Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΓιατί να επιλέξω το Wordpress για την κατασκευή της ιστοσελίδας μου

Γιατί να επιλέξω το WordPress για την κατασκευή της ιστοσελίδας μου

Οι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος να ταξινομήσουν το WordPress ως απλά μια πλατφόρμα blogging. Παρόλο που αυτό ίσχυε στο παρελθόν, το WordPress εξελίχθηκε μέσα από τα χρόνια σε ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε ένα απλό ιστολόγιο, τώρα σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε πλήρως λειτουργικούς ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά.

Το καλύτερο μέρος για το WordPress είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο για σχεδόν ότι μπορείτε να φανταστείτε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ στη δημοτικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το WordPress έχει χρησιμοποιηθεί στο 22,5% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

1. Το WordPress είναι ελεύθερο

Το WordPress είναι ένα ελεύθερο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε, να το χρησιμοποιήσετε και να το τροποποιήσετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου. Διαθέτει επίσης ανοιχτό πηγαίο κώδικα. Δηλαδή ότι ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού είναι διαθέσιμος για οποιονδήποτε να μελετήσει, να τροποποιήσει και να παίξει με αυτόν.

Υπάρχουν επί του παρόντος 2600+ θέματα WordPress και 31.000+ plugins διαθέσιμα δωρεάν. Μπορείτε να τα κατεβάσετε, να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο.

Για να τρέξετε το WordPress, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα domain και ένα πακέτο φιλοξενίας (web hosting).

Λόγω της φύσης του open source, το WordPress είναι ένα λογισμικό κοινότητας. Διατηρείται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σύμβουλοι της WordPress με ενεργό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του WordPress. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στο WordPress γράφοντας διορθώσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξης, γράφοντας πρόσθετα, δημιουργώντας θέματα, μεταφράζοντας το WordPress και επικαιροποιώντας την τεκμηρίωση.

Με τη χρήση του WordPress γίνετε μέρος αυτής της τρομερής κοινότητας. Παίρνετε δωρεάν υποστήριξη από άλλα μέλη της κοινότητας, κατεβάστε δωρεάν πρόσθετα και θέματα και μόλις έχετε λίγη εμπειρία με το WordPress, μπορείτε ακόμη και να συμβάλλετε πίσω στην κοινότητα.

2. Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση και την εκμάθηση

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους και σχεδόν καθημερινά νέοι άνθρωποι μπαίνουν την κοινότητα του WordPress δημιουργώντας δικτυακούς τόπους που χρησιμοποιούν το WordPress. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι γρήγορα προσαρμόζονται στο WordPress είναι επειδή είναι αρκετά εύκολο στη χρήση.

Για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με το WordPress, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον ιστό και σίγουρα θα βρείτε βοήθεια.

3. Το WordPress είναι επεκτάσιμο με τη χρήση πρόσθετων (plugins) και πρότυπων (templates)

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν WordPress δεν είναι ούτε σχεδιαστές ιστοσελίδων ούτε προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι χρήστες αρχίζουν να χρησιμοποιούν WordPress χωρίς προηγούμενη γνώση του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Ο λόγος για τον οποίο το WordPress είναι τόσο πετυχημένο είναι επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρότυπα (θέματα) για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να δώσετε στον ιστότοπό σας οποιαδήποτε εμφάνιση θέλετε. Είναι βέβαιο οτι θα βρείτε ένα WordPress θέμα για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε. Είτε θέλετε θέμα φωτογραφίας, θέμα περιοδικού, θέμα χαρτοφυλακίου ή θέμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχει ένα τέλειο θέμα για κάθε είδους ιστοσελίδα.

Τα θέματα WordPress είναι εύκολο να προσαρμόσετε, επειδή πολλά από αυτά έρχονται με το δικό τους πίνακα επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάξετε χρώματα, να μεταφορτώσετε το λογότυπο, να αλλάξετε φόντο, να δημιουργήσετε όμορφες διαχωριστικές γραμμές και να κάνετε άλλα ωραία πράγματα στην ιστοσελίδας σας χωρίς να γράφετε ποτέ κώδικα καθόλου.

Το WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να επεκταθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετα (plugins). Ακριβώς όπως τα θέματα, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium plugins διαθέσιμα για να χρησιμοποιήσετε. Εδώ μπορείτε να βρείτε αξιόλογα plugins για νέους ιστότοπους wordpress.

4. Το WordPress είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης

Το WordPress έχει γραφτεί χρησιμοποιώντας κώδικα υψηλής ποιότητας. Το αποτέλεσμα που δημοσιεύεται είναι υψηλής ποιότητας και περιλαμβάνει σημασιολογική σήμανση, η οποία καθιστά το site σας πολύ ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης.

Ήδη από το σχεδιασμό το WordPress είναι πολύ φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO friendly), και μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο φιλικό χρησιμοποιώντας πρόσθετα WordPress SEO plugins για να κάνετε βελτιστοποίηση ιστότοπου για τις μηχανές αναζήτησης (SEO).

