Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚατασκευή ιστοσελίδων με wordpressΑπογειώστε την ταχύτητα του wordpress

Απογειώστε την ταχύτητα του wordpress

Θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας WordPress; Οι σελίδες γρήγορης φόρτωσης βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών, αυξάνουν τις προβολές σελίδων σας και βοηθούν με το WordPress SEO. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές βελτιστοποίησης ταχύτητας WordPress για να αυξήσετε την απόδοση του WordPress και να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας.

Το ζήτημα της ταχύτητας το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Ήδη έχουμε παρουσιάσει συμβουλές για να επιταχύνετε το WordPress. Ένα δεύτερο άρθρο μας πάνω στο θέμα της ταχύτητας παρουσιάζει τρόπους για να καταφέρετε επιτάχυνση του wordpress. Το μεγάλο ενδιαφέρον των αναγνωστών μας οδήγησε και σε ένα τρίτο άρθρο στο οποίο δείξαμε πως να επιτύχετε κατασκευή ταχύτερων ιστοσελίδων με το wordpess.

Πλέον θέλουμε να δώσουμε συνολική και ολοκληρωμένη λύση πάνω στο θέμα της επιτάχυνσης του wordpress. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ίσως η κρισιμότερη και σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε όσους μαθαίνουν να κάνουν κατασκευή ιστοσελίδας με το wordpress. Αυτό το άρθρο είναι ένας περιεκτικός οδηγός για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του WordPress.

Περιλαμβάνουμε τα πάντα, γιατί η ταχύτητα είναι σημαντική, τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας στο WordPress σε ενεργά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε όσο περισσότερο γίνεται την ταχύτητα του WordPress.

Απαιτήσεις κατασκευής ιστοσελίδας

Πριν από κάποια χρόνια η κατασκευή ιστοσελίδων ήτανε μία απλή υπόθεση. Οι απαιτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων ήταν ελάχιστες. Ο κόσμος ήθελε απλά να έχει μία ιστοσελίδα. όταν Ξεκινήσαμε να κάνουμε δημιουργία ιστοσελίδας δεν έμπαιναν απαιτήσεις Όσον αφορά την ταχύτητα την ασφάλεια ή την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης. Τώρα όμως αν η ιστοσελίδα που δημιουργήσουμε δεν πληροί τις αυτονόητες προδιαγραφές τότε Το πιθανότερο είναι ότι ο πελάτης δεν θα την αποδεχτεί. Πλέον Ο πήχης της ποιότητας και των απαιτήσεων για την κατασκευή ιστοσελίδων έχει ανέβει πάρα πολύ. Άλλωστε και εσείς οι ίδιοι αν βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του επισκέπτη μιας ιστοσελίδας θα σας είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε σε μία σελίδα κακής ποιότητας και σε μία ιστοσελίδα που φορτώνει αργά. εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων.

Γιατί η ταχύτητα είναι σημαντική για τον ιστότοπό σας στο WordPress;

Μελέτες δείχνουν ότι από το 2000 έως το 2016, η μέση διάρκεια ανθρώπινης προσοχής μειώθηκε από 12 δευτερόλεπτα σε 7 δευτερόλεπτα.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς ως κάτοχος ιστότοπου;

Έχετε πολύ λίγο χρόνο για να δείξετε στους χρήστες το περιεχόμενό σας και να τους πείσετε να μείνουν στον ιστότοπό σας.

Ένας αργός ιστότοπος σημαίνει ότι οι χρήστες ενδέχεται να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας πριν φορτωθούν.

Σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης που διενεργήθηκε από την εταιρεία StrangeLoop που περιελάμβανε την Amazon, την Google και άλλους μεγαλύτερους ιστότοπους, μια καθυστέρηση 1 δευτερολέπτου στον χρόνο φόρτωσης της σελίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μετατροπών κατά 7%, 11% λιγότερες προβολές σελίδων και μείωση της ικανοποίησης του πελάτη κατά 16%.

Επιπλέον, η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν ήδη αρχίσει να τιμωρούν τους πιο αργούς ιστότοπους, δίνοντάς τους χαμηλότερη θέση κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης, γεγονός που σημαίνει χαμηλότερη επισκεψιμότητα για αργούς ιστότοπους.

