Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠροώθηση στο googleΕργαλειοθήκη για την προώθηση ιστοσελίδων

Εργαλειοθήκη για την προώθηση ιστοσελίδων

Οι τεχνολογίες διαδικτύου δίνουν τη δυνατότητα χρήσης εργαλείων για τη διευκόλυνση των μηχανών αναζήτησης. Τα εργαλεία αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην προώθηση ιστοσελίδων για να διευκολύνετε το έργο σας. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία διότι θέλουν το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο να είναι όσο το δυνατό πιο ποιοτικό και να αποτελεί ευχάριστη εμπειρία για το χρήστη. Ακριβώς το ίδιο θέλει και το google. Για αυτό το λόγο τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν πολύτιμο σύμβουλο κατά την προσπάθεια ανόδου στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της google. Αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε αυτά τα εργαλεία.

Δημιουργία χάρτη ιστοτόπου

Ο χάρτης ιστοτόπου είναι μια λίστα των σελίδων ενός δικτυακού τόπου στον οποίο έχουν πρόσβαση τόσο οι χρήστες όσο και οι μηχανές αναζήτησης. Μπορεί να είναι είτε ένα έγγραφο σε οποιαδήποτε μορφή ή μια ιστοσελίδα που περιέχει τη λίστα με τις σελίδες του δικτυακού τόπου. Συνήθως οι χάρτες ιστοτόπου οργανώνονται σε ιεραρχικό τρόπο. Οι χάρτες ιστοτόπου απεικονίζουν τις σχέσεις μεταξύ των σελίδων και των άλλων συνιστωσών του περιεχομένου. Παρέχουν μια εποπτική εικόνα του περιεχομένου ενός δικτυακού τόπου. Οι χάρτες ιστοτόπου συνήθως υπάρχουν σε τρεις μορφές xml, rss ή αρχείο text:

 

XML sitemap, τι είναι και πως το προσθέτουμε στο Google

Είναι η συνιστώμενη μορφή για τον χάρτη ιστοσελίδας.

  • Πλεονέκτημα: Αυτή είναι η πιο ευρέως αποδεκτή μορφή για χάρτες. Είναι εξαιρετικά εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να τους αναλύσουν και μπορούν να παραχθούν από πλήθος εργαλείων δημιουργίας xml sitemap. Επιπλέον, επιτρέπει τον πιο λεπτομερή έλεγχο των παραμέτρων της σελίδας
  • Μειονέκτημα: Σχετικά μεγάλα μεγέθη αρχείων. Αφού το XML απαιτεί μία ετικέτα ανοίγματος και μία ετικέτα κλεισίματος γύρω από κάθε στοιχείο, τα μεγέθη των αρχείων μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλα

 

Εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα xml sitemap:

 

Παράδειγμα xml sitemap
Παράδειγμα xml sitemap

Το αρχείο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου, όπως, για παράδειγμα, το σημειωματάριο ή το notepad++

Η ετικέτα <urlset> είναι υποχρεωτική και δηλώνει την έναρξη του αρχείου, καθώς και το πρότυπο του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται σε αυτό.

Η ετικέτα <url> είναι υποχρεωτική και αποτελεί γονέα για τις υπόλοιπες εγγραφές του αρχείου xml. Οι υπόλοιπες ετικέτες είναι παιδιά αυτής της ετικέτας.

Η ετικέτα <loc> είναι υποχρεωτική και δηλώνει το url της σελίδας.

Η ετικέτα <lastmod> είναι προαιρετική και δηλώνει την τελευταία τροποποίηση του αρχείου.

Η ετικέτα <changefreq> είναι προεραιτική και δηλώνει τη συχνότητα ενημέρωσης της σελίδας. Έγκυρες τιμές γι’ αυτή την ετικέτα είναι οι εξής:

Η ετικέτα <priority> είναι προαιρετική και δηλώνει πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη σελίδα σε σχέση με τις υπόλοιπες σελίδες του ιστοτόπου.

