να φέρετε την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα του Google. Με απλό και κατανοητό τρόπο οι εκπαιδευτές επιτυγχάνουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους εκπαιδευόμενους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της dreamweaver αποτελεί κορυφή επίσης και στα σεμινάρια elearning SEO. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα σεμινάρια seo.

Rate this post

Must Read

spot_img