Για να το συνοψίσετε, αν θέλετε περισσότερη κυκλοφορία, περισσότερους συνδρομητές και πεισσότερα έσοδα από τον ιστότοπό σας, τότε πρέπει να κάνετε την ιστοσελίδα σας WordPress να είναι γρήγορη!

Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστοχώρου σας στο WordPress;

Συχνά οι αρχάριοι πιστεύουν ότι ο ιστοχώρος τους είναι αρκετά γρήγορος μόνο και μόνο επειδή δεν αισθάνονται να φορτώνει αργά στον υπολογιστή τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Εφόσον επισκέπτεστε συχνά τον δικό σας ιστότοπο, τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, αποθηκεύουν τον ιστότοπό σας στην προσωρινή μνήμη και το προωθούν αυτόματα μόλις ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση. Αυτό κάνει τον ιστότοπό σας να φορτίζεται σχεδόν άμεσα.

Ωστόσο, ένας κανονικός χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά ενδέχεται να μην έχει την ίδια εμπειρία.

Στην πραγματικότητα, οι χρήστες σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες θα έχουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Γι ‘αυτό σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Pingdom.

https://tools.pingdom.com/

Είναι ένα δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστοτόπου σας από διαφορετικές τοποθεσίες.

έλεγχος ταχύτητας ιστοτόπου
έλεγχος ταχύτητας ιστοτόπου

Αφού εκτελέσετε τη δοκιμή ταχύτητας του ιστότοπού σας, πιθανότατα να αναρωτιέστε ποιά θα ήταν μια καλή ταχύτητα ιστότοπου την οποία θα πρέπει να στοχεύσω ώστε να την επιτύχω;

Ο καλός χρόνος φόρτωσης σελίδας είναι κάτω από 2 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το κάνετε, τόσο καλύτερα είναι. Μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου από βελτιώσεις εδώ και εκεί μπορούν να προσθέσουν έως και το ξύρισμα κατά το ήμισυ ή ακόμα και ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο φόρτωσης.

Τι επιβραδύνει την ιστοσελίδα WordPress σας;

Ο έλεγχος ταχύτητας θα έχει πιθανώς πολλές προτάσεις για βελτίωση. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά είναι τεχνική ορολογία που είναι δύσκολο για τους αρχάριους να καταλάβουν.

Ωστόσο, η κατανόηση του τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας είναι το κλειδί για τη βελτίωση των επιδόσεων και για τη λήψη ευφυέστερων μακροπρόθεσμων αποφάσεων.

Οι κύριες αιτίες για μια αργή ιστοσελίδα WordPress είναι:

Web Hosting – Όταν ο web hosting server σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά μπορεί να βλάψει την ταχύτητα του website σας.

Διαμόρφωση WordPress – Εάν ο ιστότοπος WordPress δεν προβάλλει προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες, τότε θα επιβαρύνει υπερβολικά τον διακομιστή σας, προκαλώντας έτσι αργή ή πλήρη συντριβή στον ιστότοπό σας.

Μέγεθος σελίδας – Κυρίως εικόνες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για ιστό.

Κακής ποιότητας Plugins – Εάν χρησιμοποιείτε ένα ανεπαρκώς κωδικοποιημένο plugin, τότε μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τον ιστότοπό σας.

Εξωτερικά σενάρια – Εξωτερικά σενάρια, όπως διαφημίσεις, φορτωτές γραμματοσειρών κ.λπ., μπορούν επίσης να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση του ιστότοπού σας.

Τώρα που ξέρετε τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας WordPress, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να επιταχύνουμε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Σημασία της καλής φιλοξενίας WordPress

Η υπηρεσία φιλοξενίας WordPress παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του ιστότοπου. Ένας καλός πάροχος κοινής φιλοξενίας όπως το BlueHost ή το Siteground λαμβάνουν τα επιπλέον μέτρα για να βελτιστοποιήσουν την ιστοσελίδα σας για απόδοση.

Ωστόσο, στην κοινόχρηστη φιλοξενία (shared hosting), μοιράζεστε τους πόρους του διακομιστή με πολλούς άλλους πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο γειτονικός σας ιστότοπος έχει πολλή κίνηση, τότε μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την απόδοση του διακομιστή, η οποία με τη σειρά του θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας μια διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας WordPress σας δίνουν τις πιο βελτιστοποιημένες διαμορφώσεις διακομιστών για να τρέξετε το WordPress. Οι διαχειριζόμενες εταιρίες φιλοξενίας WordPress προσφέρουν επίσης αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, αυτόματες ενημερώσεις WordPress και πιο προηγμένες διαμορφώσεις ασφαλείας για την προστασία του ιστότοπού σας.