 

  • always
  • hourly
  • daily
  • weekly
  • monthly
  • yearly
  • never

 

Δημιουργία χάρτη ιστοτόπου με RSS

  • Πλεονέκτημα: Είναι εύκολο να διατηρηθούν. Οι χάρτες RSS μπορούν εύκολα να κωδικοποιηθούν για να ενημερώνονται αυτόματα όταν προστίθεται νέο περιεχόμενο.
  • Μειονέκτημα: Είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν. Παρότι η RSS είναι μια γλώσσα τύπου XML, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστεί λόγω των ιδιοτήτων της ενημέρωσής της.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μορφή μόνο αν ο ιστότοπός σας διαθέτει ήδη feed.

Αυτή η μέθοδος ενδέχεται να μη δημοσιεύσει στο sitemap όλες τις σελίδες του ιστοτόπου, αλλά να δημοσιεύσει μόνο τις πιο πρόσφατες. Όμως οι μηχανές αναζήτησης έχουν τον τρόπο να αξιοποιήσουν αυτή την πληροφορία, ώστε να διαβάσουν όλες τις σελίδες του ιστοτόπου.

Δημιουργία χάρτη ιστοτόπου με αρχείο κειμένου

  • Πλεονέκτημα: Εξαιρετικά εύκολο. Ο χάρτης της ιστοσελίδας είναι μία URL ανά σελίδα μέχρι per 50.000 γραμμές.
  • Μειονέκτημα: Δεν παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσετε μετα-δεδομένα στις σελίδες.

Το txt sitemap είναι ένα αρχείο κειμένου το οποίο έχει ένα url σε κάθε σειρά.

Στην εικόνα 9.2 βλέπουμε ένα παράδειγμα txt sitemap.

Παράδειγμα txt sitemap
Παράδειγμα txt sitemap

Το αρχείο αυτό πρέπει να ακολουθεί τους εξής κανόνες:

  • Πρέπει να περιλαμβάνει μόνο ένα URL ανά σειρά.
  • Τα URLs πρέπει να είναι πλήρη και να ξεκινούν με http.
  • Κάθε αρχείο μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 50.000 URLs και το μέγεθός του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10MB (10,485,760 bytes).
  • Η κωδικοποίηση του αρχείου πρέπει να είναι UTF-8 encoding.
  • Στο αρχείο δεν πρέπει να περιλαμβάνεται τίποτα άλλο εκτός από τα URLs.
  • Το αρχείο δεν πρέπει να περιέχει κεφαλίδα, ούτε υποσέλιδο.

Καλό είναι να μην παραβλέψετε τη δημιουργία χάρτη ιστοτόπου όταν κάνετε κατασκευή ιστοσελίδων. Με το χάρτη ιστοτόπου έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τη μηχανή αναζήτησης για τη δομή του περιεχομένου της ιστοσελίδας που κατασκευάζουμε. Ο χάρτης ιστοτόπου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που μπορούμε να κάνουμε ήδη από τη δημιουργία του site ώστε να διευκολύνουμε το επόμενο στάδιο, που είναι η προώθηση του site. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τεχνικές που μπορείτε να αξιοποιήσετε όταν κάνετε κατασκευή ιστοσελίδων.

Ο χάρτης ιστοτόπου μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες και στην κατασκευή eshop. Για παράδειγμα μπορούμε να ενημερώσουμε τη μηχανή ανζήτησης για τη δομή κατηγοριών, υποκατηγοριών και προϊόντων που καταχωρούμε κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Είναι σημαντικό να δηλώσουμε εμείς οι ίδιοι αυτή τη δομή και να μην αφήσουμε τη μηχανή αναζήτησης να αναγνωρίσει μόνη της τη δομή του eshop το οποίο κατασκευάζουμε. Ούτως ή άλλως η μηχανή αναζήτησης θα κάνει τη δική της επαλήθευση. Και όταν επιβεβαιωθεί οτι δεν πήγαμε να την ξεγεκλάσουμε, θα μας επιβραβεύσει με άνοδο του ηλεκτρονικού καταστήματος που δημιουργούμε. Γενικότερα επειδή τα ηλεκτρονικά καταστήματα περιλαμβάνουν συνήθως πολλά προϊόντα είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε τεχνικές βελτιστοποίησης ήδη από την κατασκευή του eshop.