5. Το WordPress είναι εύκολο στη διαχείρηση

Το WordPress διανέμεται με ενσωματωμένο σύστημα ενημέρωσης (updater) που σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα πρόσθετα (plugins) και πρότυα (templates) μέσα από τον πίνακα διαχείρησης (dashboard) του WordPress. Επίσης, σας ειδοποιεί όταν μια νέα έκδοση του WordPress είναι διαθέσιμη, ώστε να μπορείτε να την ενημερώσετε απλά κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί. Μπορείτε να διατηρήσετε όλο το περιεχόμενο του  WordPress με ασφάλεια ρυθμίζοντας αυτοματοποιημένη λήψη αντιγράφων ασφαλείας του WordPress.

6. Το WordPress είναι ασφαλές

Το WordPress αναπτύσσεται με γνώμονα την ασφάλεια, επομένως θεωρείται αρκετά ασφαλές για την χρήση σε οποιοδήποτε ιστοτόπο. Στο βαθμό βέβεια που μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές κάτι που είναι εκτεθειμένο στο διαδίκτυο.

7. Το WordPress μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους μέσων

Χρησιμοποιώντας το WordPress δεν περιορίζεστε απλώς στη σύνταξη κειμένου. Έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη για χειρισμό εικόνων, ήχου και βίντεο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση εγγράφων ή αρχείων.

Μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο YouTube, φωτογραφίες Instagram, Tweets και ήχο Soundcloud μόλις επικολλήσετε τη διεύθυνση URL στην ανάρτησή σας. Μπορείτε ακόμη να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να ενσωματώσουν βίντεο σε σχόλια.

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων με το wordpress

Για όλους τους παραπάνω λόγους το wordpress αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να κάνετε κατασκευή ιστοσελίδας. Ουσιαστικά κάθε φορά που ξεκινάμε να κάνουμε κατασκευή νέας ιστοσελίδας πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το wordpress. Πριν από μερικάχρόνια υπήρχε και η επιλογή του joomla για τη δημιουργία στοσελίδας. Πλέον όμως  ο μοναδικός λόγος για να μην επιλέξει κάποιος το wordpress για να κατασκευάσει την ιστοσελίδα του είναι η πολύ καλή γνώση κάποιου άλλου Content Management System ταυτόχρονα με την άγνοια του wordpress. Συνιστούμε θερμά τη χρήση του wordpress για όσου ξεκινούν κατασκευή ιστοσελίδας

Το WordPress είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των προδιαγραφών που βάζει η Google για την προώθηση ιστοσελίδων. Είναι η ιδανική επιλογή για προώθηση site. Το καλύτερο εργαλείο για να αναρριχηθείτε στην πρώτη σελίδα στο google. Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κυριάρχησε ως λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδων. Είναι εκπληκτικές οι επιλογές που δίνει το wordpress για την προώθηση ιστοσελίδας. Η δημιουργία ενός άρθρου με το wordpress αναγκαστικά μας βάζει στο τριπάκι της προώθησης της ιστοσελίδας. Η επιλογη του κατάλληλου πρόσθετου προώθησης ιστοσελίδων απλοποιεί πάρα πολύ τη διαδικασία. Και την ακρίβεια εάν έχετε επιλέξει ένα πολύ καλό plugin προώθησης ιστοσελίδων τότε ο μόνος λόγος για να μην βελτιστοποιήσετε το άρθρο σας προτού το δημοσιεύσετε είναι η πίεση χρόνου ή η βαρεμάρα. Κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει αποκτήσει γνώσεις προώθησης ιστοσελίδων είναι αδιανόητο να μην βελτιστοποιεί τους ιστότοπους τους οποίους διαχειρίζεται και τα άρθρα τα οποία δημοσιεύει. Αντίστροφα τώρα εάν αναλάβουμε να προωθήσουμε μία σελίδα που δεν είναι κατασκευασμένη με wordpress τότε θα συναντήσουμε πιθανώς κάποια προβλήματα. Με άλλα λόγια, θα μας ξεβολεψει και θα καθυστερήσουμε διότι δεν θα δουλεύουμε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων.

Το wordpress μας παρέχει τη δυνατότητα να κάνουμε κατασκευή eshop. Πρόσφατα διάβάσαμε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία το woocommerce πλέον καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς συγκρινόμενο με το opencart ή με το cs-cart με το presta ή με άλλα λογισμικά κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. Το woocommerce είναι το λογισμικό που χρησιμοποιεί το wordpress για να κάνει κατασκευή eshop. Αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς διότι έρχεται ως συνέπεια της τεράστιας ζήτησης που έχει το wordpress. Εφόον σχεδόν ένα τέταρτο των ιστότοπων παγκοσμίως χρησιμοποιεί wordpress τότε είναι πάρα πολύ πιθανό όταν κάποιος θελήσει να κάνει κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος να παραμείνει στην ίδια πλατφόρμα και να μην αλλάξει πλατφόρμα. Το woocommerce δεν έχει σχεδόν τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα λογισμικά δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα από τους ειδικούς στην κατασκευή eshop.

Rate this post

Must Read

spot_img