Επιλέξτε ένα καλό hosting

Όταν ξεκινάτε την κατασκευή της ιστοσελίδας wordpress, η λύση του shared hosting μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή επιλογή με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Είναι ιδιαίτερα ελκυστική η φράση “Απεριόριστες προβολές σελίδων!”. Δυστυχώς όμως το χαμηλό κόστος συνοδεύεται από ένα άλλο κόστος: απίστευτα αργή ταχύτητα φόρτωσης και συχνές περιόδους πτώσης λειτουργίας (down time) κατά τις περιόδους υψηλής κίνησης.

Εάν η κατασκευή ιστοσελίδας στοχεύει σε έναν ιστότοπο μεγάλης κυκλοφορίας και υψηλής θέσης στα αποτελέσματα κατάταξης της google, τότε το παιγνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει. Σκοτώνετε τον εαυτό σας τρέχοντας το WordPress ιστότοπό σας σε shared hosting.

Οι συχνές περίοδοι down time αλλά και η αργή ταχύτητα φόρτωσης λειτουργούν απαγορευτικά για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στη google. Επίσης αυτές οι καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες είναι βέβαιο ότι θα απωθήσουν πολλούς επισκέπτες από τον ιστότοπό σας.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε αξιόπιστη υποστήριξη ιστοσελίδων. Κανένας ιστότοπος wordpress δεν θα αντέξει να λειτουργήσει περισσότερο από δυο χρόνια χωρίς σωστή συντήρηση της ιστοσελίδας. Μια επιλογή είναι να κάνετε μόνοι σας την υποστήριξη της ιστοσελίδας σας. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η συντήρηση και υποστήριξη ιστοσελίδας απαιτεί αρκετές τεχνικές υψηλού επιπέδου όπως επίσης και αρκετό χρόνο. Απαιτεί συστηματική και μεθοδική εργασία ενημέρωσης όλων των plugin και διόρθωσης κάθε σφάλματος που θα προκύψει. Εδώ μπορείτε να μάθετε πως γίνεται επαγγελματικά η υποστήριξη ιστοσελίδων.

Επιτάχυνση του WordPress σε απλά βήματα (χωρίς κωδικοποίηση)

Γνωρίζουμε ότι η πραγματοποίηση αλλαγών στη διαμόρφωση του ιστοτόπου σας μπορεί να είναι μια διαδιακσία η οποία ακόμα και ως σκέψη τρομάζει τους αρχάριους. Ειδικά αν κάποιος δεν έχει άλλες τεχνικές γνώσεις προγραμματισμού ή πληροφορικής.

Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είσαι μόνος. Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες χρήστες του WordPress να βελτιώσουν την απόδοση του WordPress.

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας WordPress με μερικά μόνο κλικ (δεν απαιτείται κωδικοποίηση).

Επιλέξτε ένα σταθερό θέμα

Η επιλογή θέματος στο wordpress είναι ίσως η σημαντικότερη απόφαση που λαμβάνετε κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε θέματα από αξιόπιστες εταιρείες δημιουργίας θεμάτων wordpress. Αυτό σας εξασφαλίζει την αξιοπιστία αλλά και τη σταθερότητα στην υποστήριξη. Επίσης το θέμα του wordpress αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας. Το σημαντικότερο όμως είναι τα θέματα από αξιόπιστες και καταξιωμένες εταιρείες είναι ιδιαίτερα γρήγορα. Αυτό μετράει πολύ για την επιτάχυνση του wordpress.

Εγκαταστήστε ένα WordPress Caching Plugin

Οι σελίδες WordPress είναι “δυναμικές”. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται από την αρχή κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται ένα άρθρο ή μια σελίδα στον ιστότοπό σας. Για να δημιουργήσετε τις σελίδες σας, το WordPress πρέπει να εκτελέσει μια διαδικασία για να βρει τις απαιτούμενες πληροφορίες, να τις βάλει μαζί και να τις παρουσιάσει στον χρήστη.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει πολλά βήματα και μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας όταν έχετε πολλούς ανθρώπους που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ταυτόχρονα.