Ένα τυπικό παράδειγμα eshop με μεγάλο όγκο προϊόντων είναι η κατασκευή ηλεκτρονικού φαρμακείου. Το πλήθος των προϊόντων συνήθως υπερβεαίνει τις 5.000. Είναι κρίμα να αφιερώσουμε τόσο κόπο για να κάνουμε την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού φαρμακείου και να μην κάνουμε παράλληλα και τη βελτιστοποίηση αυτού. Στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες ηλεκτρονικά φαρμακεία τα οποία επενδύουν μεγάλα ποσά για την προώθησή τους. Η βελτιστοποίηση και η χρήση τεχνικών προώθησης ήδη από τα στάδια της κατασκευής του ηλεκτρονικού φαρμακείου σας δίνει τη δυνατότητα νε ξεκινήσετε με προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Η έξυπνη κίνηση είναι να αναθέσετε τη δουλειά στους ειδικούς πάνω στη δημιουργία ηλεκτρονικού φαρμακείου.

Χρησιμοποιήστε το αρχείο robots.txt

Το αρχείο robots.txt υποδεικνύει στις µηχανές αναζήτησης αν µπορούν να έχουν πρόσβαση και να ανιχνεύσουν τµήµατα του ιστοτόπου σας. Το συγκεκριµένο αρχείο, το οποίο πρέπει να έχει την ονοµασία «robots.txt», πρέπει να βρίσκεται στον κεντρικό κατάλογο του ιστοτόπου σας.

Παράδειγμα: http://www.dreamweaver.gr/robots.txt

Όλα τα bot των συµβατών µηχανών αναζήτησης (που επισηµαίνονται µε τον χαρακτήρα µπαλαντέρ*) δεν µπορούν να έχουν πρόσβαση και να ανιχνεύουν περιεχόµενα που βρίσκονται στον κατάλογο /images/ ή σε οποιαδήποτε διεύθυνση τοποθεσίας της οποίας η διαδροµή ξεκινά µε /search.

Ίσως δεν επιθυµείτε την ανίχνευση ορισµένων σελίδων του ιστοτόπου σας οι οποίες εµφανίζονται στα αποτελέσµατα των µηχανών αναζήτησης, επειδή ενδεχοµένως δεν παρέχουν καµία χρήσιµη πληροφορία στους χρήστες. Εποµένως, αν θέλετε να εµποδίσετε την ανίχνευση συγκεκριµένων σελίδων από τις µηχανές αναζήτησης, τα Εργαλεία για Webmasters Google σας παρέχουν το robots.txt generator, που θα σας βοηθήσει να δηµιουργήσετε το συγκεκριµένο αρχείο.

Μην ξεχνάτε ότι αν ο ιστότοπός σας περιλαµβάνει υποτοµείς, των οποίων οι σελίδες δεν θέλετε να ανιχνεύονται, πρέπει να δηµιουργήσετε ένα ξεχωριστό αρχείο robots.txt για κάθε υποτοµέα.

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι για να αποφύγετε την εµφάνιση ενός συγκεκριµένου περιεχοµένου στα αποτελέσµατα αναζήτησης, όπως η προσθήκη της µετα-ετικέτας «NOINDEX» στο αρχείο robots, η χρήση του αρχείου .htaccess για την προστασία των καταλόγων σας µε κωδικό πρόσβασης, καθώς και η κατάργηση του περιεχοµένου που έχει ήδη ανιχνευτεί χρησιµοποιώντας τα Εργαλεία για Webmasters Google.

Οι παρακάτω εντολές είναι διαθέσιμες:

  • Disallow (Απόρριψη): Αποτρέπει συμβατά ρομπότ να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες ή φακέλους.
  • Sitemap (Χάρτης): Υποδεικνύει την τοποθεσία του χάρτη ή των χαρτών μιας ιστοσελίδας.
  • Crawl Delay (Καθυστέρηση ανίχνευσης): Υποδεικνύει την ταχύτητα (σε χιλιοστά του δευτερολέπτου) κατά την οποία ένα ρομπότ μπορεί να ανιχνεύσει έναν διακομιστή.

 

Παράδειγμα του Robots.txt

#Robots.txt www.dreameraver.gr/robots.txt

User-agent: *

Disallow:

# Don’t allow spambot to crawl any pages

User-agent: spambot

disallow: /

sitemap:www. dreamweaver.gr /sitemap.xml

 

Με την τελευταία γραμμή του αρχείου περιλαμβάνουμε το sitemap στο αρχείο robots.txt.

 

Σωστές πρακτικές για το αρχείο robots.txt

Χρησιµοποιήστε ασφαλέστερες µεθόδους για την προστασία των ευαίσθητων δεδοµένων του περιεχοµένου σας. Με τη χρήση του αρχείου robots.txt δεν µπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι για την ασφάλεια των ευαίσθητων ή εµπιστευτικών πληροφοριών των δεδοµένων σας.55Αυτό συµβαίνει επειδή οι µηχανές αναζήτησης εξακολουθούν να αναφέρουν στα αποτελέσµατα τις διευθύνσεις τοποθεσίας που έχετε αποκλείσει (εµφανίζοντας µόνο τις διευθύνσεις τοποθεσίας και όχι τίτλους ή αποσπάσµατα). Αυτό μπορεί να συμβεί αν υπάρχουν σύνδεσµοι γι’ αυτές τις διευθύνσεις σε οποιαδήποτε σελίδα του Διαδικτύου.

Επίσης, ορισµένες µη πιστοποιηµένες ή επικίνδυνες µηχανές αναζήτησης δεν αναγνωρίζουν το πρότυπο Robots Exclusion Standard και ίσως δεν συµµορφώνονται µε τις οδηγίες αποκλεισµού του αρχείου robots.txt που έχετε δηµιουργήσει.

Τέλος, ένας περίεργος χρήστης µπορεί να ανατρέξει στους καταλόγους ή στους υποκαταλόγους του αρχείου robots.txt και να µαντέψει τη διεύθυνση τοποθεσίας του περιεχοµένου που δεν επιθυµείτε να εµφανίζεται. Εποµένως, οι ασφαλέστεροι τρόποι προστασίας του περιεχοµένου σας είναι η κρυπτογράφηση ή η χρήση κωδικού πρόσβασης µε το αρχείο .htaccess.

Αποφύγετε:

  • την ανίχνευση σε σελίδες αποτελεσµάτων (στους χρήστες δεν αρέσει να µεταβαίνουν από µια σελίδα αποτελεσµάτων σε µια άλλη η οποία δεν τους παρέχει περισσότερες πληροφορίες),
  • την ανίχνευση µεγάλου αριθµού σελίδων που δηµιουργούνται αυτόµατα και οι οποίες διαθέτουν το ίδιο ή ελαφρώς διαφορετικό περιεχόµενο: «Χρειάζεται να συµπεριλαµβάνονται στο ευρετήριο µιας µηχανής αναζήτησης 100.000 σελίδες που δεν διαφέρουν σηµαντικά µεταξύ τους;»,
  • την ανίχνευση διευθύνσεων τοποθεσίας που έχουν δηµιουργηθεί από ενδιάµεσους server.

 

Η μετα-ετικέτα robots

 

Η ετικέτα meta robots56 χρησιμοποιείται για να δώσει οδηγίες στα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης σχετικά με το αν θα καταχωρήσουν ιστοσελίδα και αν θα ακολουθήσουν τους συνδέσμους αυτή ςτης ιστοσελίδας.