Γι ‘αυτό συνιστούμε κάθε ιστοσελίδα του WordPress να χρησιμοποιεί ένα caching plugin (plugin προσωρινής αποθήκευσης). Η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας WordPress οπουδήποτε από 2 έως 5 φορές γρηγορότερα.

Εδώ μπορείτε να δείτε λειτουργεί το plugin προσωρινής αποθήκευσης: Αντί να περνάτε όλη τη διαδικασία δημιουργίας σελίδων κάθε φορά, το plugin της προσωρινής αποθήκευσης δημιουργεί ένα αντίγραφο της σελίδας μετά το πρώτο φορτίο και στη συνέχεια εξυπηρετεί αυτή την προσωρινή έκδοση σε κάθε επόμενο χρήστη.

plugin προσωρινής αποθήκευσης
plugin προσωρινής αποθήκευσης

Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω γραφικά, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας WordPress, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με χρήση της PHP, ο διακομιστής σας ανακτά πληροφορίες από μια βάση δεδομένων MySQL και τα αρχεία σας PHP και έπειτα όλα μαζί σε ένα περιεχόμενο HTML που εξυπηρετείται σερβίρεται στο χρήστη. Είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά μπορείτε να παραλείψετε πολλά από αυτά όταν χρησιμοποιείτε την προσωρινή αποθήκευση.

Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά καλά plugins για το caching του WordPress, αλλά σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το plugin WP Rocket (premium) ή το WP Super Cache (δωρεάν). Δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να αρχίσει να λειτουργεί.  Οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν τη διαφορά.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε managed WordPress hosting, τότε δεν χρειάζεστε ένα plugin προσωρινής αποθήκευσης επειδή φροντίζουν για αυτό.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για μεγαλύτερη ταχύτητα

Οι εικόνες φέρνουν τη ζωή στο περιεχόμενό σας και βοηθούν στην ενίσχυση της εμπλοκής. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση έγχρωμων οπτικών στοιχείων καθιστά τους ανθρώπους κατά 80% πιο πιθανό να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για μεγαλύτερη ταχύτητα
Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για μεγαλύτερη ταχύτητα

Αλλά αν οι εικόνες σας δεν είναι βελτιστοποιημένες, θα μπορούσαν να βλάψουν περισσότερο από βοηθώντας. Στην πραγματικότητα, οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες είναι ένα από τα πιο κοινά θέματα ταχύτητας που βλέπουμε στις αρχικές ιστοσελίδες.

Προτού μεταφορτώσετε μια φωτογραφία απευθείας από το τηλέφωνό σας ή τη φωτογραφική μηχανή σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σας για τον Ιστό.

Στις αρχικές τους μορφές, αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να έχουν τεράστια μεγέθη αρχείων. Αλλά βάσει της μορφής αρχείου εικόνας και της συμπίεσης που επιλέγετε στο λογισμικό επεξεργασίας, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας έως και 5 φορές.

Στον ιστότοπό μας html.gr, χρησιμοποιούμε μόνο δύο μορφές εικόνας: JPEG και PNG.

Τώρα ίσως να αναρωτιέστε: ποια είναι η διαφορά;

Λοιπόν, η μορφή εικόνας PNG είναι ασυμπίεστη. Όταν συμπιέζετε μια εικόνα χάνει ορισμένες πληροφορίες, έτσι μια ασυμπίεστη εικόνα θα είναι υψηλότερη ποιότητα με περισσότερες λεπτομέρειες. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι ένα μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου, οπότε η φόρτωση απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Το JPEG, από την άλλη πλευρά, είναι μια μορφή συμπιεσμένου αρχείου που μειώνει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας, αλλά είναι σημαντικά μικρότερη σε μέγεθος.

Λοιπόν, πώς αποφασίζουμε ποια μορφή εικόνας θα επιλέξει;

Εάν η φωτογραφία ή η εικόνα μας έχει πολλά διαφορετικά χρώματα, τότε χρησιμοποιούμε JPEG.

Αν είναι μια απλούστερη εικόνα ή χρειαζόμαστε μια διαφανή εικόνα, τότε χρησιμοποιούμε PNG.

Η πλειοψηφία των εικόνων μας είναι JPEG.

Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα σύγκρισης των μεγεθών αρχείων και του διαφορετικού εργαλείου συμπίεσης που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για μια από τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω.

συγκριση αρχείων εικόνας
συγκριση αρχείων εικόνας

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, η μορφή εικόνας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην απόδοση του ιστότοπού σας.

Βέλτιστες πρακτικές βελτιστοποίησης της απόδοσης WordPress

Αφού εγκαταστήσετε ένα plugin προσωρινής αποθήκευσης και βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας, θα παρατηρήσετε ότι ο ιστότοπός σας θα αρχίσει να φορτώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις βέλτιστες πρακτικές που αναφέρονται παρακάτω.

Αυτές οι συμβουλές δεν είναι πολύ τεχνικές, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις προγραμματισμού ή να γράφετε κώδικα για την υλοποίησή τους. Ωστόσο, η χρήση τους θα αποτρέψει κοινά προβλήματα που θα επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

Κρατήστε το site σας WordPress ενημερωμένο

Ως καλά διατηρημένο έργο ανοιχτού κώδικα, το WordPress ενημερώνεται συχνά. Κάθε ενημέρωση όχι μόνο θα προσφέρει νέες δυνατότητες, αλλά θα διορθώνει επίσης ζητήματα ασφαλείας και σφάλματα. Το θέμα WordPress και τα plugins μπορεί να έχουν και τακτικές ενημερώσεις.

wordpress updates
wordpress updates

Ως κάτοχος ιστοτόπου, είναι δική σας ευθύνη να διατηρείτε τον ιστότοπο, το θέμα και τα plugins του WordPress ενημερωμένα στις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Εάν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας αργό και αναξιόπιστο και να σας κάνει ευάλωτους σε απειλές ασφάλειας.

Χρησιμοποιήστε Excerpts στην αρχική σελίδα και στα Archives

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει το πλήρες περιεχόμενο κάθε άρθρου στην αρχική σελίδα και τα αρχεία σας. Αυτό σημαίνει ότι η αρχική σας σελίδα, οι κατηγορίες, οι ετικέτες και άλλες σελίδες αρχειοθέτησης θα φορτώνουν όλο και πιο αργά.

Ένα άλλο μειονέκτημα της εμφάνισης ολόκληρων των άρθρων σε αυτές τις σελίδες είναι ότι οι χρήστες δεν αισθάνονται την ανάγκη να επισκεφτούν το πραγματικό άρθρο. Αυτό μπορεί να μειώσει τις προβολές σελίδας σας και την ώρα που οι χρήστες δαπανούν στον ιστότοπό σας.

excerpts στην αρχική σελίδα wordpress
excerpts στην αρχική σελίδα wordpress

Για να επιταχύνετε τους χρόνους φόρτωσης για σελίδες αρχειοθέτησης, μπορείτε να ορίσετε τον ιστότοπό σας για να εμφανίζει αποσπάσματα αντί για το πλήρες περιεχόμενο.

Μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις »Ανάγνωση και να επιλέξετε” Για κάθε άρθρο σε μια ροή, εμφάνιση: Περίληψη “αντί για” Πλήρες κείμενο “.

wordpress display excerpts
wordpress display excerpts

Διαχωρισμός σχολίων σε σελίδες

Λαμβάνετε πολλά σχόλια στις αναρτήσεις ιστολογίου σας; Συγχαρητήρια! Αυτός είναι ένας καλός δείκτης που σας λέει ότι έχετε αποκτήσει αφοσιωμένο κοινό.

paiginated comments
paiginated comments

Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι η φόρτωση όλων αυτών των σχολίων μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Το WordPress έρχεται με μια ενσωματωμένη λύση για αυτό. Απλώς μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις »Συζήτηση και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή” Διακοπή σχολίων σε σελίδες “.

 

Διακοπή σχολίων wordpress σε σελίδες
Διακοπή σχολίων wordpress σε σελίδες

Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου (CDN: Content Delivery Network)

 

Θυμηθείτε πώς αναφέραμε παραπάνω ότι οι χρήστες σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς χρόνους φόρτωσης στον ιστότοπό σας;

Αυτό συμβαίνει επειδή η τοποθεσία των web hosting servers σας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ταχύτητα του site σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία φιλοξενίας ιστού έχει τους διακομιστές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας επισκέπτης που είναι επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δει γενικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης από έναν επισκέπτη στην Ινδία.