Ένα παράδειγμα της ετικέτας meta  robots:

<meta name = «ROBOTS» content = «NOINDEX, NOFOLLOW»>

Το «NOINDEX, FOLLOW» σημαίνει το εξής: το «NOINDEX» λέει στα ρομπότ να μην περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη σελίδα στους καταλόγους τους, ενώ το «FOLLOW» τους λέει να μην ακολουθούν οποιαδήποτε από τις συνδέσεις στη σελίδα.

Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη χρήση αυτής της ετικέτας:

  • Τα ρομπότ μπορεί να αγνοήσουν την ετικέτα <META>. Ειδικά τα ρομπότ κακόβουλων λογισμικών που σαρώνουν το διαδίκτυο για να ανακαλύψουν τρωτά σημεία της ασφάλειας ή λογισμικά που αναζητούν τα email που περιέχονται σε κάθε ιστοσελίδα.
  • Η οδηγία NOFOLLOW ισχύει μόνο για συνδέσμους σε αυτή τη σελίδα. Είναι πολύ πιθανό ότι ένα ρομπότ μπορεί να βρει τις ίδιες συνδέσεις σε κάποια άλλη σελίδα χωρίς την οδηγία NOFOLLOW (ίσως σε κάποιο άλλο domain), και κατά συνέπεια να φτάνει στη σελίδα που δεν θα θέλατε να φτάσει.

 

Η ετικέτα Rel = «Nofollow»

Επιλέγοντας την τιµή «nofollow» για την παράµετρο «rel» ενός συνδέσµου, ουσιαστικά ενημερώνουμε το Google ότι δεν θέλετε να ακολουθήσει τον συγκεκριµένο σύνδεσµο του ιστοτόπου σας και δεν θα γίνει µετάβαση από τη σελίδα σας στις σελίδες προορισµού του συνδέσµου. Με την προσθήκη της παραµέτρου rel = «nofollow» στο λεκτικό µέρος του συνδέσµου, ο συγκεκριµένος σύνδεσµος γίνεται µη διαθέσιµος για τις μηχανές αναζήτησης.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιµη αυτή η παράµετρος; Αν ο ιστότοπός σας διαθέτει ιστολόγιο µε δυνατότητα προσθήκης σχολίων από τους χρήστες, οι σύνδεσµοι εντός των συγκεκριµένων σχολίων ενδέχεται να παραπέµπουν σε σελίδες τις οποίες εσείς δεν εγκρίνετε.

Οι περιοχές σχολίων στα ιστολόγια που περιλαµβάνονται σε σελίδες είναι πολύ πιθανόν να περιέχουν ανεπιθύµητα δεδοµένα. Με τον αποκλεισµό συνδέσµων που προστίθενται από άλλους χρήστες εξασφαλίζετε ότι το κύρος του ιστοτόπου σας δεν κινδυνεύει λόγω της σύνδεσής του µε ιστοτόπους κακόβουλου περιεχοµένου.

Τα παραπάνω ισχύουν και για άλλες περιοχές του ιστοτόπου σας, οι οποίες περιλαµβάνουν δεδοµένα χρηστών, όπως βιβλία επισκεπτών, φόρουµ, πίνακες σχολίων, κατάλογοι αναφερόντων κτλ.

Αν επιθυµείτε να εγκρίνετε συνδέσµους που έχουν προστεθεί από τρίτους (π.χ. από αξιόπιστους σχολιαστές), δεν χρειάζεται να χρησιµοποιήσετε την παράµετρο nofollow στους συνδέσµους. Ωστόσο, η σύνδεση µε ιστοτόπους οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι από το Google µπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κύρος του ιστοτόπου σας.

Μια άλλη περίπτωση στην οποία µπορείτε να χρησιµοποιήσετε την παράµετρο nofollow είναι όταν επιθυμείτε στο περιεχόµενό σας να υπάρχει αναφορά προς έναν ιστότοπο χωρίς τη δηµιουργία συνδέσµου σε αυτόν.

Για παράδειγµα, φανταστείτε ότι γράφετε ένα άρθρο για την ασφάλεια και θέλετε να παρουσιάσετε λίστα ιστοτόπων με κακόβουλο λογισμικό ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Ναι μεν θέλετε να παρουσιάσετε τις διευθύνσεις των ιστοτόπων στην ιστοσελίδα σας, όμως δεν θέλετε να υπάρχει σύνδεσμος προς αυτούς, επειδή δεν θέλετε να επωφεληθούν οι συγκεκριµένοι ιστότοποι από τη δική σας επισκεψιµότητα µέσω του συνδέσµου που δηµιουργήσατε. Επιπλέον, δεν θέτετε να καταγράψει το Google σύνδεσμο από τη δική σας ιστοσελίδα προς μια κακόφημη ιστοσελίδα, διότι δεν θέλετε το Google να «κακοχαρακτηρίσει» τον ιστότοπό σας.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλό να χρησιµοποιήσετε την παράµετρο nofollow.

Τέλος, αν επιθυµείτε τη χρήση της παραµέτρου nofollow σε όλους τους συνδέσµους της σελίδας σας, µπορείτε να εισάγετε την παράµετρο nofollow στη µετα-ετικέτα robots, η οποία βρίσκεται στην ετικέτα <head> της σελίδας σας σε µορφή της γλώσσας HTML.

Η µέθοδος έχει την εξής σύνταξη: <meta name = «robots» content = «nofollow»>.

Η ετικέτα Rel = «canonical»

Συχνά δύο ή περισσότερα αντίγραφα του ίδιου ακριβώς περιεχομένου εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας κάτω από διαφορετικές διευθύνσεις URL. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι οι ακόλουθες διευθύνσεις URL αποτελούν όλες αντίγραφο της ίδιας σελίδας ή αναφέρονται όλες στην ίδια ιστοσελίδα:

 

http://www.dreamweaver.gr/

http://www. dreamweaver.gr /default.asp

http:// dreamweaver.gr /

http:// dreamweaver.gr /default.asp

http:// Dreamweaver.gr /Default.asp

 

Αυτές οι σελίδες ενδέχεται να δημιουργήθηκαν αυτόματα από το CMS ή από το λογισμικό διαχείρισης της φιλοξενίας της ιστοσελίδας.

Για τις μηχανές αναζήτησης αυτές εμφανίζονται ως πέντε ξεχωριστές σελίδες. Επειδή το περιεχόμενο είναι πανομοιότυπο σε κάθε σελίδα, αυτό μπορεί να προκαλέσει τις μηχανές αναζήτησης να τιμωρήσουν τον ιστότοπο για διπλότυπο περιεχόμενο.

Η ετικέτα canonical λύνει αυτό το πρόβλημα λέγοντας στα ρομπότ αναζήτησης ποια σελίδα είναι η μοναδική, αυθεντική έκδοση που θέλουμε να περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι η σελίδα που βρίσκεται στη διεύθυνση URL http:// dreamweaver.gr /default.asp έχει τον παρακάτω κώδικα html:

 

<html>

<head>

<title>Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων</title>

<link rel=”canonical” href=”http://www.dreamweaver.gr”>

</head>

<body>

</body>

</html>

 

Στο παραπάνω παράδειγμα, το rel = «canonical» λέει στα ρομπότ ότι αυτή η σελίδα είναι ένα αντίγραφο του http://www.dreamweaver.gr και θα πρέπει να λάβουν υπόψη την τελευταία διεύθυνση URL ως κανονική και έγκυρη.

Αλγόριθμοι της Google για την προώθηση ιστοσελίδων

Στην ιστοσελίδα μας έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην προωθηση στο google. Στο συλλογό μας αρθρογραφούν επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων. Σε γενικές γραμμές οι τεχνικές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο παραμένουν πολύ σημαντικές και αξιολογούνται σημαντικά από τους αλγόριθμους της Google για την προώθηση ιστοσελίδων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους αλγόριθμους διαβάζοντας το άρθρο μας για την προώθηση στο google.

 

 

Rate this post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Must Read

spot_img