Η χρήση ενός CDN ή ενός δικτύου εμφάνισης περιεχομένου μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τους χρόνους φόρτωσης για όλους τους επισκέπτες σας.

Ένα CDN είναι ένα δίκτυο αποτελούμενο από διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Κάθε διακομιστής θα αποθηκεύσει τα “στατικά” αρχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ιστοτόπου σας. Στατικά αρχεία είναι αμετάβλητα αρχεία, όπως εικόνες, CSS και JavaScript, σε αντίθεση με τις σελίδες WordPress που είναι “δυναμικές” όπως εξηγείται παραπάνω.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα CDN, κάθε φορά που κάποιος χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, εμφανίζονται αυτά τα στατικά αρχεία από όποιον διακομιστή είναι πιο κοντά σε αυτόν. Ο δικός σας εξυπηρετητής φιλοξενίας ιστοσελίδων θα είναι επίσης ταχύτερος δεδομένου ότι το CDN κάνει πολλή δουλειά.

Μην μεταφορτώσετε βίντεο απευθείας στο WordPress

Όταν επιλέγετε ένα θέμα WordPress για τον ιστότοπό σας, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη βελτιστοποίηση της ταχύτητας. Ορισμένα όμορφα και εντυπωσιακά θέματα είναι πραγματικά κακώς κωδικοποιημένα και μπορούν να επιβραδύνουν την τοποθεσία σας προς τα κάτω.

youtube
youtube

Συνήθως είναι καλύτερο να προχωρήσετε με ένα απλούστερο θέμα και να χρησιμοποιήσετε ποιοτικά πρόσθετα για να πάρετε τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, παρά να επιλέξετε ένα θέμα που είναι γεμάτο με σύνθετες διατάξεις, φανταχτερά κινούμενα σχέδια και άλλα περιττά χαρακτηριστικά.

Τα κορυφαία καταστήματα θεμάτων WordPress όπως τα StudioPress, Themify και Array Themes προσφέρουν θέματα που είναι καλά κωδικοποιημένα και βελτιστοποιημένα για ταχύτητα.

Χρησιμοποιήστε ένα πιο γρήγορο Slider Plugin

Τα sliders είναι ένα άλλο κοινό στοιχείο σχεδίασης ιστοσελίδων που μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας αργή.

soliloquy
soliloquy

Ακόμα κι αν οι εικόνες σας είναι όλες βελτιστοποιημένες όπως περιγράφεται παραπάνω, ένα κακώς κωδικοποιημένο plugin slider θα σημαίνει ότι όλη η δουλειά σας χάνεται.

Κάναμε αναζήτηση μελετών στο διαδίκτυο για τα καλύτερα Slider plugins του WordPress> Υπάρχουν πολλές μελέτες που συγκρίνουν τα Slider plugins με βάση την απόδοση και τα χαρακτηριστικά, και η Soliloquy ήταν η πιο γρήγορη από μακριά.

Χρησιμοποιήστε ένα πιο γρήγορο Gallery Plugin

Αν έχετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας ή ένα portfolio, τότε πιθανότατα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο  image gallery plugin για να προβάλλετε τις φωτογραφίες σας.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα  image gallery plugin του WordPress που είναι βελτιστοποιημένο για ταχύτητα.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Envira Gallery, το οποίο είναι το καλύτερο plugin gallery της WordPress στην αγορά. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφες γκαλερί εικόνων που είναι πολύ γρήγορες για φόρτωση.

Διαχωρισμός μεγάλων άρθρων σε σελίδες

Οι αναγνώστες τείνουν να αγαπούν τις αναρτήσεις blog που είναι μακρύτερες και πιο σε βάθος. Οι μακρύτερες αναρτήσεις έχουν την τάση να κατατάσσονται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

Διαχωρισμός μεγάλων άρθρων σε σελίδες
Διαχωρισμός μεγάλων άρθρων σε σελίδες

Αλλά αν δημοσιεύετε άρθρα μεγάλου μεγέθους με πολλές εικόνες, θα μπορούσαν να βλάψουν τους χρόνους φόρτωσης.

Αντί για αυτό, σκεφτείτε να χωρίσετε τις πιο μακροσκελείς δημοσιεύσεις σας σε πολλές σελίδες.

Το WordPress έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργικότητα για να το κάνει αυτό. Απλά προσθέστε την ετικέτα <! – nextpage -> στο άρθρο σας όπου θέλετε να την χωρίσετε στην επόμενη σελίδα. Κάντε αυτό ξανά εάν θέλετε να διαχωρίσετε το άρθρο και στην επόμενη σελίδα.

Μειώστε τα εξωτερικά αιτήματα HTTP

Πολλά πρόσθετα και θέματα WordPress φορτώνουν όλα τα είδη αρχείων από άλλους ιστότοπους. Αυτά τα αρχεία μπορούν να περιλαμβάνουν δέσμες ενεργειών, φύλλα στυλ και εικόνες από εξωτερικούς πόρους όπως το Google, το Facebook, υπηρεσίες ανάλυσης κ.λπ.

crossdomain http reqs
crossdomain http reqs

Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά. Πολλά από αυτά τα αρχεία είναι βελτιστοποιημένα για φόρτωση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι είναι ταχύτερη από τη φιλοξενία τους στον δικό σας ιστότοπο.

Αλλά εάν τα plugins σας κάνουν πολλά από αυτά τα αιτήματα, τότε θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά τον ιστότοπό σας.

Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων του WordPress

Αφού χρησιμοποιήσετε το WordPress για λίγο, η βάση δεδομένων σας θα έχει πολλές πληροφορίες που πιθανώς δεν χρειάζεστε πια. Για βελτιωμένες επιδόσεις, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων σας για να απαλλαγείτε από όλες αυτές τις άσκοπες πληροφορίες.

wordpress database backup manually
wordpress database backup manually

Αυτό μπορεί εύκολα να διαχειριστεί με το plugin WP-Sweep. Σας επιτρέπει να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων WordPress διαγράφοντας πράγματα όπως trashed posts, αναθεωρήσεις, αχρησιμοποίητες ετικέτες κ.λπ. Θα βελτιστοποιήσει επίσης τη δομή της βάσης δεδομένων σας με ένα μόνο κλικ.

 

Περιορίστε τις αναθεωρήσεις των δημοσιεύσεων

Οι αναθεωρήσεις των άρθρων καταλαμβάνουν χώρο στη βάση δεδομένων WordPress. Ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι οι αναθεωρήσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν ορισμένα ερωτήματα βάσης δεδομένων που εκτελούνται από πρόσθετα. Εάν το πρόσθετο δεν αποκλείει ρητά τις αναθεωρήσεις, μπορεί να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας αναζητώντας άσκοπα.

wordpress revisions
wordpress revisions

Μπορείτε εύκολα να περιορίσετε τον αριθμό των αναθεωρήσεων που διατηρεί το WordPress για κάθε άρθρο. Απλά προσθέστε αυτή τη γραμμή κώδικα στο αρχείο wp-config.php.

define( ‘WP_POST_REVISIONS‘, 4 );

Αυτός ο κώδικας θα περιορίσει το WordPress για να αποθηκεύσει μόνο τις τελευταίες 4 αναθεωρήσεις για κάθε θέση ή σελίδα και να απορρίψει αυτόματα τις παλαιότερες αναθεωρήσεις.

Απενεργοποιήστε το Hotlinking και το Leaching του περιεχομένου σας

Αν δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας WordPress, τότε η θλιβερή αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα κλαπεί αργά ή γρήγορα.

prevent image theft
prevent image theft

Ένας τρόπος με τον οποίο αυτό συμβαίνει είναι όταν άλλοι ιστότοποι προβάλλουν τις εικόνες σας απευθείας από τις διευθύνσεις URL στον ιστότοπό σας, αντί να τις μεταφορτώνουν στους δικούς τους διακομιστές. Στην πραγματικότητα, κλέβουν το εύρος ζώνης φιλοξενίας ιστού και δεν λαμβάνετε καμία επισκεψιμότητα για να το δείτε.

Απλά προσθέστε αυτόν τον κώδικα στο αρχείο .htaccess για να αποκλείσετε την άμεση σύνδεση των εικόνων από τον ιστότοπό σας στο WordPress.

 

#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?wpbeginner.com [NC]

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]

RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

 

Δυο από τις σημαντικότερες απαιτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων είναι να βγαίνει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και να φορτώνει γρήγορα. Η γρήγορη φόρτωση από την προϋπόθεση για την καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. δεν μπορούμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων Εάν η σελίδα φορτώνει αργά. Το wordpress αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να κατασκευάσουμε μία ιστοσελίδα στην οποία θα προωθήσουμε αργότερα στις μηχανές αναζήτησης. Διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να επιτύχουμε πρώτη σελίδα στην Google. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι σωστά ρυθμισμένη η σελίδα και θα φορτώνει γρήγορα. Η προώθηση ιστοσελίδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του περιεχομένου αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του ιστότοπου γενικότερα. Καλό θα είναι να διαβάσετε περισσότερα για την προώθηση ιστοσελίδων.

Ο γρήγορος χρόνος φόρτωσης αποτελεί  προϋπόθεση ποιότητας και την κατασκευή e-shop. Είναι αδιανόητο να δημιουργήσουμε ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο να φορτώνει αργά. είναι σαν να βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας για να καταστρέφουμε και τον πελάτη μας. Υπάρχουν πολλά λογισμικά το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία e-shop. Μία πολύ καλή πρόταση για να κάνουμε κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το woocommerse. ουσιαστικά το woocommerce πλέον κυριαρχεί παγκοσμίως στα συστήματα κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. ένα πολύ δυνατό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου λογισμικού είναι ότι τρέχει μέσα από το wordpress. μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις συμβουλές που διαβάζετε σε αυτό το άρθρο για να επιταχύνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα εάν το δημιουργήσετε με το woocommerce. μπορείτε να πατήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή e-shop.

Το ζητούμενο της ταχύτητας είναι ένα από τα θέματα τα οποία σπάνια Θίγονται σε ένα σεμινάριο ηλεκτρονικού εμπορίου. αυτό είναι πολύ Λογικό διότι όταν έχουμε να κάνουμε με σεμινάριο εικόνες θέλουμε να εστιάσουμε πιο πολύ στις επιχειρηματικές διαδικασίες στην καταχώρηση προϊόντων επεξεργασία διαγραφή προϊόντων εισαγωγή και επεξεργασία διαγραφή κατηγοριών και άλλες παρόμοιες διαδικασίες. Σπανίως υπάρχει η πολυτέλεια να εστιάσουμε στην ίδια την ταχύτητα του ηλεκτρονικού καταστήματος. η ανάγνωση αυτού του άρθρου Είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να μεγιστοποιήσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Εάν έχετε παρακολουθήσει ήδη ένα σεμινάριο ηλεκτρονικού εμπορίου και αν επιλέξετε το λογισμικό woocommerce και την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος τότε Εδώ σας δίνουμε τη λύση για την αύξηση της ταχύτητας. εδώ μπορείτε επίσης να διαβάσετε πολύ περισσότερα για τα σεμινάρια ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας αφορά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης μεμονωμένη σελίδας ή άρθρου στο wordpress. Η αύξηση της ταχύτητας αφορά ολόκληρο τον ιστότοπο και όχι τη συγκεκριμένη σελίδα η το συγκεκριμένο άρθρο. αυξάνοντας συνολικά την ταχύτητα του ιστότοπου ουσιαστικά αυξάνουμε το δίχτυ βελτιστοποίησης όλων των σελίδων και όλων των άρθρων. αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας από όσα διαβάσαμε παραπάνω όταν έχουμε να κάνουμε με βελτιστοποίηση ιστοσελίδας είναι να έχουμε μικρό μέγεθος εικόνων Αλλά και να σπάμε το περιεχόμενο σε πολλές σελίδες ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο και να φορτώνει πιο γρήγορα. Εδώ έχουμε ένα κορυφαίο άρθρο πάνω στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Το βιβλίο “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress” αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να βελτιώσετε τις γνώσεις πάνω στηνεπιτάχυντη του wordpress. Πρόκειται για το κορυφαίο Ελληνικό βιβλίο κατασκευής ιστοσελίδων. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και περιλαμβάνει όλα τα μυστικά της κατασκευής ιστοσελίδωνμε το wordpress. Όταν κάποιος θέλει πραγματικά να μάθει πώς να δημιουργεί ποιοτικούς ιστότοπους, είναι αδιανόητο να μην ξεκινήσει αγοράζοντας ένα καλό βιβλίο κατασκευής ιστοσελίδων. Το βιβλίο “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress” μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Rate this post

Must Read

spot_img